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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  29/12/2022
Data da última atualização:  23/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BORGES, R.; SOTILES, A. R.; GIROTO, A. S.; GUIMARÃES, G. G. F.; WYPRYCH, F.; JABLONOWSKI, N. D.; RIBEIRO, C.
Afiliação:  CAUE RIBEIRO DE OLIVEIRA, CNPDIA.
Título:  Mechanochemical activation of elemental sulfur increases Its bioavailability in the forage species Brachiaria production.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  ACS Agricultural Science & Technology, v. 2, 2022.
Páginas:  1292–1299
ISSN:  2692-1952
DOI:  https://doi.org/10.1021/acsagscitech.2c00248
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Although sulfur is an essential macronutrient for plants, its supply through elemental S0 is not efficient, demanding its oxidation by soil microbiota before plant uptake. Thus, we demonstrate that a simple reactive mechanochemical route, using anhydrous KOH as a reactant with no need for water addition, can convert S0 to bio-absorbable oxidized forms, leading to residualK+ as a plant nutrient in the final composition. The powdery products obtained by 1 h (S-1 h) or 8 h (S-8 h) milling have been fullyconverted to HSO3 −, SO3 2−, and SO42−, also suggesting different amounts of these sulfur oxides according to the milling. S-1 h and S-8 h were efficient for S and K fertilization, as probed by the successful growing of the forage crop Brachiaria ssp. in a greenhouse trial, with similar biomass yields observed for K2SO4 (positive control) and superior to S0 + KCl (negative control). These data suggest that the mechanochemical process provides a sustainable route to increase sulfur plant bioavailability, suggesting a simple alternative that can be easily implemented in forage plant production sites such as Brachiaria ssp.
Palavras-Chave:  Mechanochemical reaction; Sulfur oxidation.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA18173 - 1UPCAP - DDPROCI.22/1912022/199
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Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  03/11/2015
Data da última atualização:  10/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SANTOS, M. R. A. dos; SOUZA, C. A. de; GUIMARÃES, M. de C. M.; SMOZINSKI, C. V.; MAGALHÃES, G. M. de O.; NOGUEIRA, W. O.; PAZ, E. S.
Afiliação:  MAURICIO REGINALDO ALVES DOS SANTOS, CPAF-RO; Carolina Augusto de Souza; Milene de Castro Melo Guimarães; Caroline Vivian Smozinski; Glaura Mugrabe de Oliveira Magalhães; Wanessa de Oliveira Nogueira; Eloísa Santana Paz.
Título:  Growth pattern of friable callus from P. Carniconnectivum Leaf explants.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Basic and Applied Sciences, Pakistan, v.9, n. 27, p. 226-231, aug. 2015.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was the in vitro induction of friable callus in leaf explants of P. carniconnectivum, by determining the appropriate hormonal combination to produce high callus cell proliferation, and the identification of the growth pattern of the calluses focusing on the deceleration phase, when the callus cells must be subcultured into liquid medium in order to produce a cell suspension culture.
Palavras-Chave:  Callogenesis; Callus growth pattern.
Thesagro:  Piperaceae.
Thesaurus NAL:  growth regulators.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/132254/1/Piper-carniconnectivum.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RO17456 - 1UPCAP - DD
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