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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  30/08/2023
Data da última atualização:  30/08/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ARGENTA, L. C.; THEWES, F. R.; ANESE, R. de O.; FREITAS, S. T. de; MOURA-BUENO, J. M.; OGOSHI, C.; BASEGGIO.
Afiliação:  LUIZ CARLOS ARGENTA, EPAGRI; FABIO RODRIGO THEWES, Universidade Federal de Santa Maria; ROGERIO DE OLIVEIRA ANESE, Instituto Federal de Santa Catarina; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; JEAN MICHEL MOURA-BUENO, Universidade Federal de Santa Maria; CLAUDIO OGOSHI, EPAGRI; PRISCILA BASEGGIO, EPAGRI.
Título:  Storability of 'SCS417 Monalisa' apple as affected by harvest maturity, 1-methylcyclopropene treatment, and storage atmosphere.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 58, e03121, 2023.
DOI:  10.1590/S1678-3921.pab2023.v58.03121
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to determine the storability of 'SCS417 Monalisa' apple fruit in response to harvest maturity, 1-methylcyclopropene (1-MCP) treatment, and storage atmospheres. Fruit quality was evaluated after two, four, six, and eight months plus one day or seven days in shelf life at 22°C. The controlled atmosphere (CA) and 1-MCP (1.0 yL L-¹) treatments reduce fruit ethylene production and respiration, prevent rapid softening, and inhibit the incidence of scald-like symptoms, flesh browning, cracking, and fungal decay, in comparison with air storage . The combination of 1-MCP and CA provides additive benefits in firmness retention and in the reduction of the incidence of physiological disorders. CA and/or 1-MCP increase the risk of fruit developing wrinkly skin disorder. The loss of flesh firmness and acidity and the development of all physiological disorders and decay are higher in late-harvested fruit. The storage life of 'SCS417 Monalisa' apple is about two months in cold air and from six to eight months in cold CA, considering the time necessary to reach a flesh firmness of 53 N. The limiting factor for the long-term storage of 'SCS417 Monalisa' apple fruit under CA without 1-MCP is the development of physiological disorders and fungal decay. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi determinar a armazenabilidade de maçãs 'SCS417 Monalisa' em resposta à maturação na colheita, ao tratamento com 1-metilciclopropeno (1-MCP) e às atmosferas de armaz... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  1-metilciclopropeno; Apodrecimento; Armazenabilidade; Firmeza da polpa; SCS417 Monalisa.
Thesagro:  Distúrbio Fisiológico; Maçã; Malus Domestica; Podridão do Fruto.
Thesaurus Nal:  Apples; Decay resistance; Harvesting; Storage technology; Storage temperature.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1156227/1/Storability-of-SCS417-Monalisa-Maca-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE66574 - 1UPEAP - DD
CPATSA60595 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  18/12/2019
Data da última atualização:  25/05/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  ANDRADE JÚNIOR, W. V.; OLIVEIRA NETO, C. F. de; SANTOS FILHO, B. G. dos; AMARANTE, C. B. do; CRUZ, E. D.; OKUMURA, R. S.; BARBOSA, A. V. C.; SOUSA, D. J. P. de; TEIXEIRA, J. S. S.; BOTELHO, A. de S.
Afiliação:  Waldemar Viana Andrade Júnior, UFRA; Cândido Ferreira de Oliveira Neto, UFRA; Benedito Gomes dos Santos Filho, UFRA; Cristine Bastos do Amarante, MPEG / UFPA; ENIEL DAVID CRUZ, CPATU; Ricardo Shigueru Okumura, UFRA; Antônio Vinícius Correa Barbosa, UFRA; Diana Jhulia Palheta de Sousa, UFRA; Jéssica Suellen Silva Teixeira, UFRA; Anderson de Santana Botelho, MPEG / UFPA.
Título:  Effect of cadmium on young plants of Virola surinamensis.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  AoB Plants, v. 11, n. 3, plz022, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1093/aobpla/plz022
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The steady increase in cadmium (Cd) levels in the environment from anthropogenic actions has contributed to environmental degradation. Virola surinamensis is a forest species that has desirable characteristics such as deep and dense roots, relatively rapid growth and high biomass production to remedy contaminated environments by Cd. The aim of this study was to assess the physiological responses and the phytoextraction and tolerance capacity of young plants of V. surinamensis submitted to Cd concentrations. The experimental design was a completely randomized design with five Cd concentrations (0, 15, 30, 45 and 60 mg L−1) for 60 days. Leaf water potential (Ψpd), stomatal conductance (gs) and transpiration (E) reduced in plants exposed to Cd. Lower values of maximum photochemical efficiency of photosystem II (Fv/Fm), electron transport rate (ETR) and photochemical quenching coefficient (qP) were accompanied by reduction of photosynthesis (A) with increasing concentrations of Cd, although the non-photochemical quenching coefficient (NPQ), and intercellular CO2 concentration (Ci) showed increase. Instantaneous water-use efficiency (A/E), net photosynthesis to intercellular CO2 concentration ratio (A/Ci) and total chlorophyll (Chl) reduced with increasing levels of Cd. Cadmium concentrations increased in different plant tissues (root > stem > leaf). The tolerance index (TI) indicated that V. surinamensis presented medium and high tolerance to Cd. The results of biocon... Mostrar Tudo
Thesagro:  Cádmio; Virola Surinamensis.
Thesaurus NAL:  Cadmium; Photosystem II.
Categoria do assunto:  W Química e Física
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207378/1/plz022.pdf
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Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU56207 - 1UPCAP - DD
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