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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  18/02/2009
Data da última atualização:  22/11/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MIRANDA, V. S.; POLTRONIERI, L. S.; FRANÇA, S. K. S.; NASCIMENTO, M. M.; XAVIER, J. R. M.; COSTA, R. C.; POLTRONIERI, T. P. S.; REIS, D. C. S.
Afiliação:  V. S. Miranda; Luis Sebastião Poltronieri, CPATU; S. K. S. França; M. M. Nascimento; J. R. M. Xavier; R. C. Costa; T. P. S. Poltronieri; D. C. S. Reis.
Título:  Incidência de Rhizoctonia solani em salsa no Estado do Pará.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 33, p. S232, ago. 2008. Suplemento.
Idioma:  Português
Notas:  Edição dos Resumos do XLI Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Belo Horizonte, ago. 2008. MIC-073.
Palavras-Chave:  Brasil; Doença fungicida; Pará.
Thesagro:  Doença de Planta; Fungo; Hortaliça; Planta Para Condimento; Rhizoctonia Solani; Salsa.
Thesaurus Nal:  Amazonia.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/88286/1/S232.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU40536 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  29/12/2021
Data da última atualização:  30/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  ESPINDULA, M. C.; TAVELLA, L. B.; SCHMIDT, R.; ROCHA, R. B.; DIAS, J. R. M.; BRAVIN, M. P.; PARTELLI.
Afiliação:  MARCELO CURITIBA ESPINDULA, CPAF-RO; LEONARDO BARRETO TAVELLA, Universidade Federal do Acre, Campus Floresta; RAQUEL SCHMIDT, Universidade Federal do Espírito Santo (Ufes/Ceunes); RODRIGO BARROS ROCHA, CPAF-RO; JAIRO RAFAEL MACHADO DIAS, Fundação Universidade Federal de Rondônia; MAÍSA PINTO BRAVIN, Universidade Federal do Acre, Campus Floresta; FÁBIO LUIZ PARTELLI, Universidade Federal do Espírito Santo (Ufes/Ceunes).
Título:  Yield of robusta coffee in different spatial arrangements.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 51, e02516, 2021.
ISSN:  0100-204X (impresso) / 1678-3921 (online)
DOI:  https://doi.org/10.1590/ S1678-3921.pab2021.v56.02516
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Produtividade de cafeeiro robusta em diferentes arranjos espaciais.
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to determine the contribution of the number of stems to the composition of individual plant yield, and to individual and overall robusta coffee (Coffea canephora) yield at different planting densities, using a fixed number of stems per plant. The experiment was carried out in two phases. The first phase was performed from 2011 to 2015, in the municipality of Ouro Preto do Oeste, in the state of Rondônia (RO), Brazil, to evaluate different numbers of stems per plant (1, 2, 3, 4, 5, and 6). The second phase was conducted from 2013 to 2018, in the municipality of Alta Floresta D?Oeste, RO, to evaluate plant densities (at 1,666, 1,904, 2,222, 2,666, and 3,333 plants ha-¹), with an initial density of four stems per plant in all treatments. The increase of number of stems per plant promotes a quadratic response to the average and cumulated yield of coffee plants, and the maximum yield is attained with four stems per plant. The number of stems should not exceed four, to avoid their tipping during years of high production. Plant density of 3,333 plants per hectare, with 4 stems per plant and 1 m spacing, promotes the reduction of individual plant yield; however, it results in higher overall crop yield. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi determinar a contribuição do número de hastes para a composição da produtividade individual das plantas e a produtividade individual e geral de cafeeiros robusta (Coffea canephora), em diferentes densid... Mostrar Tudo
Thesagro:  Café Robusta; Coffea Canephora; Densidade de Plantio; Produtividade.
Thesaurus NAL:  Coffee (beverage); Crop yield; Plant density; Stems.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229783/1/Yield-robusta-coffee-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE65639 - 1UPEAP - DD
CPAF-RO18665 - 1UPCAP - DD
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