Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  01/02/2012
Data da última atualização:  01/02/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  VIANCELLI, A.; GARCIA, L. A. T.; STEINMETZ, R. L. R.; KUNZ, A.; ESTEVES, P. A.; CELIA REGINA M. BARARDI.
Afiliação:  ALINE VIANCELLI; LUCAS A. T. GARCIA, UFSC; RICARDO LUIS RADIS STEINMETZ, CNPSA; AIRTON KUNZ, CNPSA; PAULO AUGUSTO ESTEVES, CNPSA; BARARDI, C. R. M., UFSC.
Título:  Uso de tratamento enzimático para testar viabilidade de adenovírus porcino isolado de dejeto suíno.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE GERENCIAMENTO DE RESÍDUOS AGROPECUÁRIOS E AGROINDUSTRIAIS, 2., 2011, Foz do Iguaçu. Anais... Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2011. v. 2. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Notas:  Projeto: 02.07.06.007.
Palavras-Chave:  Dejeto suíno; DNAse; Viabilidade viral.
Thesagro:  Adenovírus; Virologia.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/53313/1/uso-de-tratamento-enzimatico.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA18614 - 1UPCAA - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  19/12/2017
Data da última atualização:  19/12/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SANTOS, V. R. V. dos; McNANUS, C.; PERIPOLLI, V.; TANURE, C. B.; LIMA, P. de M. T.; CORRÊA, P. S.; BRITO, D. L.; TORRES, S. E. F. de A.; LOUVANDINI, H.
Afiliação:  VIVIANE RODRIGUES V DOS SANTOS, CNPASA; CONCEPTA MCNANUS, UNB; VANESSA PERIPOLLI, INSTITUTO FEDERAL CATARINENSE; CANDICE BERGMANN TANURE, UNB; PAULO DE MELLO TAVARES LIMA, CENA; PATRICIA SPOTO CORRÊA, CENA; DAIANA LIMA BRITO, UNB; SONIA EMILIA FIGUEIREDO DE ARAUJO TORRES, UNB; HELDER LOUVANDINI, CENA.
Título:  Dry matter intake, performance and carcass characteristics of hair sheep reared under different grazing systems.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Scientia Agricola, Piracicaba, v. 74, n. 6, p. 436-442, nov./dez. 2017.
ISSN:  1678-992X
DOI:  10.1590/1678-992X-2016-0290
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate the effect of three different grazing systems: isolated, alternate and simultaneous, on feed intake, performance and carcass characteristics of sheep. About 5.2 ha area of Tanzania grass (Panicum maximun Jacq cultivate Tanzania) was divided into 13 paddocks. This area was used as a stocking rate of two animal units (AU) per ha for 7 days? occupation and 21 days rest. A total number of 58 animals were used consisting of 12 heifers and 30 Santa Ines lambs with the addition of 16 adult ewes that were used to stabilize grazing pressure in the isolated system. The sheep were fed on 200 g per head per day of concentrate and cattle 2 kg per head per day. The parameters determined were the following: weekly weight (WW), total live weight gain (LWG) and mean daily weight gain (MDW). Also dry matter intake was estimated 84 days after the start of the experiment using external indicators (Purified and Enriched Lignin) in addition to carcass traits and composition which were also estimated. The result obtained for carcass composition revealed that the muscle:bone ratio and bone percentage were better in the alternate system. Moreover, the simultaneous and isolated systems showed higher lamb performance than the alternate system, while there was no effect on dry matter intake. Furthermore, there was no difference of the different systems on carcass traits and feed intake of sheep. Nevertheless, the simultaneous grazing system showed better sheep perf... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Grazing systems; Simultaneous grazing systems; Tanzania grazing area.
Thesagro:  Carcaça; Sistema de pastejo.
Thesaurus NAL:  Carcass quality; Carcass weight; Megathyrsus maximus.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169229/1/CNPASA-2017-sa.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPASA610 - 1UPCAP - DDCNPASA_AP742017.074
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional