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Registros recuperados : 36 | |
21. | | MENEZES, I. P. P. de; HOFFMANN, L. V.; GAIOTTO, F. A.; CIAMPI, A. Y.; BARROSO, P. A. V. Genética populacional de Gossypium mustelinum presentes no Rio de Contas, Bahia, Brasil. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 6., 2012, Santo Antônio de Goiás. Resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2012. p. 81. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 275). Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Arroz e Feijão. |
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22. | | WADT, L. H. de O.; MARTINS, K.; GAIOTTO, F. A.; BARREIRA, S.; LACERDA, C. M. B.; MORENO, M. A.; FERRAZ, E. M.; KAGEYAMA, P. Y. Taxa de cruzamento de Hevea brasiliensis por marcadores SSR. In: ENCONTRO DE GENÉTICA DO AMAZONAS, 4.; ENCONTRO DE GENÉTICA DA REGIÃO NORTE, 1., 2003, Manaus. A Amazônia na era genômica e pós-genômica: livro de resumos. Manaus: SBG Regional do Amazonas, 2003. p. 122. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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23. | | SUJII, P. S.; INGLIS, P. W.; GAIOTTO, F. A.; KANASHIRO, M.; MARTINS-DA-SILVA, R. C. V.; CIAMPI, A. Y.; AZEVEDO, V. C. R. Filogenia molecular de espécies do gênero Manilkara no Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 55., 2009, Águas de Lindóia, SP. Resumos... Ribeirão Preto: Sociedade Brasileira de Genética, 2009. p. 189. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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24. | | SUJII, E. R.; INGLIS, P. W.; GAIOTTO, F. A.; KANASHIRO, M.; SILVA, R. C. V. M. da; CIAMPI, A. Y.; AZEVEDO, V. C. R. Filogenia molecular de espécies do gênero Manilkara no Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 55., 2009, Águas de Lindóia, SP. Resumos... Ribeirão Preto: Sociedade Brasileira de Genética, 2009. p. 189. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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25. | | AGUIAR, A. V. de; LOPES, M. T. G.; GAIOTTO, F. A.; BITTENCOURT, F.; DERVINIS, C.; MULLER, B. S. F.; SANTOS, R. F. dos; QUISEN, R. C.; KIRST, M. Transcriptome analysis of Euterpe edulis and identification of microsatellite markers. In: IUFRO GENOMICS & FOREST TREE GENETICS, 2016, Arcachon. Book of abstracts. [S.l.]: IUFRO, 2016. p. 90-91. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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26. | | AGUIAR, A. V. de; LOPES, M. T. G.; GAIOTTO, F. A.; BITTENCOURT, F.; DERVINIS, C.; MULLER, B. S. F.; SANTOS, R. F. dos; QUISEN, R. C.; KIRST, M. Transcriptome analysis of Euterpe edulis and identification of microsatellite markers. In: IUFRO GENOMICS & FOREST TREE GENETICS, 2016, Arcachon. Book of abstracts. [S.l.]: IUFRO, 2016. p. 90-91. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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27. | | ANDRADE, I. S.; LEAL, J. B.; FARIA, J. C.; GAIOTTO, F. A.; AHNERT, D.; YAMADA, M. M.; FALEIRO, F. G.; CRUZ, C. D.; CORRÊA, R. X. Diversidade genética de clones de cacaueiros por marcadores microssatélites visando identificar novas fontes de resistência à vassoura-de-bruxa. Magistra, Cruz das Almas, v. 18, p. 78, 2006. Número especial. Resumos do 2º Workshop de Recursos Genéticos Vegetais no Estado da Bahia, Ilhéus, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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28. | | ANDRADE, I. S.; LEAL, J. B.; FARIA, J. C.; GAIOTTO, F. A.; AHNERT, D.; YAMADA, M. M.; FALEIRO, F. G.; CRUZ, C. D.; CORRÊA, R. X. Diversidade genética de clones de cacaueiros por marcadores microssatélites visando identificar novas fontes de resistência à vassoura-de-bruxa. Magistra, Cruz das Almas, v.18, número especial, p. 78, outubro 2006. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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29. | | MELO, S. C. O.; GAIOTTO, F. A.; CUPERTINO, F. B.; CORRÊA, R. X.; REIS, A. M. M.; GRATTAPAGLIA, D.; BRONDANI, R. P. V. Microsatellite markers for Caesalpinia echinata Lam. (Brazilwood), a tree that named a country. Conservation Genetics, v. 8, p. 1269-1271, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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30. | | SANTANA-VIEIRA, D. D. S.; MILORI, D. M. B. P.; BOAS, P. R. V.; SILVA, M. F. e; SANTOS, M. G.; GAIOTTO, F. A.; SOARES FILHO, W. dos S.; GESTEIRA, A. da S. Rapid Differentiation of Closely Related Citrus Genotypes by Fluorescence Spectroscopy. Advances in Bioscience and Biotechnology, v.5, p. 903-914, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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31. | | WADT, L. H. de O.; MARTINS, K.; GAIOTTO, F. A.; MORENO, M. A.; LACERDA, C. M. B.; BOUFLEUER, N. T.; BARREIRA, S.; KAGEYAMA, P. Y.; GANDARA, F. B.; FERRAZ, E. M. Composição alélica de duas populações de Hevea brasilisiensis em Porto Acre-AC. In: ENCONTRO DE GENÉTICA DO AMAZONAS, 4.; ENCONTRO DE GENÉTICA DA REGIÃO NORTE, 1., 2003, Manaus. A Amazônia na era genômica e pós-genômica: livro de resumos. Manaus: SBG Regional do Amazonas, 2003. p. 123. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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32. | | LIMA, L. S.; GRAMACHO, K. P.; PIRES, J. L.; CLEMENT, D.; LOPES, U. V.; CARELS, N.; GESTEIRA, A. da S.; GAIOTTO, F. A.; CASCARDO, J. C. de MATTOS; MICHELI, F. Development, characterization, validation, and mapping of SSRs derived from Theobroma cacao L.?Moniliophthora perniciosa interaction ESTs. Tree Genetics & Genomes, Heidelberg, mar. 2010. On line first: 10 march 2010. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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33. | | LOPES, M. T. G.; GAIOTTO, F. A.; AGUIAR, A. V. de; FAHRENKROG, A.; BITTENCOURT, F.; DERVINIS, C.; MULLER, B. S. F.; SANTOS, R. F. dos; QUISEN, R. C.; KIRST, M. Next-generation transcriptome assembly of an Amazon palm (Euterpe precatoria). In: IUFRO GENOMICS & FOREST TREE GENETICS, 2016, Arcachon. Book of abstracts. [S.l.]: IUFRO, 2016. p. 90. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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34. | | LOPES, M. T. G.; GAIOTTO, F. A.; AGUIAR, A. V. de; FAHRENKROG, A.; BITTENCOURT, F.; DERVINIS, C.; MULLER, B. S. F.; SANTOS, R. F. dos; QUISEN, R. C.; KIRST, M. Next-generation transcriptome assembly of an Amazon palm (Euterpe precatoria). In: IUFRO GENOMICS & FOREST TREE GENETICS, 2016, Arcachon. Book of abstracts. [S.l.]: IUFRO, 2016. p. 90. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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35. | | LOPES, M. T. G.; AGUIAR, A. V. de; GAIOTTO, F. A.; FAHRENKROG, A.; BITTENCOURT, F.; DERVINIS, C.; MÜLLER, B. S. F.; SANTOS, R. F. dos; QUISEN, R. C.; KIRST, M. Next generation transcriptome assembly for Euterpe oleracea. In: GLOBAL CONFERENCE ON PLANT SCIENCE AND MOLECULAR BIOLOGY, 2., 2018, Rome. Accentuate innovations and emerging novel research in plant sciences: book of abstracts. Rome: 2018. p. 94. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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36. | | CORRÊA, R. X.; MELO, S. C. O.; JUCHUM, F. S.; CUPERTINO, F. B.; LEAL, J. B.; COSTA, I. C. S.; SANTOS, L. M.; GAIOTTO, F. A.; AMORIM, A. M.; COSTA, M. A.; ALMEIDA, M. P.; AHNERT, D.; GRATTAPAGLIA, D.; BRONDANI, R. P. V. Genética aplicada à conservação de arbóreas da Floresta Atlântica. Magistra, Cruz das Almas, v. 18, número especial, p. 50-53, out. 2006. Trabalhos apresentados no: WORKSHOP DE RECURSOS GENÉTICOS VEGETAIS NO ESTADO DA BAHIA, 2., 2006, Ilhéus, BA. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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Registros recuperados : 36 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pantanal. Para informações adicionais entre em contato com cpap.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
07/12/2011 |
Data da última atualização: |
19/02/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SUCASAS, L. F. A.; GOLEGÃ, V. C.; ANBE, L.; BORGHESI, R.; SHIRAHIGUE, L. D.; CABRAL, I. S. R.; MARTINS, W.; SAVAY-DA-SILVA, L. K.; MACIEL, E. S.; GALVÃO, J. A.; OETTERER, M. |
Afiliação: |
CENA-USP; ESALQ-USP; ESALQ-USP; RICARDO BORGHESI, CPAP; CENA-USP; CENA-USP; ESALQ-USP; CENA-USP; CENA-USP; ESALQ-USP; CENA-USP. |
Título: |
Seleção sustentável do agente acidificante para elaboração de silagem de resíduos do processamento de pescado. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESO ARGENTINO DE CIENCIA Y TECNOLOGÍA DE ALIMENTOS (CYTAL), 13.; SIMPOSIO INTERNACIONAL DE NUEVAS TECNOLOGÍAS, 4.; SIMPOSIO LATINOAMERICANO SOBRE HIGIENE Y CALIDAD DE ALIMENTOS, 2.; SIMPOSIO SOBRE NORMATIVA ALIMENTARIA, 1., 2011, Buenos Aires. Ciência e tecnología de alimentos: anais. Buenos Aires: UCA, 2011. |
Páginas: |
5 p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The elaboration of fish silage is an alternative to minimize the environmental and sanity problems from fish residue. The objective of this reseaarch was to select the most appropriate acid for the preparation of chemical fish silage; market analysis considering environmental and human risks, cost and supply of acidifying agent was performed. A review of major research on the production of acid silage was conducted to compare the different acids chosen and their respective methodologies. A market analysis considering the ease of acquisition of reagents as well as examination of the Material Safety Data Sheets (MSDS) was also conducted to assess the dangerousness of acid to the environment and human health. None of the acids used in research presents the three factors simultaneously satisfactory: cost, accessibility and hazardous to the environment and human health at the same time. The use of anhydrous citric acid seems to be the best choice; moreover, it is an organic acid, offers no major risks to health and environment, it is not a controlled product and has an affordable cost. |
Palavras-Chave: |
Chemical fish silage; Cost; Hazardous. |
Thesaurus NAL: |
acids; citric acid. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02227naa a2200313 a 4500 001 1908866 005 2013-02-19 008 2011 bl --- 0-- u #d 100 1 $aSUCASAS, L. F. A. 245 $aSeleção sustentável do agente acidificante para elaboração de silagem de resíduos do processamento de pescado. 260 $c2011 300 $a5 p. 520 $aThe elaboration of fish silage is an alternative to minimize the environmental and sanity problems from fish residue. The objective of this reseaarch was to select the most appropriate acid for the preparation of chemical fish silage; market analysis considering environmental and human risks, cost and supply of acidifying agent was performed. A review of major research on the production of acid silage was conducted to compare the different acids chosen and their respective methodologies. A market analysis considering the ease of acquisition of reagents as well as examination of the Material Safety Data Sheets (MSDS) was also conducted to assess the dangerousness of acid to the environment and human health. None of the acids used in research presents the three factors simultaneously satisfactory: cost, accessibility and hazardous to the environment and human health at the same time. The use of anhydrous citric acid seems to be the best choice; moreover, it is an organic acid, offers no major risks to health and environment, it is not a controlled product and has an affordable cost. 650 $aacids 650 $acitric acid 653 $aChemical fish silage 653 $aCost 653 $aHazardous 700 1 $aGOLEGÃ, V. C. 700 1 $aANBE, L. 700 1 $aBORGHESI, R. 700 1 $aSHIRAHIGUE, L. D. 700 1 $aCABRAL, I. S. R. 700 1 $aMARTINS, W. 700 1 $aSAVAY-DA-SILVA, L. K. 700 1 $aMACIEL, E. S. 700 1 $aGALVÃO, J. A. 700 1 $aOETTERER, M. 773 $tIn: CONGRESO ARGENTINO DE CIENCIA Y TECNOLOGÍA DE ALIMENTOS (CYTAL), 13.; SIMPOSIO INTERNACIONAL DE NUEVAS TECNOLOGÍAS, 4.; SIMPOSIO LATINOAMERICANO SOBRE HIGIENE Y CALIDAD DE ALIMENTOS, 2.; SIMPOSIO SOBRE NORMATIVA ALIMENTARIA, 1., 2011, Buenos Aires. Ciência e tecnología de alimentos: anais. Buenos Aires: UCA, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Pantanal (CPAP) |
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