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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
02/06/2023 |
Data da última atualização: |
14/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, I. C. V.; SILVA, K. J. D. e; HASHIMOTO, J. M.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; GALDEANO, M. C.; ROCHA, M. de M. |
Afiliação: |
IZABEL CRISTINA VERAS SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PIAUÍ; KAESEL JACKSON DAMASCENO E SILVA, CPAMN; JORGE MINORU HASHIMOTO, CPAMN; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN. |
Título: |
Effect of different processing conditions to obtain expanded extruded based on cowpea. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Food Technology, v. 26, e2022052, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/1981-6723.05222 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cowpea is grown mainly in regions with a hot semi-arid climate, where other pulses do not develop satisfactorily. It is the 4th most produced pulse in the world, thus supplying the domestic and export markets. Following the trends of the food products market, a study was carried out to identify the best condition of the extrusion process, to transform these nutritious grains into quality expanded products and ready for consumption. The grains were decorticated and transformed into cotyledon flour. |
Palavras-Chave: |
Dureza; Expansão; Extrusão termoplástica. |
Thesagro: |
Absorção; Solubilidade; Vigna Unguiculata. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154181/1/EffectDifferentProcessingConditionsExpandedExtrudedCowpeaBJFT2023.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Algodão. |
Data corrente: |
25/04/2008 |
Data da última atualização: |
05/05/2008 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
LIMA, M. M. de A.; LIMA, L. H. G. de M.; MENESES, C. H. S. G.; PEREIRA, W. E.; FERNANDES, P. D.; BRUNO, R. de L. A.; VIDAL, M. S. |
Afiliação: |
Marleide Magalhães de Andrade Lima, Embrapa Algodão; Marcia Soares Vidal, Embrapa Agrobiologia. |
Título: |
Qualidade fisiológica de sementes de cultivares de algodoeiro submetidos a estresse salino. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Campina Grande : Embrapa Algodão, 2007. |
Páginas: |
5 p. |
Série: |
(Comunicado Técnico, 337). |
ISSN: |
0102-0099 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Estresse salino; Qualidade de sementes; Semente de algodão. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPA/21157/1/COMTEC337.pdf
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Marc: |
LEADER 00720nam a2200241 a 4500 001 1277340 005 2008-05-05 008 2007 bl uuuu u0uu1 u #d 022 $a0102-0099 100 1 $aLIMA, M. M. de A. 245 $aQualidade fisiológica de sementes de cultivares de algodoeiro submetidos a estresse salino. 260 $aCampina Grande : Embrapa Algodão$c2007 300 $a5 p. 490 $a(Comunicado Técnico, 337). 653 $aEstresse salino 653 $aQualidade de sementes 653 $aSemente de algodão 700 1 $aLIMA, L. H. G. de M. 700 1 $aMENESES, C. H. S. G. 700 1 $aPEREIRA, W. E. 700 1 $aFERNANDES, P. D. 700 1 $aBRUNO, R. de L. A. 700 1 $aVIDAL, M. S.
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Registro original: |
Embrapa Algodão (CNPA) |
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