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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  10/12/2015
Data da última atualização:  09/09/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, J. K.; CAZARIN, C. B. B.; CORREA, L. C.; BATISTA, A. G.; FURLAN, C. P. B; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E.; CAMARGO, A. C. de; MARÓSTICA JUNIOR, M. R.
Afiliação:  JULIANA KELLY DA SILVA, UNICAMP; CINTHIA BAÚ BETIM CAZARIN, UNICAMP; LUIZ CLAUDIO CORREA, CPATSA; ÂNGELA GIOVANA BATISTA, UNICAMP; CIBELE PRISCILA BUSCH FURLAN; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; ADRIANO COSTA DE CAMARGO, ESALQ; MÁRIO ROBERTO MARÓSTICA JUNIOR, UNICAMP.
Título:  Bioactive compounds of juices from two Brazilian grape cultivars.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Journal of the Science of Food and Agriculture, v. 96, n. 6, p. 1990-1996, 2016.
DOI:  10.1002/jsfa.7309
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  BACKGROUND: Grape juice consumption may prevent several chronic diseases owing to the presence of phenolic compounds, which have an important role in the reduction of oxidative stress. This study investigated the polyphenol content and antioxidant activities of grape juices from two cultivars: BRS-Cora and Isabella. Total polyphenol content (TPC), anthocyanins, antioxidant capacity (oxygenradical absorbance capacity, ferric reducing antioxidantpower and1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl), and phenolic profile (high-performance liquid chromatography with diode array and fluorescence detection ? HPLC-DAD-FLD) were determined. RESULTS: BRS-Cora grape juice showed higher concentrations of total polyphenols and anthocyanins, as well as higher antioxidant potential, than those of Isabella grape juice. A significant positive correlation was found in TPC or anthocyanin contents when correlated with the remaining antioxidant assays. In addition, HPLC-DAD-FLD showed a higher total phenolic content in BRS-Cora grape juice compared to Isabella. CONCLUSION: The present results showBRS-Cora as a promising cultivar for grape juice production with an improved functional potential. Keywords: Isabella grape; BRS-Cora grape; grape juice; polyphenols; antioxidant potential; bioactive compounds
Palavras-Chave:  Antioxidant potential; BRS-Cora; Compostos bioativos; Polifenóis; Potencial antioxidante; Suco de uva; Variedade Isabella.
Thesagro:  Uva.
Thesaurus Nal:  Bioactive Compounds; Grape juice; Polyphenols.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1031428/1/Bioactive-compounds-of-juices-from-two-Brazilian-grape-cultivars-2016.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152698/1/Silva-et-al-2016-Journal-of-the-Science-of-Food-and-Agriculture.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV16942 - 1UPCAP - DD634.8
CPATSA55195 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoBARRETO, T. P. Mapeamento de genes de lipoxigenases para uso na seleção assistida de genótipos de soja com ausência de lipoxigenase. 2008. 38 f. Dissertação (Mestrado em Agronomia) - Universidade Estadual de Londrina, Londrina. Co-Orientador: Ricardo Vilela Abdelnoor. Data correta da primeira página, 2008.
Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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2.Imagem marcado/desmarcadoMACEDO, J. R. de; MICHEREFF FILHO, M.; SILVA, L. V. da; BARRETO, T. P.; QUEIROZ, M. F. P. de. Programa Tomatec®. [S.l.]: Syngenta: Embrapa, [2022]. il. Não paginado.
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Solos.
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3.Imagem marcado/desmarcadoCARPENTIERI-PIPOLO, V.; BARRETO, T. P.; SILVA, D. A. da; ABDELNOOR, R. V.; MARIN, S. R. R.; DEGRASSI, G. Soybean improvement for lipoxygenase-free by simple sequence repeat (SSR) markers selection. Journal of Botanical Research, v. 3, n.1, 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: C - 0
Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Trigo.
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4.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, D. A.; BARRETO, T. P.; CARPENTIERI-PIPOLO, V.; MANDARINO, J. M. G.; MARIN, S. R. R.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; ABDELNOOR, R. V. Validação de marcadores moleculares para uso na seleção assistida em soja para ausência das enzimas lipoxigenase e do inibidor de tripsina Kunitz. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 5.; MERCOSOJA 2009, Goiânia. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2009. p. 106, trab. 180. Editado por Adilson de Oliveira Júnior, Odilon Ferreira Saraiva, Clara Beatriz Hoffmann Campo, César de Castro.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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5.Imagem marcado/desmarcadoBARRETO, T. P.; CARPENTIERI-PIPOLO, V.; SILVA, D. A.; ABDELNOOR, R. V.; MANDARINO, J. M. G.; CARRAO-PANIZZI, M. C.; MARIN, S. R. R.; CACAO, S. M. B.; XAVIER, S. A. Mapping of genes for use in genotypes assisted selection o9f soybean without lipoxygenase. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE GENÉTICA MOLECULAR DE PLANTAS, 2., 2009, Búzios. Programa e resumos. [S.l.]: SBG, 2009. p. 182.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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