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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  13/03/2012
Data da última atualização:  28/05/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NASCIMENTO, W. M.; SILVA, P. P.; JUSTINO, E. V.; FREITAS, R. A. de.
Afiliação:  WARLEY MARCOS NASCIMENTO, CNPH; RAQUEL ALVES DE FREITAS, SNTEEN T Mineiro.
Título:  Physiological seed quality and stand establishment of hot pepper (Capsicum baccatum L. var. pendulum) under tropical conditions.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, Wageningen, n. 898, p. 307-310, 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The hot pepper ?Dedo-De-Moça? (girl-finger) is one of the most consumed peppers in Brazil, mainly in the south and southeast regions. This hot pepper gives a mild pungency and is generally used as dried flakes or in sauce manufacturing. Farmers usually use their own seeds and establish the crops by transplanting. Thus, the seed quality, and hence stand establishment, are not always satisfactory due to compromised genetic purity, low seedling vigor and contamination of microorganisms. This paper describes seed technology to improve the physiological quality of hot pepper seeds in Brazil. ?Mari? hot-pepper fruits were harvested at different stages of maturation and seed were extracted from fruits by different methods. Seeds were also osmoconditioned and incubated for germination at different temperatures. Seeds of ?Mari? red hot pepper fruits had the best germination and vigor when harvested at approximately 60-70 days after anthesis. Seeds extracted mechanically provided better yield and better quality compared with those extracted manually. Osmoconditioning improved germination at high temperature (35°C). The results obtained in the different studies will be discussed.
Palavras-Chave:  Análise fisiológica; Brasil; Capsucum baccatum pendulum.
Thesagro:  Pimenta; Qualidade; Semente.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH37857 - 1UPCAP - DD017445017445
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Para informações adicionais entre em contato com cenargen.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  21/01/2008
Data da última atualização:  17/05/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  MARRACCINI, P.; SILVA, V. A. da; ELBELT, S.; GUIMARÃES, B. L. S.; LOUREIRO, M. E.; DAMATTA, F. M.; FERRÃO, M. A. G.; FONSECA, A. F. A. da; SILVA, F. R. da; ANDRADE, A. C.
Afiliação:  PIERRE MARRACCINI; VÂNIA A. DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; SONIA ANANDA ELBELT; BRENO L. S. GUIMARÃES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; MARCELO E. LOUREIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; FÁBIO M. DAMATTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; MARIA A. G. FERRÃO, INCAPER; AYMBIRÉ F. A. DA FONSECA, INCAPER; FELIPE RODRIGUES DA SILVA, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA; ALAN CARVALHO ANDRADE, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA.
Título:  Análise da expressão de genes candidatos para a tolerância à seca em folhas de clones de Coffea canephora var. Conillon, caracterizados fisiologicamente.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia, SP. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007.
Idioma:  Português
Notas:  Biotecnologia aplicada à cadeia agroindustrial do café.
Palavras-Chave:  Coffee; Estresse abiótico; Expressão gênica; Tolerância à seca; Transcriptoma.
Thesagro:  Biotecnologia; Café; Coffea Canephora.
Thesaurus NAL:  abiotic stress; biotechnology; drought tolerance; gene expression; transcriptome.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN28729 - 1UPCPC - CDCDR00462792
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