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1.Imagem marcado/desmarcadoGARDONI, L. C. de P.; SANTANA, R. M.; BRITO, J. C. M.; RAMOS, L. X.; ARAÚJO, L. A.; BASTOS, E. M. A. F.; CALAÇA, P. Content of phenolic compounds in monofloral aroeira honey and in floral nectary tissue. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 57, e02802, 2022. Título em português: Conteúdo de compostos fenólicos em mel monofloral de aroeira e no tecido do nectário floral.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  28/12/2018
Data da última atualização:  28/12/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SAYD, R. M.; AMABILE, R. F.; FALEIRO, F. G.; MONTALVAO, A. P. L.; BRIGE, F. A. A.; DELVICO, F. M. dos S.; SALA, P. I. L.
Afiliação:  RICARDO MENESES SAYD, ICESP; RENATO FERNANDO AMABILE, CPAC; FABIO GELAPE FALEIRO, CPAC; ANA PAULA LEITE MONTALVÃO, Georg-August-Universität Göttingen; FELIPE AUGUSTO ALVES BRIGE, UNB; FRANCISCO MARCOS DOS SANTOS DELVICO, CPAC; PEDRO IVO LEITE SALA, UNB.
Título:  Genetic parameters and agronomic characterization of hulless barley accessions under irrigation in the savanna.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Ciências Agrárias, v. 13, n. 3, e5567, 2018.
Páginas:  8 p.
DOI:  10.5039/agraria.v13i3a5567
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT: The purpose of this study was to estimate the genetic parameters and to agronomically characterize 18 accessions of hulless barley and three references of covered barley grains belonging to the Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia germplasm bank, using ten agronomic quantitative traits. The experiment was performed at two sites in Distrito Federal, in May 2012, using the experimental design of randomized blocks with three replicates. The evaluated characteristics were: estimated grain yield, plumpness kernel, thousand seeds weight, plant height, lodging, days to heading, hectoliter weight, and grain protein content. The obtained data were subjected to the variance analysis and the grouped means by Scott-Knott test. Significant differences at 1% of probability were found among the accessions for all the evaluated traits. It is possible to obtain genetic gains due to the high values of the genotypic coefficient of variation. High heritability in the broad sense was observed for all the characteristics, except for protein content, enabling the effective selection of traits of interest from the parents to the descendants. The accessions CI 13453, CN Cerrado 1, CN Cerrado 2, CN Cerrado 5 and PI356466 stood out positively among the others to Yield and Lodging. RESUMO: O objetivo deste trabalho foi estimar os parâmetros genéticos e caracterizar agronomicamente 18 acessos de cevada nua, e 3 testemunhas de cevada com grãos cobertos pertencentes ao banco de germoplasma... Mostrar Tudo
Thesagro:  Cevada; Hordeum Vulgare; Melhoramento Genético Vegetal; Parâmetro Genético; Recurso Genético; Variação Genética.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/189509/1/5230-14441-2-PB.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC36451 - 1UPCAP - DD
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