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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  03/05/2022
Data da última atualização:  10/10/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MONTENEGRO, J.; FREITAS-SILVA, O.; TEODORO, A. J.
Afiliação:  JULIA MONTENEGRO, UNIRIO; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; ANDERSON JUNGER TEODORO, UNIRIO.
Título:  Molecular Mechanisms of Coffee on Prostate Cancer Prevention.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Biomed Research International, D 3254420, p. 1-12, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1155/2022/3254420
Idioma:  Inglês
Notas:  Review Article.
Conteúdo:  Prostate cancer (PCa) is one of the most common types of cancer among men, and coffee is associated with a reduced risk of developing PCa. Therefore, we aim to review possible coffee molecular mechanisms that contribute to PCa prevention. Coffee has an important antioxidant capacity that reduces oxidative stress, leading to a reduced mutation in cells. Beyond direct antioxidant activity, coffee stimulates phase II enzymatic activity, which is related to the detoxification of reactive metabolites. The anti-inflammatory effects of coffee reduce tissue damage related to PCa development. Coffee induces autophagy, regulates the NF-κB pathway, and reduces the expression of iNOS and inflammatory mediators, such as TNF-α, IL-6, IL-8, and CRP. Also, coffee modulates transcriptional factors and pathways. It has been shown that coffee increases testosterone and reduces sex hormone-binding globulin, estrogen, and prostate-specific antigen. Coffee also enhances insulin resistance and glucose metabolism. All these effects may contribute to protection against PCa development.
Thesaurus Nal:  Food technology.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15320 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  01/04/2005
Data da última atualização:  09/05/2022
Autoria:  SARTORI, R.; SOUZA, A. H.; GUENTHER, J. N.; CARAVIELLO, D. Z.; GEIGER, L. N.; SCHENK, J. L.; WILTBANK, M. C.
Título:  Fertilization rate and embryo quality in superovulated Holstein heifers artificially inseminated with X-sorted or unsorted sperm.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Animal Reproduction, v. 1, n. 1, p. 86-90, Oct./Dec. 2004.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Fertilização.
Thesagro:  Embrião; Inseminação Artificial.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/185543/1/ID-24857-2-6.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN24857 - 1UPCAP - DDSP 1839118391
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