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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  05/02/2009
Data da última atualização:  29/01/2013
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FREITAS, S. C. de; GONÇALVES, E. B.; CARDOZO, G. M. B. Q.; STEPHAN, M. P.; SILVA, B. A.
Afiliação:  Sidinéa Cordeiro de Freitas, CTAA; Elisabeth Borges Gonçalves, CTAA; Gina Maria Bueno Quirino Cardozo, ITAL; Marilia Penteado Stephan, CTAA; Barbara Amorim Silva, Embrapa Café.
Título:  Planning of experiments for validation (collaborative inter-laboratory study) of methods for detection and quantification of frauds and impurities in roasted and grounded coffee.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 22., 2008, Campinas. Programme. Abstracts. Lausanne: Association for Science and Information on Coffee, 2008. p. 125, PC758.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Experimento; Fraude.
Thesagro:  Café.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/75481/1/2008-215.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA9745 - 1UPCRA - PP2008/2152009.00214
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  10/01/2019
Data da última atualização:  11/01/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  KAVAMURA, V. N.; CLARK, I.; HIRSCH, P. R.; CAULFIELD, J.; SARRIA, A. F.; ROSSMANN, M.; BIRKETT, M.; MELO, I. S. de; MENDES, R.; MAUCHLINE, T.
Afiliação:  Vanessa Nessner Kavamura, Rothamsted Research, United Kingdom; Ian Clark, Rothamsted Research, United Kingdom; Penny Hirsch, Rothamsted Research, United Kingdom; John Caulfield, Rothamsted Research, United Kingdom; André Lúcio Franceschini Sarria, Rothamsted Research, United Kingdom; Maike Rossmann; Mike Birkett, Rothamsted Research, United Kingdom; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA; RODRIGO MENDES, CNPMA; Tim Mauchline, Rothamsted Research, United Kingdom.
Título:  Wheat breeding influences root traits and selection of bacterial communities in the rhizosphere.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: PLANT MICROBIOME SYMPOSIUM, 2., 2018, Amsterdam. [Abstracts...] Amsterdam: Netherlands Institute of Ecology (NIOO-KNAW), 2018.
Idioma:  Português
Conteúdo:  During the Green Revolution, wheat breeding developed high-yielding plants with dwarfing genes. This selection led to structural changes in wheat, which could have consequences for the associated microbial communities, however, to date, little is known about these. The main goal of this work was to study rhizosphere bacterial communities from eight hexaploid wheat cultivars grown under field conditions ranging in chronology from Chidham White Chaff, a tall cultivar from 1790, to Crusoe, a semi dwarf cultivar from 2012. Plants were harvested, DNA from rhizosphere soil was extracted and 16S rRNA gene subjected to Illumina amplicon sequencing. Root architecture information and exudate profiles were obtained. The breeding process appears to have influenced some root traits, especially root diameter and specific root length (SRL). A PCoA plot indicates rhizosphere bacterial communities from tall cultivars are distinct from those associated with semi dwarf cultivars and in general, tall plants show lower diversity and number of observed OTUs than semi dwarf plants. Some OTUs were found to be differentially abundant in the rhizosphere of tall and semi dwarf cultivars and we hypothesize that these differences might have some relation to differential root exudation. These data help in the development of agricultural models and we believe future plant breeding programs should include the selection of specific root traits and exudates that would affect the recruitment of a beneficial r... Mostrar Tudo
Thesaurus NAL:  Rhizosphere; Roots; Wheat.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/190206/1/RA-MeloIS-et-al-2nd-PMS-2018-Wheat...rhizosphere.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA16303 - 1UPCRA - DD
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