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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  26/10/2016
Data da última atualização:  05/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GONÇALVES, B.-H. R. F.; SILVA, G. de J.; PONTES, S. F. O.; FONTAN, R. da C. I.; EGITO, A. S. do; FERRÃO, S. P. B.
Afiliação:  Ben-Hur Ramos Ferreira Gonçalves, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia (UESB) - Itapetinga, BA, Brasil; Grazielly de Jesus Silva, UESB - Itapetinga, BA, Brasil; Silvania Farias Oliveira Pontes, UESB - Itapetinga, BA, Brasil; Rafael da Costa Ilheu Fontan, UESB - Itapetinga, BA, Brasil; ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC; Sibelli Passini Barbosa Ferrão, UESB - Itapetinga, BA, Brasil.
Título:  Evaluation of the peptide profile with a view to authenticating buffalo mozzarella cheese.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  International Journal of Food Science and Technology, v. 51, n. 7, p. 1586-1593, Jul. 2016.
DOI:  10.1111/ijfs.13128
Idioma:  Inglês
Notas:  [ANTONIO SILVIO DO EGITO VASCONCELOS].
Conteúdo:  Abstract: Electrophoretic and chromatographic techniques were used to determine water-soluble peptide profiles aiming to identify the adulteration of buffalo milk mozzarella cheese by the addition of cow's milk. Thus, cheeses were produced with contents of cow's milk varying from 0% to 100%, and the peptides extracted after production and after 20 days of refrigeration. Polyacrylamide gel electrophoresis under denaturing conditions in the presence of sodium dodecyl sulphate (SDS-PAGE) identified a potential peptide marker of exclusively bovine origin with a size of about 21 kDa for the addition of cow's milk above 30%. Reverse-phase high-performance liquid chromatography (RP-HPLC) indicated the existence of two potential peptides present in higher concentrations in buffalo milk and one exclusive for cow's milk, the latter making it possible to estimate the addition of cow's milk to buffalo milk. Six commercial brands of buffalo mozzarella cheese were evaluated, and indications of adulteration found in four of them.
Palavras-Chave:  Adulteration; Cheese; Cromatografia líquida de alta eficiência; Feed adulteration; High-performance liquid chromatography; Leite de búfala; Milk products; Milk protein; Mozzarella; Proteína do leite.
Thesagro:  Adulteração; Cromatografia; Produto derivado do leite; Queijo; Tecnologia de alimento.
Thesaurus Nal:  Buffalo milk; Polyacrylamide gel electrophoresis.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC31841 - 1UPCAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  22/10/2018
Data da última atualização:  23/09/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CARVALHO, L. M. de; ARAÚJO, S. B. de; CARVALHO, H. W. L. de; CARVALHO, C. G. P.
Afiliação:  LUCIANA MARQUES DE CARVALHO, CPATC; Stela Braga de Araújo, CPATC; HELIO WILSON LEMOS DE CARVALHO, CPATC; CLAUDIO GUILHERME PORTELA DE CARVALHO, CNPSO.
Título:  Proline content of sunflower cultivars in the Brazilian semiarid region.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 8, p. 970-973, Aug. 2018.
Idioma:  Inglês
Notas:  Scientific Notes. Título em português: Teor de prolina de cultivares de girassol no Semiárido brasileiro.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the proline content of sunflower (Helianthus annuus) cultivars, in the conditions of natural water deficit in the Brazilian semiarid region. Thirteen cultivars were sown in experiments set in three sites in the Brazilian Northeast. Proline content was determined on leaves from plants at the R4?R5 stage. Significant differences among cultivars occurred only where water availability was lower. Proline averages ranged from 3.47 to 17.41 ?g g-1. The sunflower cultivars BRS387, BRS323, and BRS324 showed the greatest proline contents with 54.74, 46.27, and 35.16 ?g g-1, respectively. These are the cultivars that accumulate more proline under conditions of a severe water deficit.
Palavras-Chave:  Cultivar; Water deficit.
Thesagro:  Deficiência Hídrica; Girassol; Helianthus Annuus; Prolina; Seca.
Thesaurus NAL:  Drought; Sunflower seed protein.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184857/1/Proline-content-of-sunflower-cultivars.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE63244 - 1UPEAP - DD
CNPSO39136 - 1UPCAP - DD
CPATC25306 - 1UPCAP - DD
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