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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  20/06/2011
Data da última atualização:  20/06/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BASSINELLO, P. Z.; FREITAS, D. de G. C.; ASCHERI, J. L. R.; TAKEITI, C. Y.; CARVALHO, R. N.; KOAKUZU, S. N.; CARVALHO, A. V.
Afiliação:  PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; DANIELA DE GRANDI CASTRO FREITAS, CTAA; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; ROSANGELA NUNES CARVALHO, CNPAF; SELMA NAKAMOTO KOAKUZU, CNPAF; ANA VANIA CARVALHO, CPATU.
Título:  Characterization of cookies formulated with rice and black bean extruded flours.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND FOOD, 11., 2011, Athens. Food process engineering in a changing world: proceedings. Athens: International Association for Engineering and Food, 2011.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this work was to formulate cookies using extruded flour from by-products of rice and common beans industries, such as broken rice and split old bean grains, in order to make available foods with added nutritional value as other options to consumers. The market of ready to eat and high quality products is increasing in the world considering the new habits and life style of modern consumers. Different proportions of rice and black bean (whole ? WBF or peeled grain - PBF) pre-gelatinized flours were used to prepare the cookies by partially replacing the corn starch in the original recipe. The samples were characterized for physicochemical and sensory parameters. The final products showed an interesting nutritional composition. The increase of mixed flour on cookies formulation contributed to an increase of vitamin B content. There was no tannin content detected in the final products and the level of phytate was very low with no significant difference among samples. A significant difference between products was observed for some colour parameters. The sensory analyses showed that consumers ?liked lightly? the cookies with 15% and 30% PBF and 15% WBF. Cookies formulated with WBF had lower acceptance by consumers in terms of appearance and only those with 30% WBF had an intermediate score (?neither like, neither dislike?) for global acceptability. Regarding texture, when a higher amount of both flour (PBF and WBF) was applied it was observed an increase of cookie hardne... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aceitabilidade.
Thesagro:  Arroz; Biscoito; Extrusão; Farinha; Feijão Preto; Nutrição; Oryza Sativa; Phaseolus Vulgaris.
Thesaurus Nal:  Cookies; Extrusion; Food acceptability.
Categoria do assunto:  --
Q Alimentos e Nutrição Humana
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/36697/1/FPE1012.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/36711/1/2011-021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF30658 - 1UPCAA - CD2011.0092011.009
CPATU44423 - 1UPCAA - DD
CTAA10975 - 1UPCAA - PP2011/0212011.00323
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Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  02/08/2007
Data da última atualização:  28/03/2016
Autoria:  TRINDADE, M. da G.; CÁNOVAS, A. D.; SÓ e SILVA, M.; ANFILÓFIO DE SOUSA, A.
Título:  Avaliação do valor de cultivo e uso de genótipos de trigo sequeiro nos estados de Goiás e Mato Grosso na safra 2002/2003.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO DA COMISSÃO CENTRO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO, 13.; SEMINÁRIO TÉCNICO DE TRIGO, 2., 2004, Goiânia. Atas e resumos expandidos. Passo Fundo: Embrapa Trigo, 2006.
Páginas:  p. 115-121.
Série:  (Embrapa Trigo. Documentos, 67).
ISSN:  1516-5582
Idioma:  Português
Thesagro:  Cerrado; Genótipo; Melhoramento Genético Vegetal; Trigo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPT13697 - 1UPCPL - --LV-1396
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