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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Hortaliças; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho. MenosEmbrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado... Mostrar Todas |
Data corrente: |
03/06/2005 |
Data da última atualização: |
19/10/2005 |
Autoria: |
GOMES, C. A. O.; FREIRE JUNIOR, M.; ALVARENGA, A. L. B.; MACHADO, R. L. P. |
Título: |
Batata frita. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2005. |
Páginas: |
38 p. |
Série: |
(Coleção agroindústria familiar). |
ISBN: |
85-7383-290-8 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Definição do produto; Etapas do processo de produção; Recepção e pesagem; Lavagem; Descascamento; Seleção e tratamento final; Corte; Centrifugação; Fritura; Desengorduramento; Salga; Acondicionamento e embalagem; Equipamentos e utensílios; Planta baixa da agroindústria; Higienização do ambiente, de equipamentos e de utensílios; Boas práticas de fabricação (BPF); Instalações; Pessoal; Procedimentos; Controle de pragas; Registros e controle. |
Palavras-Chave: |
acondicionamento e embalagem); Agroindústria Familiar; Batata - Frita - Processamento; Boas práticas de fabricação; Boas práticas de fabricação (BPF) (instalações; Boas p´raticas de fabricação; BPL; controle de pragas; de equipamentos e de utensílios; Definição do produto; desengorduramento; Equipamentos e utensílios; Etapas do processo de produção (Recepção e pesagem; Fabricação; Higienização do ambiente; Introdução; pessoal; Planta baixa da agroindustria; Precessamento; procedimentos; registros e controles); seleção e tratamento final. |
Thesagro: |
Batata; Batata Frita; Centrifugação; Corte; Descascamento; Fritura; Indústria Agrícola; Industrialização; Lavagem; Processamento; Salga; Tecnologia de Alimento. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/11871/2/00076160.pdf
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Marc: |
LEADER 02246nam a2200589 a 4500 001 1415611 005 2005-10-19 008 2005 bl uuuu u0uu1 u #d 020 $a85-7383-290-8 100 1 $aGOMES, C. A. O. 245 $aBatata frita. 260 $aBrasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos$c2005 300 $a38 p. 490 $a(Coleção agroindústria familiar). 520 $aDefinição do produto; Etapas do processo de produção; Recepção e pesagem; Lavagem; Descascamento; Seleção e tratamento final; Corte; Centrifugação; Fritura; Desengorduramento; Salga; Acondicionamento e embalagem; Equipamentos e utensílios; Planta baixa da agroindústria; Higienização do ambiente, de equipamentos e de utensílios; Boas práticas de fabricação (BPF); Instalações; Pessoal; Procedimentos; Controle de pragas; Registros e controle. 650 $aBatata 650 $aBatata Frita 650 $aCentrifugação 650 $aCorte 650 $aDescascamento 650 $aFritura 650 $aIndústria Agrícola 650 $aIndustrialização 650 $aLavagem 650 $aProcessamento 650 $aSalga 650 $aTecnologia de Alimento 653 $aacondicionamento e embalagem) 653 $aAgroindústria Familiar 653 $aBatata - Frita - Processamento 653 $aBoas práticas de fabricação 653 $aBoas práticas de fabricação (BPF) (instalações 653 $aBoas p´raticas de fabricação 653 $aBPL 653 $acontrole de pragas 653 $ade equipamentos e de utensílios 653 $aDefinição do produto 653 $adesengorduramento 653 $aEquipamentos e utensílios 653 $aEtapas do processo de produção (Recepção e pesagem 653 $aFabricação 653 $aHigienização do ambiente 653 $aIntrodução 653 $apessoal 653 $aPlanta baixa da agroindustria 653 $aPrecessamento 653 $aprocedimentos 653 $aregistros e controles) 653 $aseleção e tratamento final 700 1 $aFREIRE JUNIOR, M. 700 1 $aALVARENGA, A. L. B. 700 1 $aMACHADO, R. L. P.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Registro |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
21/06/2018 |
Data da última atualização: |
11/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
PINHEIRO, H. S. K.; ANJOS, L. H. C. dos; XAVIER, P. A. M.; CHAGAS, C. da S.; CARVALHO JUNIOR, W. de. |
Afiliação: |
HELENA S. K. PINHEIRO, UFRRJ; LÚCIA HELENA CUNHA DOS ANJOS, UFRJ; PEDRO A. M. XAVIER, UFRRJ; CESAR DA SILVA CHAGAS, CNPS; WALDIR DE CARVALHO JUNIOR, CNPS. |
Título: |
Quantitative pedology to evaluate a soil profile collection from the Brazilian semi-arid region. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
South African Journal of Plant and Soil, v. 35, n. 4, p. 269-279, 2018. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/02571862.2017.1419385 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This work applies pedometric tools to analyse soil property information relevant to morphological characterisation and soil classification. The objective of this paper was further to identify similarities in soil properties among a soil profile collection. The harmonisation of soil data enables the comparison between soil profiles, transference of information and modelling of soil horizons distribution. The statistical procedures were implemented in R software, through the Algorithms for Quantitative Pedology (AQP package), which contains a collection of algorithms to model soil resources and aid soil classification, soil profile aggregation and visualisation. The procedures allowed definition of values for soil properties in every one-centimetre layer of the soil profile, by regrouping the data in a different layer thickness, and it was possible to analyse similarity between profiles using a dissimilarity matrix for each depth slice. The AQP allowed analysis of a large number of soil profiles, in terms of vertical variability of soil continuous properties (e.g. sand and clay content, and pH) and for categorical variables, such as diagnostic horizons. Soil depth functions were developed to represent soil properties and probability of occurrence to diagnostic horizons to a large data set, and the dissimilarity analysis allowed separation of a small group of similar soil profiles and further qualitative comparison among the select profiles. |
Palavras-Chave: |
Algorithms for Quantitative Pedology; Pacote AQP; Pedometria; Propriedades do solo. |
Thesagro: |
Profundidade; Solo. |
Thesaurus NAL: |
Soil depth; Soil properties. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 02342naa a2200277 a 4500 001 2092685 005 2021-11-11 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/02571862.2017.1419385$2DOI 100 1 $aPINHEIRO, H. S. K. 245 $aQuantitative pedology to evaluate a soil profile collection from the Brazilian semi-arid region.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThis work applies pedometric tools to analyse soil property information relevant to morphological characterisation and soil classification. The objective of this paper was further to identify similarities in soil properties among a soil profile collection. The harmonisation of soil data enables the comparison between soil profiles, transference of information and modelling of soil horizons distribution. The statistical procedures were implemented in R software, through the Algorithms for Quantitative Pedology (AQP package), which contains a collection of algorithms to model soil resources and aid soil classification, soil profile aggregation and visualisation. The procedures allowed definition of values for soil properties in every one-centimetre layer of the soil profile, by regrouping the data in a different layer thickness, and it was possible to analyse similarity between profiles using a dissimilarity matrix for each depth slice. The AQP allowed analysis of a large number of soil profiles, in terms of vertical variability of soil continuous properties (e.g. sand and clay content, and pH) and for categorical variables, such as diagnostic horizons. Soil depth functions were developed to represent soil properties and probability of occurrence to diagnostic horizons to a large data set, and the dissimilarity analysis allowed separation of a small group of similar soil profiles and further qualitative comparison among the select profiles. 650 $aSoil depth 650 $aSoil properties 650 $aProfundidade 650 $aSolo 653 $aAlgorithms for Quantitative Pedology 653 $aPacote AQP 653 $aPedometria 653 $aPropriedades do solo 700 1 $aANJOS, L. H. C. dos 700 1 $aXAVIER, P. A. M. 700 1 $aCHAGAS, C. da S. 700 1 $aCARVALHO JUNIOR, W. de 773 $tSouth African Journal of Plant and Soil$gv. 35, n. 4, p. 269-279, 2018.
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Embrapa Solos (CNPS) |
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