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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  17/10/1995
Data da última atualização:  04/05/2015
Autoria:  ALVES, M.; FIORENTINO, R.
Título:  La modernizacion agropecuaria en el sertão de Pernambuco.
Ano de publicação:  1981
Fonte/Imprenta:  San Jose, Costa Rica: IICA, 1981.
Páginas:  82 p.
Série:  (IICA. Publicación Miscelánea, 282. PROTAAL. Documento, 64).
Idioma:  Espanhol
Conteúdo:  Proyecto cooperativo de investigacion sobre tecnologia agropecuaria en America Latina "PROTAAL".
Palavras-Chave:  Agropecuaria; Brasil; Pernambuco; Projeto PROTAAL; Sertao.
Thesagro:  Agricultura; Tecnologia.
Thesaurus Nal:  Agriculture.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA15683 - 1ADPLV - PP630.28A474m1982.00316
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja; Embrapa Trigo.
Data corrente:  23/07/2012
Data da última atualização:  23/01/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SANTANA, A. C.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MANDARINO, J. M. G.; LEITE, R. S.; SILVA, J. B. da; IDA, E. I.
Afiliação:  ANDRÉIA CRISTINA SANTANA, UEL; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO; JOSEMEYRE BONIFÁCIO DA SILVA, UEL; ELZA IOUKO IDA, UEL.
Título:  Evaluation of the shelf-life of vegetable-type soybean pods.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 55, n. 4, p. 591-595, Jul./Aug. 2012.
ISSN:  1516-8913
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The shelf-life of the vegetable-type soybean pods stored under different conditions was evaluated by chemical characteristics and color. The pods were harvested in the R6 stage and stored either at 30 or 7ºC for 9 d. After the storage period, the pods were blanched and threshed, and the immature green grains were used for the analysis. The protein content decreased after 6 d of storage at 7ºC. There was no difference in the lipid content after the storage at 30 and 7ºC for 9 d. The starch and sucrose contents decreased after the first day of storage at 30ºC. There was no difference in trypsin inhibitor activity until 6 d of storage at 30 and 7ºC. The green color of the pods that was an indication of the quality that was maintained when stored at 7ºC during 3 d. To preserve the quality of vegetable-type soybean, pods should be stored at 30ºC and consumed within 24 h or stored at 7ºC for up to 3 d of storage.
Palavras-Chave:  Alimentação humana; Inibidor de tripsina; Soja hortaliça; Trypsin inhibitor; Vegetable-type soybean; Vida útil; Vida-de-prateleira.
Thesagro:  Amido; Análise Química; Armazenamento; Cor; Glycine Max; Soja.
Thesaurus NAL:  color; starch; sucrose.
Categoria do assunto:  --
Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/63441/1/2012v55n4p591brazilianarchivesbiologytechnology.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/62240/1/evaluation.braz.arch.biol.tech.2012.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO33288 - 1UPCAP - DD
CNPT42393 - 1UPCAP - DD
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