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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
31/05/2012 |
Data da última atualização: |
15/10/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
RUFATO, A. de R.; OLIVEIRA, P. R. D. de; RITSCHEL, P. S.; LIMA, C. S. M.; GONÇALVES, M. A. |
Afiliação: |
ANDREA DE ROSSI RUFATO, CNPUV; PAULO RICARDO DIAS DE OLIVEIRA, CNPUV; PATRICIA SILVA RITSCHEL, CNPUV; C. Simone Madruga Lima, UFPEL; M. Aldrighi Goncalves, UFPEL. |
Título: |
Manual cross-pollination, fruit set and development in pear. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, The Hague, n. 918, p. 749-751, 2011. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Resumo expandido apresentado no XXVIII International Horticultural Congress, Lisboa, 2010. |
Conteúdo: |
The lack of pear-compatible rootstocks in Brazil calls for the application of classical genetic techniques. Therefore, in order to obtain select suitable material, the search for genetic segregation must be continuous, being used as alternative scion cultivars. This study aims to assess fruit set, number of seeds, fruit weight and fruit diameter according to crosses between pear cultivars. The trial was carried out from September 2008 to February 2009 in a commercial orchard in the city of Vacaria/RS, Brazil. For the pollination process, pollen was extracted from flowers at full-white stage in the same orchard. The cultivars used were 'Packham's Triumph' and 'Clapps Favorite'. The crossings were defined as: open pollination; selfpollination of 'Packham's Triumph' and 'Packham's Triumph' × 'Clapps Favorite'. The pollinations were done manually in flowers at full-white stage, which were opened, emasculated and then pollinated. Each pollinated flower was then isolated with a fine nylon bag. Open pollination and cross pollination between 'Packham's Triumph' × 'Clapps Favorite' provided higher fruit set (17 and 18%, respectively). Fruit weight and diameter did not differ between treatments. Open pollination provided fruits with a higher number of seeds. |
Palavras-Chave: |
Crescimetno; Melhoramento genético; Porta-enxerto. |
Thesagro: |
Cruzamento; Fruticultura; Pera; Polinização; Seleção Genética. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
12/03/2012 |
Data da última atualização: |
12/03/2012 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LIMA, R. F. M. de; TEBA, C. da S.; CORREA, J. da S.; CARVALHO, C. W. P. de; TAKEITI, C. Y. |
Afiliação: |
RONALDO FREIRE MENDES DE LIMA, UFRRJ; CARLA DA SILVA TEBA, UFRRJ; JEFERSON DA SILVA CORREA, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA. |
Título: |
Efeito da adição de proteína de soro de leite nas propriedades reológicas de extrudados de arroz. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE REOLOGIA, 1., 2011, Rio de Janeiro. Livro de resumos... Rio de Janeiro: Associação Brasileira de Reologia, 2011. 1 CD-ROM. p. 50. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Amido; Extrusão; Proteína; Viscosidade. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/55541/1/2011-206.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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