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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
04/12/2013 |
Data da última atualização: |
18/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ZANETTI, L. A. P.; CARVALHO, B. C. de; RIBEIRO, L. dos S.; VRISMAN, D. P.; SANTOS, L. de A. dos; FREITAS, M. A. de; MENDONCA, L. C.; VARGAS, M. W. |
Afiliação: |
LUIS ANTÔNIO PULICANO ZANETTI, UEL; BRUNO CAMPOS DE CARVALHO, CNPGL; LILIAN DOS SANTOS RIBEIRO, UFF; DAYANE PRISCILA VRISMAN, Universidade Estadual do Centro-Oeste; LUCÉLIA DE ALMEIDA DOS SANTOS, Universidade Federal do Tocantins; MARCOS ANTONIO DE FREITAS, CNPGL; LETICIA CALDAS MENDONCA, CNPGL; MARCOS WILSON VARGAS, Universidade José do Rosário Vellano, Alfenas MG. |
Título: |
Impacto econômico da mastite clínica em rebanho da raça Holandesa no estado de Minas Gerais. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 12.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 12.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 13., 2013, Porto Velho. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. |
Páginas: |
3 p. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Bovinocultura leiteira; Mastite. |
Thesagro: |
Economia; Glândula Mamaria; Inflamação; Leite. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/93513/1/640-Carvalho-Ok.pdf
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Marc: |
LEADER 00943nam a2200265 a 4500 001 1972880 005 2022-11-18 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aZANETTI, L. A. P. 245 $aImpacto econômico da mastite clínica em rebanho da raça Holandesa no estado de Minas Gerais.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 12.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 12.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 13., 2013, Porto Velho. Anais... Brasília, DF: Embrapa$c2013 300 $a3 p.$c1 CD-ROM. 650 $aEconomia 650 $aGlândula Mamaria 650 $aInflamação 650 $aLeite 653 $aBovinocultura leiteira 653 $aMastite 700 1 $aCARVALHO, B. C. de 700 1 $aRIBEIRO, L. dos S. 700 1 $aVRISMAN, D. P. 700 1 $aSANTOS, L. de A. dos 700 1 $aFREITAS, M. A. de 700 1 $aMENDONCA, L. C. 700 1 $aVARGAS, M. W.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
10/06/2013 |
Data da última atualização: |
18/10/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
LACERDA, D. B. C. L.; SOARES JÚNIOR, M. S.; BASSINELLO, P. Z.; CALIARI, M.; CASTRO, M. V. L. |
Afiliação: |
DIRACY BETÂNIA CAVALCANTI LEMOS LACERDA, UFG; MANOEL SOARES SOARES JÚNIOR, UFG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; MÁRCIO CALIARI, UFG; MAIZA VIEIRA LEÃO CASTRO, UFG. |
Título: |
The kinetics of lipase activity and hydrolytic rancidity of raw, parboiled, and extruded rice bran during storage. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology, Campinas, v. 33, n. 2, p. 376-381, Apr./June 2013. |
ISSN: |
0101-2061 |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/S0101-20612013005000053 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The main problem related to rice bran use is that it goes rancid right after its production. The objective of the present study was to apply a mathematical model to evaluate the kinetics of the lipase activity and hydrolytic rancidity of the raw rice bran (RRB), extruded rice bran (ERB), and parboiled rice bran (PRB) stored in low density polyethylene bags at room temperature for 180 days. Extrusion and parboiling were efficient in preventing free fatty acid formationin ERB and PRB.Extrusion reduced the velocity constant of lipase activity as compared to that of RRB while parboiling increased it, and both decreased the lipase activity after equilibrium from 150 days. The extrusion and parboiling treatments increased the velocity constants for the liberation of free fatty acids although the equilibrium was reached with reduced production of free fatty acids in relation to the production of raw rice bran after 150 days ofstorage. Extrusion proved the best treatment under the storage temperature conditions of rice bran from cultivar BRS Primavera. |
Thesagro: |
Ácido graxo; Arroz; Oryza sativa; Subproduto. |
Thesaurus NAL: |
Byproducts; Free fatty acids; Rice; Shelf life. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/91130/1/fst.pdf
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Marc: |
LEADER 01952naa a2200289 a 4500 001 1959579 005 2013-10-18 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0101-2061 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/S0101-20612013005000053$2DOI 100 1 $aLACERDA, D. B. C. L. 245 $aThe kinetics of lipase activity and hydrolytic rancidity of raw, parboiled, and extruded rice bran during storage.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aThe main problem related to rice bran use is that it goes rancid right after its production. The objective of the present study was to apply a mathematical model to evaluate the kinetics of the lipase activity and hydrolytic rancidity of the raw rice bran (RRB), extruded rice bran (ERB), and parboiled rice bran (PRB) stored in low density polyethylene bags at room temperature for 180 days. Extrusion and parboiling were efficient in preventing free fatty acid formationin ERB and PRB.Extrusion reduced the velocity constant of lipase activity as compared to that of RRB while parboiling increased it, and both decreased the lipase activity after equilibrium from 150 days. The extrusion and parboiling treatments increased the velocity constants for the liberation of free fatty acids although the equilibrium was reached with reduced production of free fatty acids in relation to the production of raw rice bran after 150 days ofstorage. Extrusion proved the best treatment under the storage temperature conditions of rice bran from cultivar BRS Primavera. 650 $aByproducts 650 $aFree fatty acids 650 $aRice 650 $aShelf life 650 $aÁcido graxo 650 $aArroz 650 $aOryza sativa 650 $aSubproduto 700 1 $aSOARES JÚNIOR, M. S. 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 700 1 $aCALIARI, M. 700 1 $aCASTRO, M. V. L. 773 $tFood Science and Technology, Campinas$gv. 33, n. 2, p. 376-381, Apr./June 2013.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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