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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
26/10/2015 |
Data da última atualização: |
14/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ROCHA, H. R. da; GOULDEN, M.; MILLER, S.; MANZI, A. O.; CABRAL, O. M. R.; FREITAS, H. C. de; NOBRE, A.; SALESKA, S.; WOFSY, S.; KRUIJT, B.; RANDOW, C. VON. |
Afiliação: |
H. R. da ROCHA, USP; M. GOULDEN, University of California; S. MILLER, University of California; A. O. MANZI, INPA; OSVALDO MACHADO RODRIGUES CABRAL, CNPMA; H. C. de FREITAS, USP; A. NOBRE, INPE; S. SALESKA, University of Arizona; S. WOFSY, Harvard University; B. KRUIJT, Alterra Research, Netherlands; C. VON RANDOW, Alterra Research, Netherlands. |
Título: |
Patterns of CO2 and water fluxes measured by flux towers across tropical forest, ecotone and savanna ecosystems in Brazil. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTEGRATED LAND ECOSYSTEM - ATMOSPHERE PROCESSES STUDY, 1., 2006, Colorado, USA. Proceedings... Colorado, USA: Finnish Association for Aerosol Research, 2006. p. 215. (Report Series in Aerosol Science, n. 76). Editors: Anni Reissell, Asbjorn Aarflot. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
CO2. |
Thesagro: |
Água. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/131724/1/2006RA-011.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
17/11/2020 |
Data da última atualização: |
17/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SANTOS, T. B.; F. NETO, R. S.; COLLANTES, N. F.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V. |
Afiliação: |
Thaís B. Santos, UFRRJ; Raimundo S. F. NETO, UFRRJ; Nathalia F. Collantes, UFRRJ; Davy W. H. CHÁVEZ, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS. |
Título: |
Sorghum starch as food ingredient: pasting and thermal properties. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO ON-LINE BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2020. Saudabilidade na indústria de cereais e panificação: [anais]. Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2020. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
CBCP. 5 a 9 out. |
Conteúdo: |
Sorghum is a cereal that can be an alternative source of starch, of interesting properties following the demand for non-chemically modified starches, which is current market trend. Therefore, this study evaluated the pasting and thermal properties of sorghum starches extracted from three cultivars: BRS305, BRS308 and CMSXS180 that were compared to commercial maize starch. Sorghum starches showed higher peak viscosity and lower enthalpy of gelatinization than maize. The most interesting property presented by sorghum starch was the high retrogradation viscosity which is responsible for gels of outstanding viscosity during cooling, which would be interesting to preparation of high viscosity gels. |
Palavras-Chave: |
Agente gelificante; Retrogradação. |
Thesagro: |
Alimento; Amido; Sorgo; Viscosidade. |
Thesaurus NAL: |
Food technology. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217634/1/278634.pdf
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Marc: |
LEADER 01606nam a2200265 a 4500 001 2126699 005 2020-11-17 008 2020 bl uuuu u01u1 u #d 100 1 $aSANTOS, T. B. 245 $aSorghum starch as food ingredient$bpasting and thermal properties.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO ON-LINE BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2020. Saudabilidade na indústria de cereais e panificação: [anais]. Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei$c2020 500 $aCBCP. 5 a 9 out. 520 $aSorghum is a cereal that can be an alternative source of starch, of interesting properties following the demand for non-chemically modified starches, which is current market trend. Therefore, this study evaluated the pasting and thermal properties of sorghum starches extracted from three cultivars: BRS305, BRS308 and CMSXS180 that were compared to commercial maize starch. Sorghum starches showed higher peak viscosity and lower enthalpy of gelatinization than maize. The most interesting property presented by sorghum starch was the high retrogradation viscosity which is responsible for gels of outstanding viscosity during cooling, which would be interesting to preparation of high viscosity gels. 650 $aFood technology 650 $aAlimento 650 $aAmido 650 $aSorgo 650 $aViscosidade 653 $aAgente gelificante 653 $aRetrogradação 700 1 $aF. NETO, R. S. 700 1 $aCOLLANTES, N. F. 700 1 $aHIDALGO CHÁVEZ, D. W. 700 1 $aCARVALHO, C. W. P. de 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V.
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Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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