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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  30/09/2015
Data da última atualização:  30/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GOMES, L. de O. F.; SANTIAGO, R. de A. C.; CARVALHO, A. V.; CARVALHO, R. N.; OLIVEIRA, I. G. de; BASSINELLO, P. Z.
Afiliação:  Luciana de Oliveira Froes Gomes, UFG; Raquel de Andrade Cardoso Santiago, UFG; ANA VANIA CARVALHO, CPATU; ROSANGELA NUNES CARVALHO, CNPAF; Iana Gabriela de Oliveira, CNPAF; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF.
Título:  Application of extruded broken bean flour for formulation of gluten-free cake blends.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology, Campinas, v. 35, n. 2, p. 307-312, Apr./June 2015.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1678-457X.6521
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to determine the physical and microbiological characteristics of extruded broken beans flour, in addition to developing mixtures for gluten-free cake with these flours, evaluating their technological and sensory quality. Gluten-free formulations were prepared with 45%, 60% and 75% of extruded broken beans. All analyzes of the flours and mixtures for cakes were performed according to standard techniques found in the literature. Sensory analyzes of cakes applied the 9-point structured hedonic scale. Results were submitted to variance analysis and comparison of means test (Tukey, p<0.05). The use of extruded broken beans improved the water absorbed and water solubility index of the mixtures for gluten-free cake, and for the lower viscosity and retrogradation when compared to the standard formulation. All cakes were accepted (rate ≥ 7) for all the analyzed attributes. From the technological and sensory standpoints, the development of gluten-free cake mixtures is feasible with up to 75% of extruded broken beans.
Thesagro:  Alimentação; Farinha; Feijão; Gluten; Subproduto.
Categoria do assunto:  --
Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/130524/1/0101-307.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF33782 - 1UPCAP - DD20152015
CPATU51643 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  31/08/2012
Data da última atualização:  31/08/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LIMA, G. S. de; SOARES, L. A. dos A.; NOBRE, R. G.; GHEYI, H. R.; SILVA, S. S. da; LOURENÇO, G. da S.; SILVA, A. O. da.
Afiliação:  Geovani Soares de Lima, Pós-graduando em Engenharia Agrícola CTRN/UFCG; Lauriane Almeida dos Anjos Soares, Pós-graduanda em Engenharia Agrícola CTRN/UFCG; Reginaldo Gomes Nobre, Prof. da UAGRA/CCTA/UFCG; Hans Raj Gheyi, Prof. Visitante Nacional Sênior (CAPES), UFRB; Saulo Soares da Silva, Graduando em Agronomia CCTA/UFCG; Givanildo da Silva Lourenço, Graduando em Agronomia CCTA/UFCG; Alexsandro Oliveira da Silva, Graduando em Agronomia CCTA/UFCG.
Título:  Taxas de crescimento em altura e diâmetro caulinar da mamoneira cultivada com águas salinas e doses de nitrogênio.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 5; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 2 & I FÓRUM CAPIXABA DEPINHÃO MANSO, 2012, Guarapari. Desafios e Oportunidades: Anais. Campina grande: Embrapa Algodão, 2012.
Páginas:  p. 103
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  QUALIDADE DE ÁGUA; RICINUS COMMUNIS L.
Thesagro:  Adubação; Mamona.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/65429/1/FER-036-P.118.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPA26635 - 1UPERA - CD006/12064/12
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