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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  22/12/2023
Data da última atualização:  23/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GOMES, R. da C.; MENEZES, G. R. de O.; FAVERO, R.; KAZAMA, R.; ALTRAK, G.; MIZUBUTI, I. Y.; GOMES, M. DE N. B.; FEIJO, G. L. D.; MONTAGNER, D. B.; ARAÚJO, T. L. A. C. DE; LIMA JÚNIOR, D. M. DE; TORRES JUNIOR, R. A. de A.; BONIN, M. DE N.
Afiliação:  RODRIGO DA COSTA GOMES, CNPGC; GILBERTO ROMEIRO DE OLIVEIRA MENEZE, CNPGC; RICARDO FAVERO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; RICARDO KAZAMA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; GEORG ALTRAK, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; IVONE YURIKA MIZUBUTI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; MARINA DE NADAI BONIN GOMES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO MATO GROSSO DO SUL; GELSON LUIS DIAS FEIJO, CNPGC; DENISE BAPTAGLIN MONTAGNER, CNPGC; THIAGO LUÍS ALVES CAMPOS DE ARAÚJO, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO SEMI ÁRIDO; DORGIVAL MORAIS DE LIMA JÚNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO SEMI ÁRIDO; ROBERTO AUGUSTO DE A TORRES JUNIOR, CNPGC; MÁRCIO DE NADAI BONIN, CONNAN ANIMAL NUTRITION.
Título:  Strategies of virginiamycin supplementation in the postweaning phase on growth performance and carcass quality of beef cattle.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Tropical Animal Health and Production, v. 56, article number 12, 2024.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s11250-023-03860-5
Idioma:  Inglês
Notas:  Published online: 16 December 2023.
Conteúdo:  ABSTRACT - The present study evaluated the efects of supplementing VM in grazing cattle during the rearing phase on performance and carcass quality of beef cattle in the fnishing phase. Two experiments with a randomized block design were conducted in consecutive years to contrast two post-weaning supplementation strategies using VM at 45 mg/100 kg body weight (BW). In the frst year, treatments were protein supplement in the dry season and mineral supplement in the rainy season versus the addition of VM both in the protein and mineral supplements. In the second year, was contrasted with protein supplement in the dry season and protein-energy supplement in the rainy season. Performance, carcass traits, and carcass quality were evaluated at the end of both phases. In Year 1, adding VM in mineral supplement increased fnal backfat thickness (P=0.05), backfat gain (P=0.06), fnal rump fat thickness (P=0.02), and rump fat gain (P=0.01). In the fnishing phase, VM-treated cattle had a greater dry matter intake (P=0.03) and tended to show a greater backfat thickness than non-treated cattle (P=0.07). In Year 2, no VM efects were observed on post-weaning phase performance and carcass traits. However, cattle-fed VM during the post-weaning phase tended to show a lower feed conversion ratio (P=0.09) and had a signifcantly higher gross feed efciency (P=0.03) than non-treated cattle at slaughter. Virginiamycin supplementation during rearing on pasture improves performance and carcass fattenin... Mostrar Tudo
Thesagro:  Carcaça; Gado de Corte; Nutrição Animal.
Thesaurus Nal:  Additives; Animal performance; Beef cattle; Carcass quality; Pastures.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC17970 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  09/08/2007
Data da última atualização:  08/01/2008
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Circulação/Nível:  -- - --
Autoria:  SOUZA, M. J. F.; CORRÊA, T. A.; ARCURI, P. B.; CARNEIRO, J. da C.; RIBEIRO, M. T.; LOPES, F. C. F.; COSTA, F. J. N.
Afiliação:  Maira Jane F. Souza, Universidade Federal de Juiz de Fora; Taís A. Corrêa, Universidade Federal de Juiz de Fora; Pedro Braga Arcuri, Embrapa Gado de Leite; Jailton da Costa Carneiro, Embrapa Gado de Leite; Marlice Teixeira Ribeiro, Embrapa Gado de Leite; Fernando César Ferraz Lopes, Embrapa Gado de Leite; Francisco José Nascimento Costa, Embrapa Gado de Leite.
Título:  Extração e quantificação de tanino condensado a partir de diferentes métodos de secagem de amostra.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO REGIONAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA - MG, 20., 2006, São João Del Rei. 20 anos de Encontro Regional da SBQ-MG: passado e futuro: anais. São João del Rei: UFSJ, 2006. 1 CD.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Forrageira; Mimosa arthemisiana; tanino condensado.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL15007 - 1UPCSP - --SP 3554 P. 1283554
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