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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amapá.
Data corrente:  17/05/2016
Data da última atualização:  13/03/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LIMA, J. de F.; GARCIA, J. da S.; TAVARES, M.
Afiliação:  JO DE FARIAS LIMA, CPAF-AP; JAMILE DA SILVA GARCIA, UEAP, Macapá, AP; MARCOS TAVARES, USP, São Paulo, SP.
Título:  Foregut morphology of Macrobrachium carcinus (Crustacea, Decapoda, Palaemonidae).
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Acta Amazonica, Manaus, v. 46, n. 2, p. 209-218, 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Macrobrachium carcinus is a Brazilian native prawn with recognized potential for use in aquaculture activities. The aim of this study was to describe and illustrate in detail the morphology of the M. carcinus foregut. The foregut comprises the mouth, esophagus and stomach. It is lined by a simple cylindrical epithelium overlain by chitinous cuticle. The cardiac chamber is well supplied with muscles and lined with chitin thickened in places to form a complex, articulating set of ossicles. The ossicles and setae inside the cardiac chamber seem to direct the food movement through the cardiac chamber and sort the food according to particle size as digestion takes place. Twenty-one basic ossicles were observed in the stomach of M. carcinus and are divided into seven categories, reflecting their presumed functional roles. The significance of these morphological features is discussed in terms of its implication in feeding management that can support future commercial farms of this important fishery resource.
Palavras-Chave:  Estratégia alimentar; Feeding management; Freshwater prawn; Pitu.
Thesagro:  Aparelho digestivo; Aquicultura.
Thesaurus Nal:  Aquaculture; Digestive system.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/143080/1/CPAF-AP-2016-Foregut-morphology.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-AP17382 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte; Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  03/11/2011
Data da última atualização:  25/11/2013
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SOUZA, M. M.; NICIURA, S. C. M.; TIZIOTO, P. C.; OLIVEIRA, P. S. N.; SIQUEIRA, F.; ROSA, A. do N.; SILVA, L. O. C. da; TORRES JUNIOR, R. A. de A.; MEDEIROS, S. R. de; TULLIO, R. R.; ALENCAR, M. M. de; REGITANO, L. C. de A.
Afiliação:  PÓS-GRADUAÇÃO UFSCar/SÃO CARLOS, SP; SIMONE CRISTINA MEO NICIURA, CPPSE; PÓS-GRADUAÇÃO UFSCar/SÃO CARLOS, SP; PÓS-GRADUAÇÃO UFSCar/SÃO CARLOS, SP; FABIANE SIQUEIRA, CNPGC; ANTONIO DO NASCIMENTO ROSA, CNPGC; LUIZ OTAVIO CAMPOS DA SILVA, CNPGC; ROBERTO AUGUSTO DE A TORRES JUNIOR, CNPGC; SERGIO RAPOSO DE MEDEIROS, CNPGC; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; MAURICIO MELLO DE ALENCAR, CPPSE; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE.
Título:  Association study of a cast gene snp with meat tenderness in bos indicus cattle.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Archivos Latinoamericano de Producion Animal, v. 19, (supl. 1), p. 235, 2011
Idioma:  Inglês
Português
Palavras-Chave:  Bos indicus cattle; Cast gene snp.
Thesaurus NAL:  meat tenderness.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/45428/1/PROCI2011.00135.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC14582 - 1UPCRA - DD
CPPSE20657 - 1UPARA - PPPROCI-2011.00135SOU2011.00135
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