Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Uva e Vinho. Para informações adicionais entre em contato com cnpuv.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  31/05/2012
Data da última atualização:  15/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RUFATO, A. de R.; OLIVEIRA, P. R. D. de; RITSCHEL, P. S.; LIMA, C. S. M.; GONÇALVES, M. A.
Afiliação:  ANDREA DE ROSSI RUFATO, CNPUV; PAULO RICARDO DIAS DE OLIVEIRA, CNPUV; PATRICIA SILVA RITSCHEL, CNPUV; C. Simone Madruga Lima, UFPEL; M. Aldrighi Goncalves, UFPEL.
Título:  Manual cross-pollination, fruit set and development in pear.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, The Hague, n. 918, p. 749-751, 2011.
Idioma:  Inglês
Notas:  Resumo expandido apresentado no XXVIII International Horticultural Congress, Lisboa, 2010.
Conteúdo:  The lack of pear-compatible rootstocks in Brazil calls for the application of classical genetic techniques. Therefore, in order to obtain select suitable material, the search for genetic segregation must be continuous, being used as alternative scion cultivars. This study aims to assess fruit set, number of seeds, fruit weight and fruit diameter according to crosses between pear cultivars. The trial was carried out from September 2008 to February 2009 in a commercial orchard in the city of Vacaria/RS, Brazil. For the pollination process, pollen was extracted from flowers at full-white stage in the same orchard. The cultivars used were 'Packham's Triumph' and 'Clapps Favorite'. The crossings were defined as: open pollination; selfpollination of 'Packham's Triumph' and 'Packham's Triumph' × 'Clapps Favorite'. The pollinations were done manually in flowers at full-white stage, which were opened, emasculated and then pollinated. Each pollinated flower was then isolated with a fine nylon bag. Open pollination and cross pollination between 'Packham's Triumph' × 'Clapps Favorite' provided higher fruit set (17 and 18%, respectively). Fruit weight and diameter did not differ between treatments. Open pollination provided fruits with a higher number of seeds.
Palavras-Chave:  Crescimetno; Melhoramento genético; Porta-enxerto.
Thesagro:  Cruzamento; Fruticultura; Pera; Polinização; Seleção Genética.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV13908 - 1UPCAP - DDOnline
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  12/03/2012
Data da última atualização:  12/03/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LIMA, R. F. M. de; TEBA, C. da S.; CORREA, J. da S.; CARVALHO, C. W. P. de; TAKEITI, C. Y.
Afiliação:  RONALDO FREIRE MENDES DE LIMA, UFRRJ; CARLA DA SILVA TEBA, UFRRJ; JEFERSON DA SILVA CORREA, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA.
Título:  Efeito da adição de proteína de soro de leite nas propriedades reológicas de extrudados de arroz.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE REOLOGIA, 1., 2011, Rio de Janeiro. Livro de resumos... Rio de Janeiro: Associação Brasileira de Reologia, 2011. 1 CD-ROM. p. 50.
Idioma:  Português
Thesagro:  Amido; Extrusão; Proteína; Viscosidade.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/55541/1/2011-206.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11224 - 1UPCRA - PP2011/2062011.00508
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional