Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  31/12/2023
Data da última atualização:  21/05/2024
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  FREITAS-SILVA, O.; COLEHO, C. C. DE S.; TROMBETE, F. M.; SOUZA, A. M. de.
Afiliação:  OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; CAROLINE CORRÊA DE SOUZA COELHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; FELIPE MACHADO TROMBETE, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; ANDRESSA MOREIRA DE SOUZA, CTAA.
Título:  Current development in ozone-based food preservation.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: JAISAL. A. K.; SHANKAR, S. Food packaging and preservation: Antimicrobial materials and tecnologies. Academic Press, 2023. Cap. 13, p. 235-258.
DOI:  https://doi.org/10.1016/B978-0-323-90044-7.00013-6.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Ozone is the triatomic form of oxygen (O3), considered a strong antimicrobial agent with numerous applications in the food industry. It stands out for its high oxidation potential. Its commercial production is carried out by the electrical discharge process, also called the corona process and its application can be carried out either in aqueous or gaseous form. Ozone has been used for decades in many countries and is recognized as safe for food industry applications. Tested by several research groups, ozone proved to be effective in minimizing problems related to food contamination against most microorganisms, acting in the decontamination of the product surface, water treatment, and degradation of pesticide residues. This chapter provides a multidisciplinary view of the state of the art on aspects of ozonation applied in the food industry, addresses regulatory and food safety issues, advantages, and limitations of the technology.
Thesaurus Nal:  Food technology.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15655 - 1UPCPL - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado; Embrapa Florestas.
Data corrente:  26/03/2012
Data da última atualização:  30/04/2020
Tipo da produção científica:  Artigo de Divulgação na Mídia
Autoria:  NIVA, C. C.; BROWN, G. G.; SCHIEDECK, G.; ALVES, R. da G.
Afiliação:  Cintia Carla Niva, Pós-Doutoranda (PNPD/MCT/Finep/CNPq) na Embrapa Florestas; GEORGE GARDNER BROWN, CNPF; GUSTAVO SCHIEDECK, CPACT; Roberto da Gama Alves, Universidade Federal de Juiz de Fora.
Título:  Com minhocas na cabeça.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Informativo Sociedade Brasileira de Zoologia, Curitiba, ano 34, n. 100, p. 6-8, mar. 2012.
ISSN:  1808-0812
Idioma:  Português
Notas:  Edição comemorativa alusiva ao XXIX Congresso Brasileiro de Zoologia, Salvador, BA.
Palavras-Chave:  Oligoqueta.
Thesagro:  Agricultura; Minhoca.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/212693/1/Nivaetal2012-minhocasnacabeca-bol100zoo-7-9.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF49799 - 1UPCAM - DD
CPACT16261 - 1UMTAM - DD2012.00351
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional