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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
20/02/2013 |
Data da última atualização: |
19/03/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BARROS, P. A. V. DE; GLORIA, M. B. A.; LOPES, F. C. F.; GAMA, M. A. S. da; SOUZA, S. M. DE; RIGUEIRA, J. C. S.; ALEVATO, C. B.; MOURTHE, M. H. F. |
Afiliação: |
PATRICIA APARECIDA VIEIRA DE BARROS, UFMG; M. B. A. GLORIA, UFMG; FERNANDO CESAR FERRAZ LOPES, CNPGL; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CNPGL; S. M. DE SOUZA, UNIVESITY OF ABERDEEN; J. C. S. RIGUEIRA, UFSJ; CAROLLINA BANNI ALEVATO, CNPQ; MARIO HENRIQUE FRANÇA MOURTHE, UFVJM. |
Título: |
Estabilidade oxidativa de manteigas produzidas do leite de vacas alimentadas com dietas contendo óleo de girassol. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 23., Campinas, 2012. 45 anos de Ciência e tecnologia no Brasil. [S.l.]: SBCTA, 2012. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Ácidos graxos; Concentração dos acidos rumenicos. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/950052/1/Estabilidade-oxidativa-de-manteigas-produzidas-do-leite.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
10/02/2016 |
Data da última atualização: |
10/05/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MORANDI FILHO, W. J.; PACHECO-DA-SILVA, V. C.; WILLINK, M. C. G. de; PRADO, E.; BOTTON, M. |
Afiliação: |
MARCOS BOTTON, CNPUV. |
Título: |
A survey of mealybugs infesting South-Brazilian wine vineyard. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Entomologia (Impresso), v. 59, p. 251-254, 2015. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Mealybugs (Hemiptera: Pseudococcidae) are important pests of the grapevine Vitis spp. and are responsible for direct and indirect damage to production. The main mealybug species present in wine grapevine (Vitis vinifera L.) in Southern Brazil were identified and their incidence evaluated. Bunch-samples (n = 50) from 131 vineyards located in the Serra Gaúcha Region (RS) of Brazil were analyzed at harvest, and the occurrence of mealybugs in the roots was evaluated at the time of eradication of plants for replanting. Mealybugs were reared in laboratory until adulthood for species determination. The species Dysmicoccus brevipes (Cockerell, 1983), Dysmicoccus sp., Planococcus citri (Risso, 1813), Pl. minor (Maskell, 1897), Pseudococcus viburni (Signoret, 1875) and Pseudococcus sp. were identified in bunches. Dysmicoccus sp., D. umbambae Granara de Willink, 2009, Pl. citri and Pseudococcus sp. were found in the roots. Pl. citri (31.4%) and Dysmicoccus sp. (22.7%) were the most common species found in wine grape bunches in the Serra Gaúcha Region Keywords: Dysmicoccus Planococcus Pseudococcus Scale insects Vitis spp. |
Palavras-Chave: |
Planococcus; Vitis spp. |
Thesaurus NAL: |
Dysmicoccus; Pseudococcus; Scale insects. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/138643/1/Botton-0085-5626-rbent-59-03-0251.pdf
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Marc: |
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Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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