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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
09/07/2021 |
Data da última atualização: |
20/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
GULLINO, M. L.; ALBAJES, R.; AL JBOORY, I.; ANGELOTTI, F.; CHAKRABORTY, S.; GARRETT, K. A.; HURLEY, B. P.; JUROSZEK, P.; MAKKOUK, K.; PAN, X.; STEPHENSON, T. |
Afiliação: |
MARIA LODOVICA GULLINO; RAMON ALBAJES; IBRAHIM AL JBOORY; FRANCISLENE ANGELOTTI, CPATSA; SUBRATA CHAKRABORTY; KAREN A. GARRETT; BRETT PHILLIP HURLEY; PETER JUROSZEK; KHALED MAKKOUK; XUBIN PAN; TANNECIA STEPHENSON. |
Título: |
Summary for policymakers of the scientific review of the impact of climate change on plant pests: a global challenge to prevent and mitigate plant pest risks in agriculture, forestry and ecosystems. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Rome: FAO: IPPC, 2021. |
Páginas: |
32 p. |
Descrição Física: |
il. |
ISBN: |
978-92-5-134439-2 |
DOI: |
https://doi.org/10.4060/cb4777en |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Climate change represents an unprecedented challenge to the world?s biosphere and to the global community. It also represents a unique challenge for plant health. Human activities and increased market globalization, coupled with rising temperatures, has led to a situation that is favourable to pest movement and establishment. This summary for policy makers drawn from the FAO scientific review on the impact of climate change on plant pests, and by extension, on plant health provides concrete recommendations for decision makers on how to address the impact of climate change on plant health. The evidence assessed strongly indicates that climate change has already expanded some pests? host range and geographical distribution, and may further increase the risk of pest introduction to new areas. Increased international cooperation and development of harmonized plant protection strategies are crucial to help countries successfully adapt their pest risk management measures to climate change. |
Palavras-Chave: |
Avaliação impactante; Fitossanidade; Mitigação; Proteção de planta. |
Thesagro: |
Agricultura; Mudança Climática; Planta. |
Thesaurus Nal: |
Climate change; Life cycle impact assessment; Plant protection. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224382/1/Summary-for-policymakers-of-the-2021.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
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URL |
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Registros recuperados : 95 | |
2. | | RITSCHEL, P. S.; QUECINI, V. Suco de Uva. In: REIFSCHNEIDER, F. J. B.; NASS, L. L.; HEINRICH, A. G.; RIBEIRO, C. S. da C.; HENZ, G. P.; EUCLIDES FILHO, K.; BOITEUX, L. S.; RITSCHEL, P. S.; FERRAZ, R. M.; QUECINI, V. Uma pitada de biodiversidade na mesa dos brasileiros. Brasília, DF: [s.n.], 2015. p. 107-123.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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14. | | BOSCO, D. D.; SINSKI, I.; J. A. Fernando; QUECINI, V. Perfil transcricional em escala genômica de genes associados a respostas à temperatura em videira. In:CONGRESSO BRASILEIRO DE FISIOLOGIA VEGETAL, 15., 2015; Conferência Brasil-Israel de Ciências de Plantas, 1., 2015, Foz do Iguaçú, PR. Anais... Foz do Iguaçú: SBFV, 2015.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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15. | | DAL BOSCO, D.; SINSKI, I.; RITSCHEL, P. S.; QUECINI, V. Residues of 2,4-Dichlorophenoxyacetic acid in plant-tissue culture glassware: their effects and a decontamination protocol. International Journal of Biotechnology & Biochemistry, Delhi, v. 6, n. 4, p. 617-624, 2010.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: C - 0 |
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18. | | QUECINI, V.; SINSKI, I.; RITSCHEL, P. S.; FAJARDO, T. V. M. Aiming at grapevines with increased resistance to pathogens, reaching structural genome modifications. In: Science & Wine World Congress, 1., 2019, Porto. Anais.... Porto, Pt: Alfândega Congress Centre, 8 a 10 maio de 2019.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
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19. | | RUSSI, A.; NALIN, R.; GAVA, R.; QUECINI, V.; GARRIDO, L. da R.; RITSCHEL, P. S. Análise da variabilidade genética de Botryosphaeria spp, um dos agentes causadores da morte descendente da videira. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 12., 2009, [Montevideo]. [Anais...] [Montevideo]: Asociación de Enólogos del Uruguay, 2009. Não paginado. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
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20. | | STORCH, T. T.; FINATTO, T.; QUECINI, V.; ROMBALDI, C. V.; LAURENS, F.; GIRARDI, C. L. Associação entre a indução transcricional de uma α-l-arabinofuranosidase e etileno em polpa de maçã 'Gala' armazenada sob refrigeração. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, p. 848-851, 2012.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
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