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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoFIRME, D. J. Enriquecimento e fusao de escoria de siderurgia com fosfato natural. Vicosa: UFV, 1986. 55p. Dissertacao Mestrado

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSABARÁ, M. G.; BARBOSA. F. A. R.; FIRME, D. J. Changen in allocthonous nutrient sources for a natural lake in southeast Brazil due to Eucalyptus spp. plantations. Scientia Forestalis, Piracicaba, n. 73, p. 37-46, mar. 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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3.Imagem marcado/desmarcadoPASSOS, C. A. M.; COUTO, L.; CECCON, E.; FIRME, D. J. Avaliacao da produtividade do consorcio de Eucalyptus urophylla com feijao na regiao de Divinopolis, MG. In: SIMPOSIO INTERNACIONAL SOBRE ECOSSISTEMAS FLORESTAIS, 4., 1996, Belo Horizonte, MG. Forest 96: resumos. Belo Horizonte: BIOSFERA, 1996. p.360-361.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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4.Imagem marcado/desmarcadoFIRME, D. J.; SOUZA, J. L. de; RIBEIRO, R. S.; MIGLIORINI, A. J.; BERTOLOTI, G. Preparo de solo em areas acidentadas. IPEF. Circular Tecnica, Piracicaba, n. 159, p. 1-5, 1988.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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5.Imagem marcado/desmarcadoFIRME, D. J.; SOUZA, J. L. de; RIBEIRO, R. S.; MIGLIORINI, A. J.; BERTOLOTI, G. Preparo de solo em áreas acidentadas. [S.l.]: IPEF, 1988. 5 p. (IPEF. Circular técnica, 159).

Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental.

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6.Imagem marcado/desmarcadoZANUNCIO, J. C.; SANTOS, G. P.; FIRME, D. J.; ZANUNCIO, T. V. Uso da isca granulada com sulfluramida 0,3%, no controle de Atta sexdens rubropilosa Forel, 1908 (Hymenoptera; Formicidae). Cerne, Lavras, v. 3, n. 1, p. 161-169, 1997.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSCATOLINI, F. M.; FIRME, D. J.; GARCIA, C. H.; GOMES, F. P.; CAMARGO, F. R. A. de. Split application of potassium fertilization in E. grandis in areas at Votorantim Celulose e papel S. A. In: IUFRO CONFERENCE ON SILVICULTURE AND IMPROVEMENT EUCALYPTS=CONFERÊNCIA IUFRO SOBRE SILVICULTURA E MELHORAMENTO DE EUCALIPTOS, 1997, Salvador. Proceedings...=Anais... Colombo: EMBRAPA-CNPF, 1997. v. 3, p. 366-368.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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8.Imagem marcado/desmarcadoFIRME, D. J.; RIBEIRO, A. C.; COSTA, L. M. da; NOVAIS, R. F. de; BARROS, N. F. Enriquecimento e fusão de escoria de siderurgia com fosfato natural: I. caracterização quimica. Revista Brasileira de Ciências do Solo, Campinas, v. 14, n. 2, p. 241-245, 1990.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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9.Imagem marcado/desmarcadoNOVAIS, R. F. de; BARROS, N. F. de; FIRME, D. J.; LEITE, F. P.; VILLANI, E. M. A.; TEIXEIRA, J. L.; LEAL, P. G. L. Eficiência agronômica de escórias de siderurgia. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNÇIA DO SOLO, 25., 1995, Viçosa, MG. Resumos expandidos. Viçosa: UFV, 1995. v.4, p. 2282-2284.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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10.Imagem marcado/desmarcadoREIS, G. G.; REIS, M. G. F.; BERNARDO, A. L.; GOMES, R. T.; RODRIGUES, L. A.; SILVA, J. F.; FIRME, D. J. Crescimento de Eucalyptus sob diferentes densidades populacionais na regiao de cerrado. In: CONGRESSO FLORESTAL PANAMERICANO, 1.; CONGRESSO FLORESTAL BRASILEIRO, 7., 1993, Curitiba. Floresta para o Desenvolvimento: Política, Ambiente, Tecnologia e Mercado: anais. São Paulo: SBS; [S.l.]: SBEF, 1993. v. 2, p. 737.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  23/06/2020
Data da última atualização:  23/06/2020
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  COLOMBARI FILHO, J. M.; ABREU, A. G. de; PEREIRA, J. A.
Afiliação:  JOSE MANOEL COLOMBARI FILHO, CNPAF; ALUANA GONCALVES DE ABREU, CNPAF; JOSE ALMEIDA PEREIRA, CPAMN.
Título:  Red rice.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: OLIVEIRA, A. C. de; PEGORARO, C.; VIANA, V. E. (Ed.). The future of rice demand: quality beyond productivity. Switzerland: Springer Nature, 2020.
Páginas:  p. 283-296.
ISBN:  978-3-030-37509-6
DOI:  https://doi.org/10.1007/978-3-030-37510-2
Idioma:  Inglês
Notas:  Chapter 12.
Conteúdo:  The term "red rice" refers to the color of rice kernel which is determined by deposits of natural reddish pigments in different layers of the pericarp during rice seed development, covered with dark- or light-colored husk. Although it is often associated with weedy rice, and sometimes used as a synonym, "red rice" can also be wild or cultivated rice. Red rice has been grown for a long time in Asia and consumed as unpolished whole grain because the milling process strips the color along with the bran layer, making it similar to polished white rice. Brown rice, also called whole grain rice, represents the unpolished version of the more common white (noncolored) rice including bran, germ, and endosperm. Red rice production continued in less favorable areas, using low-input agricultural practices, where its consumption became a tradition, as in the Paraiba state, on the valleys of Piancó and Rio do Peixe, and in the Rio Grande do Norte state, on Apodi Valley. In addition, most of the varieties cultivated nowadays in these sites come from the ones introduced centuries ago, and therefore, have a very narrow genetic base. In these states, red rice varieties present grains with rounded shape and are traditionally consumed as semi-polished and cooked with milk, salt, and spices. However, in modern times, this Brazilian red rice also started to be commercialized and used in gourmet food products in other regions, as South and Southeast, where people have greater purchasing power. Thes... Mostrar Tudo
Thesagro:  Arroz; Melhoramento Genético Vegetal; Oryza Sativa; Pericarpo; Pigmento.
Thesaurus NAL:  Cultural behavior; Pericarp; Pigments; Plant breeding; Red rice; Seed development.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF35894 - 1UPCPL - DD20202020
CPAMN32975 - 1UPCPL - DD
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