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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  19/06/2019
Data da última atualização:  19/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SÁ, M. M. F.; SCHAEFER. C. E. G. R.; LOUREIRO, D. C.; SIMAS, F. N. B.; ALVES, B. J. R.; MENDONÇA, E. de SÁ; FIGUEIREDO, E. B. de; LA SCALA JUNIOR, N.
Afiliação:  Mariana Médice Firme Sá, BOLSISTA DA EMBRAPA AGROBIOLOGIA; Carlos Ernesto G.R. Schaefer, UFV; Diego C. Loureiro, UFS; Felipe N.B. Simas, UFV; BRUNO JOSE RODRIGUES ALVES, CNPAB; Eduardo de Sá Mendonça, UFES; Eduardo Barretto de Figueiredo, UFES; LA SCALA JUNIOR, N. Newton La Scala Jr, UNESP.
Título:  Fluxes of CO2, CH4, and N2O in tundra-covered and Nothofagus forest soils in the Argentinian Patagonia
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Science of Total Environment, v. 659, p. 401-409, 2019.
DOI:  10.1016/j.scitotenv.2018.12.328
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Whilemost soils in periglacial environments present high fluxes of CO2 (FCO2), CH4 (FCH4), and N2O (FN2O), fewof hem have a tendency to drain greenhouse gases from the atmosphere. This study aimed to assess greenhouse gas fluxes at different sub-Antarctic sites and time periods (at the beginning of thaw and height of summer). To investigate the time of year effect on greenhouse gas emissions, FCO2, FCH4, and FN2O were measured at two sites tundra-covered (Ti and Th) and Nothofagus forest soil (Nf) on Monte Martial, at the southernmost tip of South America, Tierra del Fuego, Argentina.
Palavras-Chave:  Tierrael de Fuego.
Thesaurus Nal:  Climate change.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB41171 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  26/10/2022
Data da última atualização:  17/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, A. L. DOS; SANTOS, M.; BATISTA, R. T.; FASOLIN, L. H.; CARVALHO, C. W. P. de.
Afiliação:  ANDRÉ LEONARDO DOS SANTOS, UFRRJ; MONIQUE BARRETO SANTOS; RAFAELLA TORRES BATISTA, UFRRJ; LUIZ HENRIQUE FASOLIN, UNICAMP; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA.
Título:  Influence of debranning on starch content and paste properties of pearl millet (Pennisetum glaucum (l.) R. Br.).
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2., 2022, Tecnologia e inovação em pauta: desafios na indústria de cereais e panificação. Anais... Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2022.
DOI:  10.29327/cbcp2022.520001
Idioma:  Inglês
Notas:  Evento online. 15 a 19 agosto 2022. CBCP.
Conteúdo:  Pearl millet is largely cultivated in Brazil, but poorly known as food. From their grains, bran can be extracted which a great source of minerals, phytochemicals (bioactive compounds) and dietary fiber. This study investigated the effect of debraning time on starch content and paste properties. Pearl millet grain debranning for 20 min showed the highest percentages of bran (15.5%) and dehulling (30.7%). Starch granules were found in all treatments, but the lowest content was found after 5 min debranning (7.23%). As expected, all brans obtained at varied debranning time did not show any peak viscosity because the amount of starch present was not enough to change the viscosity of the brans.
Palavras-Chave:  Decortification; Paste properties; Pearl millet.
Thesaurus NAL:  Bran; Pastes; Starch.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15381 - 1UPCAA - DD
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