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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  03/01/2018
Data da última atualização:  30/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GABARDO, G. C.; PETRI, J. L.; HAWERROTH, F. J.; COUTO, M.; ARGENTA, L. C.; KRETZSCHMAR, A. A.
Afiliação:  Gentil Carneiro Gabardo, 2University of the State of Santa Catarina, Department of Agrarian Sciences. Lages-SC. Emails: ge.gabardo@gmail.com; aikeanneliese@yahoo.com.br; José Luiz Petri, 3Epagri / Experimental Station of Caçador, Caçador - SC. Emails: petri@epagri.sc.gov.br; marcelocouto@epagri.sc.gov.br; argenta@epagri.sc.gov.br; FERNANDO JOSE HAWERROTH, CNPUV; Marcelo Couto, 3Epagri / Experimental Station of Caçador, Caçador - SC. Emails: petri@epagri.sc.gov.br; marcelocouto@epagri.sc.gov.br; argenta@epagri.sc.gov.br; Luiz Carlos Argenta, 3Epagri / Experimental Station of Caçador, Caçador - SC. Emails: petri@epagri.sc.gov.br; marcelocouto@epagri.sc.gov.br; argenta@epagri.sc.gov.br; Aike Anneliese Kretzschmar, 2University of the State of Santa Catarina, Department of Agrarian Sciences. Lages-SC. Emails: ge.gabardo@gmail.com; aikeanneliese@yahoo.com.br.
Título:  Use of metamitron as an apple thinner.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Fruticultura, v. 39, n.3, (e-514), 2017.
DOI:  10.1590/0100-29452017097
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate the efficacy of metamitron or metamitron plus benzyladenine as a post-bloom thinner on ‘Baronesa’ and ‘Fuji’ apples. Three experiments (rate, timing and BA combination) were conducted during two crop seasons, 2013/14 and 2014/15 at the experimental station located in Caçador, SC. Fruit set, fruit drop, yield per tree, fruit size and flowering return were assessed. The efficacy of metamitron was affected by time of application, and when applied at petal fall, promoted the proper adjustment of the production load of plants. Yield per plant reduces, whereas the allocation of fruits in categories of greater size increases proportionally to the increase in the metamitron concentration applied. However, there is excessive fruit drop with the use of high concentrations. The addition of BA to metamitron also promoted fruit drop; however, no difference was observed between single application of metamitron and BA addition. Metamitron shows great potential to be used as thinner for apples, since it reduces the number of fruits per tree. Index terms: Malus domestica, post-bloom thinning, fruit drop, return bloom, fruit quality. METAMITRON NO RALEIO QUÍMICO DA MACIEIRA O objetivo deste estudo foi avaliar o efeito de diferentes épocas e concentrações de metamitron e a mistura com benziladenina, no raleio químico em pós-floração das macieiras ‘Baronesa’ e ‘Fuji’. Foram conduzidos três experimentos durante as safras agrícolas de 2013/2014 e 2014/2015, n... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Benziladenina; Maçã baronesa; Maçã fuji; Macieira; Post-bloom thinning; Qualidade de frutos; Queda de frutos; Raleio em pós-floração; Retorno de floração; Return bloom.
Thesagro:  Maçã; Malus Domestica; Raleio.
Thesaurus Nal:  Fruit drop; Fruit quality.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/170214/1/USE-OF-METAMITRON-AS-AN-APPLE-THINNER.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV17568 - 1UPCAP - DD18.02245
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  11/07/2014
Data da última atualização:  25/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  LIMA, O. S.; SOUZA, E. G.; AMORIM, E. P.; PEREIRA, M. E. C.
Afiliação:  ORJANA SANTOS LIMA, UFRB; ELAINE GOES SOUZA, CNPMF; EDSON PERITO AMORIM, CNPMF; MARCIO EDUARDO CANTO PEREIRA, CNPMF.
Título:  Ripening and shelf life of BRS Caipira banana fruit stored under room temperature or refrigeration.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Ciência Rural, Santa Maria, v.44, n.4, p.734-739, abr, 2014.
ISSN:  0103-8478
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  BRS Caipira variety, internationally known as ?Yangambi km 5?, is an alternative to meet the demand of ?Maçã?- type fruit due to its resistance to Panama disease. This study had the objective of generating information about ?BRS Caipira? fruit ripening and cold storage potential. For the ripening study fruits were stored under room temperature conditions (25±2°C / 58±6% U.R.) and assessed for postharvest life evaluation and characterization of seven maturity stages based on peel color: completely green ? MS1; green with yellow traces ? MS2; more green than yellow ? MS3; more yellow than green ?MS4; yellow with green tips ? MS5; completely yellow ? MS6; yellow with brown spots ? MS7. For the cold storage potential study, fruits at MS1 were cold stored (14±1°C / 53±2% U.R.) for 28 days. Weekly, fruits were transferred to room temperature to ripen until MS6 when were assessed for quality attributes. Ripening of ?BRS Caipira? fruit was characterized as slow between MS1 and MS2 (averaging fi ve days), then fast between MS2 and MS6 (up to four days in average), and undergoing determinant changes between MS6 and MS7: pulp yield reached 80%, titratable acidity reduced by 50% and ratio increased by 78%. Cold storage extended shelf life by up to 19 days as compared with control, without visible symptoms of chilling injury, although tends to reduce soluble solids in ripe fruit. Maximum recommended time for storage of ?BRS Caipira? fruit at 14°C is 21 days, since it allows a few more da... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Yangambi.
Thesagro:  Armazenamento; Banana; Maturação.
Thesaurus NAL:  Cold storage; Maturity stage; Musa.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF30137 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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