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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  19/11/1999
Data da última atualização:  19/11/1999
Autoria:  NADELHOFFER, K.; SHAVER, G.; FRY, B.; GIBLIN, A.; JOHNSON, L.; MCKANE, R.
Título:  15N natural abundances and N use by tundra plants.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  Oecologia, Netherlands, v. 107, p. 386-394, 1996.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Plant species collected from tundra ecosystems located along a north-south transect from central Alaska to the north coast of Alaska showed large and consistent differences in 15N natural abundances. Foliar 15N values varied by about 10% among species within each of two moist tussock tundra sites. Differences in 15N contents among species or plant groups were consistent across moist tussock tundra at several other sites and across five other tundra types at a single site. Ericaceous species had the lowest 15N values, ranging between about -8 to -6%. Foliar 15N contents increased progressively in birch, willows and sedges to maximum 15N values of about +2% in sedges. Soil 15N contents in tundra ecosystems at our two most intensively studied sites increased with depth and 15N values were usually higher for soils than for plants. Isotopic fractionations during soil N transformations and possibly during plant N uptake could lead to observed differences in 15N contents among plant species and between plants and soils. Patterns of variation in 15N content among species indicate that tundra plants acquire nitrogenin extremely nutrient-poor environments by competitive partitioning of the overall N pool. Differences in plant N sources, rooting depth, mycorrhizal associations, forms of N taken up, and other factors controlling plant N uptake are possible causes of variations in 15N values of tundra plant species.
Palavras-Chave:  Cycling and Nitrogen; Isotopez; Plants.
Thesagro:  Ciclo do Nitrogênio; Isótopo; Nitrato Redutase; Planta; Solo.
Thesaurus Nal:  nitrate reductase; soil.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB24487 - 1ADDSP - --22328
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  09/03/2010
Data da última atualização:  09/03/2010
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LOPES, S. B.; FERREIRA, N. A.; CARVALHO, P. G. B.; MORETTI, C. L.; RIBEIRO, R. L. V.
Afiliação:  Patricia Gonçalves B. Carvalho, Embrapa Hortaliças; Celso Luiz Moretti, Embrapa Hortaliças; Ricardo Luiz Vasconcelos Ribeiro, Embrapa Hortaliças.
Título:  Obtenção e caracterização físico-química da farinha do resíduo do processamento mínimo de mini cenouras.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 8., 2009, Campinas. Ciência de alimentos no mundo globalizado: novos desafios, novas perspectivas. Campinas: Unicamp, 2009.
Descrição Física:  CD-ROM.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo 3271.
Palavras-Chave:  Mini cenoura; Produto minimamente processado.
Thesagro:  Análise Física; Análise Química; Beta Vulgaris; Cenoura; Farinha; Processamento Mínimo; Resíduo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH36266 - 1UPCPL - --CD 311CD 311
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