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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
22/02/2011 |
Data da última atualização: |
09/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FRANCO, O. L.; PELEGRINI, P. B.; GOMES, C. P. C.; SOUZA, A.; COSTA, F. T.; DUMONT, G.; QUIRINO, B. F.; EIRA, M. T. S. da; MEHAT, A. |
Afiliação: |
OCTAVIO L. FRANCO, UNIVERSIDADE CATÓLICA DE BRASÍLIA; PATRÍCIA B. PELEGRINI, UNIVERSIDADE CATÓLICA DE BRASÍLIA; CLARISSA, P. C. GOMES, UNIVERSIDADE CATÓLICA DE BRASÍLIA; ANDRÉA SOUZA, UNIVERSIDADE CATÓLICA DE BRASÍLIA; FABIO T. COSTA, UNIVERSIDADE CATÓLICA DE BRASÍLIA; GILBERTO DUMONT, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO DE JANEIRO; BETANIA FERRAZ QUIRINO, CNPAE; MIRIAN THEREZINHA SOUZA DA EIRA, SAPC. |
Título: |
Proteomic evaluation of coffee zygotic embryos in two different stages of seed development. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Plant Physiology and Biochemistry, v. 47, p. 1046-1050, 2009. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Coffee seed development is accompanied by severe modifications in water soluble proteins, several of these being associated to a specific developmental stage. For this reason, a proteomic approach has been used to describe spatial-temporal proteome modifications in zygotic embryos at different stages of seed development. Embryos from Coffea arabica seeds were harvested in two different developmental stages: stage 1 at 210 days after anthesis and stage 2 at 255 days. Total proteins were extracted and submitted to 2-DE. From these gels, several spots were identified by mass spectrometry including kinases, MYB transcription factor and enzymes involved in metabolic pathways. All proteins identified seem to affect coffee development in different ways, being directly involved in plant growth or used as an intermediate in some metabolic pathway that, indirectly, will influence coffee development. This is the first work using two-dimensional electrophoresis followed by mass spectrometry analyses that evaluates the expression of proteins during coffee zygotic embryos development. Data here reported supply some light over coffee development and could be used in a near future to improve coffee plants? growth and development by molecular strategies. |
Palavras-Chave: |
Coffee. |
Thesagro: |
Coffea Arábica; Coffea Canephora. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/29277/1/Proteomic-evaluation.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
13/02/2012 |
Data da última atualização: |
06/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ANGELOTTI, F.; MAGALHÃES, E. E.; FERNANDES, H. A.; BARROS, J. R. A.; PINHEIRO, G. S. |
Afiliação: |
FRANCISLENE ANGELOTTI, CPATSA; E. E. MAGALHÃES; H. A. FERNANDES; J. R. A. BARROS; G. S. PINHEIRO. |
Título: |
Severidade do míldio da videira na cv. thompson em função do aumento da temperatura média do ar. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 36, 2011. |
Páginas: |
p. 560. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Suplemento. Edição dos Resumos do 44 Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Bento Gonçalves, ago. 2011. |
Conteúdo: |
O objetivo deste trabalho foi avaliar o efeito de aumentos da temperatura sobre a infecção de P. viticola em uva Thompson Seedless. |
Palavras-Chave: |
Míldio da videira; Plasmopora viticola; Uva de mesa; Uva sem semente. |
Thesagro: |
Doença; Uva; Vitis Vinifera. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/53947/1/Fran4-2011.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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