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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
07/12/2022 |
Data da última atualização: |
07/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
OLIVEIRA FILHO, J. G.; SILVA, G. C.; GOMES, M. P.; SOUSA, T. L. de; FERREIRA, M. D.; EGEA, M. B. |
Afiliação: |
MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA. |
Título: |
External application of RNA interference (RNAi): an innovative tool for controlling fungi during food storage. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Current Opinion in Food Science, v. 47, a100872, 2022. |
Páginas: |
1 - 6 |
ISSN: |
2214-7993 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.cofs.2022.100872 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Fungi are an important group of microorganisms that can spoilage food during storage and transportation, thereby affecting the quality and shelf life of these products. Although synthetic antifungal agents efficiently control the fungal spoilage of food, the continuous use of these substances can cause several problems. The use of ribonucleic acid interference (RNAi) as a fungicide has emerged as an alternative approach with less negative environmental impact. Sprayinduced gene silencing (SIGS) is an innovative approach to silence target genes in fungi using RNAi. This review presents state-of-the-art information on the use of SIGS to control fungi during food storage. |
Palavras-Chave: |
Fungal contamination; Spray-induced gene silencing. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01440naa a2200241 a 4500 001 2149360 005 2022-12-07 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2214-7993 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.cofs.2022.100872$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA FILHO, J. G. 245 $aExternal application of RNA interference (RNAi)$ban innovative tool for controlling fungi during food storage.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $a1 - 6 520 $aFungi are an important group of microorganisms that can spoilage food during storage and transportation, thereby affecting the quality and shelf life of these products. Although synthetic antifungal agents efficiently control the fungal spoilage of food, the continuous use of these substances can cause several problems. The use of ribonucleic acid interference (RNAi) as a fungicide has emerged as an alternative approach with less negative environmental impact. Sprayinduced gene silencing (SIGS) is an innovative approach to silence target genes in fungi using RNAi. This review presents state-of-the-art information on the use of SIGS to control fungi during food storage. 653 $aFungal contamination 653 $aSpray-induced gene silencing 700 1 $aSILVA, G. C. 700 1 $aGOMES, M. P. 700 1 $aSOUSA, T. L. de 700 1 $aFERREIRA, M. D. 700 1 $aEGEA, M. B. 773 $tCurrent Opinion in Food Science$gv. 47, a100872, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 32 | |
10. | | SILVA, S. C. da; STONE, L. F.; MOREIRA, J. A. A.; GOMES, M. P.; RIBEIRO, J. R. Coeficientes de cultura para o milho e o arroz de terras altas consorciados com braquiária. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROMETEOROLOGIA, 16., 2009, Belo Horizonte. Mudanças climáticas, recursos hídricos e energia para uma agricultura sustentável: resumos. Viçosa, MG: UFV; Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2009. p. 37Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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11. | | SILVA, S. C. da; STONE, L. F.; MOREIRA, J. A. A.; GOMES, M. P.; RIBEIRO, J. R. Coeficientes de cultura para o milho e o arroz de terras altas consorciados com braquiária. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROMETEOROLOGIA, 16., 2009, Belo Horizonte. Mudanças climáticas, recursos hídricos e energia para uma agricultura sustentável: [trabalhos apresentados.]. Viçosa, MG: UFV; Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2009. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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14. | | AGUIAR, M. C. de; FERREIRA, L. G.; FERREIRA, M. E.; BORGES, R. de O.; SANO, E. E.; GOMES, M. P. Mapeamento do uso do solo e da cobertura vegetal do Bioma Cerrado a partir de dados orbitais MODIS e SRTM e dados censitários. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 12., 2005, Goiânia. Anais... São José dos Campos: INPE, 2005. 1 CD-ROM.Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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15. | | NEVES, G.; COUTO JÚNIOR, A. F.; ASSIS, T. de; BRAGA, A. R. dos S.; MARTINS, E. de S.; GOMES, M. P.; SENA-SOUZA, J. P. Avaliação da fragmentação da cobertura natural em uma bacia experimental no Cerrado. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 16., 2013, Foz do Iguaçu. Anais... São José dos Campos: INPE, 2013. p. 3062-3067Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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16. | | OLIVEIRA, E. S.; BRAGA, A. R. dos S.; ROIG, H. L.; GOMES, M. P.; LIMA, L. A. de S.; RAMALHO, L. de S. Avaliação preliminar de interpoladores na espacialização de carbono orgânicio do solo na Bacia do Sarandi, DF. In:ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CERRADOS, 2013, Planaltina, DF. Jovens Talentos 2013: resumos. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2013. p. 23. p. 23 (Embrapa Cerrados. Documentos, 319).Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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17. | | RAMALHO, L. de S.; COUTO JUNIOR, A. F.; GOMES, M. P.; BRAGA, A. R. dos S.; MARTINS, E. de S.; THOME, I. de M.; REIS, A. M. Avaliação temporal da cobertura do solo da Bacia Experimental do Sarandi (DF). In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CERRADOS, 2012, Planaltina, DF. Jovens Talentos 2012: resumos. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2012. (Embrapa Cerrados. Documentos, 313). p. 77Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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18. | | REIS, A. M.; BRAGA, A. R. dos S.; MARTINS, E. de S.; COUTO JÚNIOR, A. F.; GOMES, M. P.; VASCONCELOS, V.; SENA-SOUZA, J. P.; NEVES, G. das. Aplicação de multissensores para a compartimentação geomorfológica de uma bacia hidrográfica no Bioma Cerrado. In:ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CERRADOS, 2013, Planaltina, DF. Jovens Talentos 2013: resumos. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2013. p. 49. p. 49 (Embrapa Cerrados. Documentos, 319).Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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19. | | REIS, A. M.; BRAGA, A. R. dos S.; COUTO JÚNIOR, A. F.; MARTINS, E. de S.; GOMES, M. P.; SENA-SOUZA, J. P. Caracterização geomorfológica da Bacia Experimental do Sarandi, DF, escala 1:25.000. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CERRADOS, 2012, Planaltina, DF. Jovens Talentos 2012: resumos. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2012. (Embrapa Cerrados. Documentos, 313). p. 47 (Embrapa Cerrados. Documentos, 313).Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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20. | | OLIVEIRA FILHO, J. G.; SILVA, G. C.; OLDONI, F. C. A.; MIRANDA, M.; FLORENCIO, C.; OLIVEIRA, R. M. D. de; GOMES, M. P.; FERREIRA, M. D. Edible coating based on carnauba wax nanoemulsion and cymbopogon martinii essential oil on papaya postharvest preservation. Coatings, v. 12, a1700, 2022. 9 p.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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Registros recuperados : 32 | |
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