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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
22/03/2008 |
Data da última atualização: |
25/10/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FOGACA, F. H. dos S.; SANT'ANA, L. S. |
Afiliação: |
FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CPAMN; LÉA SILVIA SANT'ANA. |
Título: |
Tocopherol in the lipid stability of tilapia (Oreochromis niloticus) hamburgers. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 105, n. 3, p. 1214-1218, 2007. |
ISSN: |
0308-8146 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Presence of tocopherol is effective for fish preservation during frozen storage, inhibiting lipid degradation by oxidation. This work evaluated the antioxidant effects of a-tocopherol in diet and postmortem addition on the final quality of hamburgers produced from tilapia fillets kept frozen for zero, 30, 60, and 90 days. Chemical composition varied within the values found for tilapia fish. The increase in a-tocopherol levels reduced the values of thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) in the samples at all time intervals. Tocopherol supplementation in diets protected the hamburgers from lipid oxidation more effectively than postmortem addition. |
Palavras-Chave: |
a-Tocopherol; Antioxidant; Supplementation. |
Thesagro: |
Tilápia. |
Thesaurus Nal: |
chemical composition; frozen storage. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/69728/1/TocopherolLipidTilapia.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Registro |
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URL |
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Registros recuperados : 45 | |
8. | | FERREIRA, L. M.; SILVA, J. de A.; SANT'ANA, G. C.; CANÇADO, G. M. de A.; BORÉM, A.; FERREIRA, J. L. Application of artificial neural networks in the simulation with genetic data. International Journal of Engineering Inventions, v. 6, n. 12, p. 43-46, Dec. 2017.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 4 |
Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Pecuária Sul. |
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9. | | LIMA, J. P. N.; SPERANZA, E. A.; BARBOSA, L. A. F.; CANÇADO, G. M. de A.; YANO, I. H. Identificação de falhas de plantio em lavouras de cana-de-açúcar. In: ENCONTRO DE GESTÃO E TECNOLOGIA DA FACULDADE DE TECNOLOGIA DA ZONA LESTE, 5., 2022, São Paulo. Anais [...]. São Paulo: ENGETEC, 2022. 12 p. Coordenação permanente de Celio Daroncho, Luciano Francisco de Oliveira, João Roberto Maiellaro.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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10. | | SPERANZA, E. A.; ANTUNES, J. F. G.; BARBOSA, L. A. F.; CANÇADO, G. M. de A.; VANSCONCELOS, J. C. Importância de índices de vegetação para modelos de estimativa de produtividade em cana-de-açúcar. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 20., 2023, Florianópolis. Anais [...]. São José dos Campos: Instituto Nacional de Pesquisas Espaciais, 2023. p. 1492-1495. Editores: Douglas Francisco Marcolino Gherardi, Ieda Del´Arco Sanches, Luiz Eduardo Oliveira e Cruz de Aragão.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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12. | | ARANTES, C. S.; SPERANZA, E. A.; ANTUNES, J. F. G.; BARBOSA, L. A. F.; CANÇADO, G. M. de A. Complemento no QGIS para monitoramento de áreas de cana-de-açúcar por meio de índices vegetativos MODIS. In: MOSTRA DE ESTAGIÁRIOS E BOLSISTAS DA EMBRAPA AGRICULTURA DIGITAL, 1., 2022, Campinas. Resumos... Campinas: Embrapa Agricultura Digital, 2022. p. 44-45. (Embrapa Agricultura Digital. Eventos técnicos & científicos, 1).Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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14. | | NUNES, C. F.; FERREIRA, J. L.; GENEROSO, A. L.; DIAS, M. S. C.; PASQUAL, M.; CANÇADO, G. M. de A. The genetic diversity of strawberry (Fragaria ananassa Duch.) hybrids based on ISSR markers. Acta Scientiarum: agronomia, Maringá, v. 35, n. 4, p. 443-452, out./dez. 2013.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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15. | | LIMA, J. P. N. de; YANO, I. H.; SPERANZA, E. A.; BARBOSA, L. A. F.; CANÇADO, G. M. de A. Sugarcane planting failure classfication through deep learning approach in drone imagery. In: MOSTRA DE ESTAGIÁRIOS E BOLSISTAS DA EMBRAPA AGRICULTURA DIGITAL, 1., 2022, Campinas. Resumos... Campinas: Embrapa Agricultura Digital, 2022. p. 43. (Embrapa Agricultura Digital. Eventos técnicos & científicos, 1).Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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17. | | FERREIRA, J. L.; VENDRAME, W. A.; PASQUAL, M.; GENEROSO, A. L.; SANTOS, D. N. dos; CANCADO, G. M. de A. Diversidade genética em germoplasma internacional de pinhão-manso. In: ENCONTRO DE BOTÂNICOS DO RIO GRANDE DO SUL, 16.; ENCONTRO ESTADUAL DE HERBÁRIOS, 8., 2015, Erechim. A Botânica na contemporaneidade: anais. Erechim: URI: SBB: UPF, 2015. p. 97.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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18. | | SOUZA, R. A. V. de; BRAGA, F. T.; AZEVEDO, P. H. de; FERREIRA, J. L.; CANÇADO, G. M. de A. Efeito da luz na germinação in vitro de embriões zigóticos de genótipos de oliveira. Revista Ceres, Viçosa, v. 59, n. 3, p. 299-304, maio/jun., 2012.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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19. | | SANTOS, D. N.; NUNES, C. F.; SETOTAW, T. A.; PIO, R.; PASQUAL, M.; CANÇADO, G. M. de A. Molecular characterization and population structure study of cambuci: strategy for conservation and genetic improvement. Genetics and Molecular Research, v. 15, n. 4, p. 1-13, 2016.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
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