Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  17/10/2012
Data da última atualização:  13/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BIZZOTTO, C. S.; MEINHART, A. D.; RYBKA, A. C. P.; ROBERTO SOBRINHO, M.; BOGUSZ JUNIOR, S.; BALLUS, C. A.; GODOY, H. T.
Afiliação:  CAROLINA SCHAPER BIZZOTTO; ADRIANA DILLENBURG MEINHART; ANA CECILIA POLONI RYBKA, CPATSA; MERENICE ROBERTO SOBRINHO; STANISLAU BOGUSZ JUNIOR; CRISTIANO AUGUSTO BALLUS; HELENA TEIXEIRA GODOY.
Título:  Quantification of phenolic compounds by capillary zone electrophoresis in extracts of four commercial types of mate herb before and after acid hydrolysis.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 48, p. 763-768, 2012.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Mate herb, Ilex paraguariensis St. Hil., is a plant cultivated in South America. Studies have evidenced the presence of phenolic compounds in mate herb, however, there are no reports on the contents of these compounds in different types of mate herb sold in the South Region of Brazil. In this study, capillary zone electrophoresis was used to quantify phenolic compounds in three lots of each of four types of commercial mate herb (traditional, native, large ground, and suave). Analysis was performed before and after acid hydrolysis. Hydro- lysis time, temperature and chloridric acid concentration were optimized by central composite design to maximize the amounts of free phenolic compounds obtained after hydrolysis. Before hydrolysis, high amounts of rutin were detected, while after hydrolysis, high amounts of caffeic acid and 3,4-dihydroxybenzoic acid were obtained, giving evidence that mate herb should be further investigated as a major source of these compounds
Palavras-Chave:  Ácido 3 4-dihidroxibenzoico; Ácido cafeico; Erva-mate; Otimização.
Thesagro:  Composto Fenólico; Hidrolise; Ilex Paraguariensis.
Thesaurus Nal:  Caffeic acid; Hydrolysis; Natural resources; Rutin.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/68193/1/Artigo-Ana-Cecilia-2012.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA48741 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  25/11/1996
Data da última atualização:  25/11/1996
Autoria:  MENEZES, J. E.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPH, Brasilia, DF.
Título:  Influencia da quantidade inicial de agua no substrato sobre o vigor e a germinacao de sementes de abobora e moranga.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  In: SEMINARIO LATINOAMERICANO DE SEMILLAS, 15.; WORKSHOP SOBRE MARKETING EM SEMENTES E MUDAS, 3., 1996, Gramado, RS. Anais... Gramado: CESM-RS / FELAS, 1996.
Páginas:  p.31.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Brasil; Brasilia; Distrito Federal; Moranga; Pumpkin; Seed longevity; Squash; Substrate; Substrato; Vigour; Water level.
Thesagro:  Abóbora; Água; Cerrado; Cucúrbita Máxima; Cucúrbita Moschata; Cucúrbita Pepo; Germinação; Semente.
Thesaurus NAL:  Brazil; germination; vigor.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH7488 - 1UPCPL - --631.521S741a1996.044
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional