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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
02/02/2009 |
Data da última atualização: |
07/05/2009 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
CARVALHO, L. M. J. de; MOURA, M. R. L.; MOTTA, E. L. da; CARVALHO, C. W. P.; VIANA, D. S.; CARDONA, M. D.; FERREIRA, E. E.; AYETA, A. C.; MAIUOLO, V.; FONSECA, R. B. F. |
Afiliação: |
Lucia Maria Jaeger de Carvalho, UFRJ; Miriam Ribeiro Leite Moura, UFRJ; Eduardo Lopes da Motta, UFRJ; Carlos Wanderlei Piler de Carvalho, CTAA; Daniela Soares Viana, UFRJ; Mariana Deserbelles Cardona, UFRJ; Érika Elias Ferreira, UFRJ; Ana Carolina Ayeta, UFRJ; Vivian Maiuolo, UFRJ; Renata Borchetta Fernandes Fonseca, UFRJ. |
Título: |
Caracterização da polpa de cagaita (Eugenia dysenterica D.C.). |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Ciência e inovação para o desenvolvimento sustentável. Belo Horizonte: SBCTA, 2008. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Composição. |
Thesagro: |
Cagaita; Eugenia Dysenterica; Polpa de Fruta. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00953naa a2200265 a 4500 001 1416790 005 2009-05-07 008 2008 bl --- 0-- u #d 100 1 $aCARVALHO, L. M. J. de 245 $aCaracterização da polpa de cagaita (Eugenia dysenterica D.C.). 260 $c2008 650 $aCagaita 650 $aEugenia Dysenterica 650 $aPolpa de Fruta 653 $aComposição 700 1 $aMOURA, M. R. L. 700 1 $aMOTTA, E. L. da 700 1 $aCARVALHO, C. W. P. 700 1 $aVIANA, D. S. 700 1 $aCARDONA, M. D. 700 1 $aFERREIRA, E. E. 700 1 $aAYETA, A. C. 700 1 $aMAIUOLO, V. 700 1 $aFONSECA, R. B. F. 773 $tIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Ciência e inovação para o desenvolvimento sustentável. Belo Horizonte: SBCTA, 2008. 1 CD-ROM.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
04/12/2017 |
Data da última atualização: |
06/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
SANTOS, M. de S. dos; KAVAMURA, V. N.; REYNALDO, E. F.; SOUZA, D. T.; SILVA, E. H. F. M. da; MAY, A. |
Afiliação: |
MICHELLI DE SOUZA DOS SANTOS, CAPES; VANESSA NESSNER KAVAMURA, FAPESP; ETORE FRANCISCO REYNALDO; DANILO TOSTA SOUZA, ESALQ-USP; E H F M. DA SILVA, ESALQ-USP. |
Título: |
Bacterial structure of agricultural soils with high and low yields. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Plant Pathology & Microbiology, v. 8, n. 4, 2017. |
DOI: |
10.4172/2157-7471.1000405 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The purpose of this study was to evaluate the structure of bacterial communities at two agricultural fields in Brazil (Paraná (PR) and Bahia (BA) states) with a history of high and low productivity of soybean. 16S rRNA gene amplicons revealed that plots with low yield of grains showed greater bacterial richness than plots with high yield. The phylum Acidobacteria was more abundant in soil samples from PR site. The rhizosphere of plants presented a similar bacterial community for both high and low yield plots. Soil samples from BA showed differences in the diversity between the plots with high and low productivity. The use of 16S rRNA amplicon sequencing allowed the assessment of differences between plots with different soybean yields. This might be useful in the future to harness plant microbiomes for increased crop productivity. |
Palavras-Chave: |
16S rRNA amplicons. |
Thesagro: |
Bactéria; Produtividade; Soja; Solo. |
Thesaurus NAL: |
Bacterial communities; Soil productivity; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/168103/1/2017AP28..pdf
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Marc: |
LEADER 01655naa a2200289 a 4500 001 2081425 005 2017-12-06 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.4172/2157-7471.1000405$2DOI 100 1 $aSANTOS, M. de S. dos 245 $aBacterial structure of agricultural soils with high and low yields.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aThe purpose of this study was to evaluate the structure of bacterial communities at two agricultural fields in Brazil (Paraná (PR) and Bahia (BA) states) with a history of high and low productivity of soybean. 16S rRNA gene amplicons revealed that plots with low yield of grains showed greater bacterial richness than plots with high yield. The phylum Acidobacteria was more abundant in soil samples from PR site. The rhizosphere of plants presented a similar bacterial community for both high and low yield plots. Soil samples from BA showed differences in the diversity between the plots with high and low productivity. The use of 16S rRNA amplicon sequencing allowed the assessment of differences between plots with different soybean yields. This might be useful in the future to harness plant microbiomes for increased crop productivity. 650 $aBacterial communities 650 $aSoil productivity 650 $aSoybeans 650 $aBactéria 650 $aProdutividade 650 $aSoja 650 $aSolo 653 $a16S rRNA amplicons 700 1 $aKAVAMURA, V. N. 700 1 $aREYNALDO, E. F. 700 1 $aSOUZA, D. T. 700 1 $aSILVA, E. H. F. M. da 700 1 $aMAY, A. 773 $tJournal of Plant Pathology & Microbiology$gv. 8, n. 4, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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