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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  07/03/2023
Data da última atualização:  07/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, L. R. da; FIGUEIREDO, A. R. de; OLIVEIRA, M. M. T. de; MORGADO, R. M. A.; RIMOLI, P. A. R.; MORAIS, L. A. S. de.
Afiliação:  LEIRSON RODRIGUES DA SILVA, UFRRJ; ANA ROSA DE FIGUEIREDO, BEN-GURION NEGEV UNIVERSITY; MILENA MARIA TOMAZ DE OLIVEIRA, UFG; RISTIANE MARIA ASCARI MORGADO, UFG; PEDRO AUGUSTO RESENDE RIMOLI, UNIVERSIDADE ESTATUDAL DO OESTE DO PARANÁ; LILIA APARECIDA SALGADO DE MORAIS, CNPAB.
Título:  Biochemical composition and biological potential of ora-pro-nobis fruit: an overview.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Revista de Agricultura Neotropical, v. 10, n. 1, e7322,jan./mar. 2023.
ISSN:  2358-6303
Idioma:  Português
Conteúdo:  Exotic fruit crops, such as ora-pro-nobis, play an important role in human nutrition, making them an excellent base for low-calorie diets. Recent research has shown that ora-pro-nobis fruit is rich in many nutritional and bioactive compounds, making it highly valued for its unique taste, aroma, and color. As the popularity of this fruit grows in economic markets, it is important to have a comprehensive reference for its nutritional and bioactive benefits. This review provides a valuable source for current knowledge about nutritional and bioactive compositions, as well as the relationship of its biologically active components with beneficial and functional effects on human health, through scientifically proven information. By harnessing the rich properties of ora-pro-nobis fruit, we can pave the way for further development of functional foods, as well as its applications in the nutraceutical, cosmetic, and pharmaceutical industries.
Palavras-Chave:  Benefícios nutriicianais; Planta Alimentícia Não Convencional; Potential benefits; Unconventional vegetables.
Thesagro:  Cactaceae.
Thesaurus Nal:  Nutrient content; Pereskia.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB42135 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  22/07/2013
Data da última atualização:  18/06/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CECCON, G.; STAUT, L. A.; SAGRILO, E.; MACHADO, L. A. Z.; NUNES, D. P.; ALVES, V. B.
Afiliação:  GESSI CECCON, CPAO; LUIZ ALBERTO STAUT, CPAO; LUIS ARMANDO ZAGO MACHADO, CPAO.
Título:  Legumes and forage species sole or intercropped with corn in soybean-corn succession in midwestern Brazil.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Ciência do Solo, Viçosa, MG, v. 37, n. 1, 204-212, Jan./Feb. 2013.
ISSN:  0100-0683
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/S0100-06832013000100021
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  The feasibility of no-tillage in the Cerrado (Savanna-like vegetation of Brazil) depends on the production of sufficient above-ground crop residue, which can be increased by corn-forage intercropping. This study evaluated how above-ground crop residue production and yields of soybean and lateseason corn in a soybean-corn rotation were influenced by the following crops in the year before soybean: corn (Zea mays L.) intercropped with Brachiaria (Urochloa) brizantha cv. Marandu, B. decumbens cv. Basilisk, B. ruziziensis, cv. comum., Panicum maximum cv. Tanzânia, sunn hemp (Crotalaria juncea L.), pigeon pea [Cajanus cajan (L.) Millsp]; sole corn, forage sorghum [Sorghum bicolor (L.) Moench (cv. Santa Elisa)], and ruzi grass. In March 2005, corn and forage species were planted in alternate rows spaced 0.90 m apart, and sole forage species were planted in rows spaced 0.45 m apart. In October 2005, the forages were killed with glyphosate and soybean was planted. After the soybean harvest in March 2006, sole late-season corn was planted in the entire experimental area. Corn grain and stover yields were unaffected by intercropping. Above-ground crop residue was greater when corn was intercropped with Tanzania grass (10.7 Mg ha-1), Marandu (10.1 Mg ha-1), and Ruzi Grass (9.8 Mg ha-1) than when corn was not intercropped (4.0 Mg ha-1). The intercropped treatments increased the percentage of soil surface covered with crop residue. Soybean and corn grain yields were higher after sole ruzi... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Above-ground crop residue; No-till.
Thesagro:  Biomassa; Cerrado; Cobertura do solo; Plantio direto.
Thesaurus NAL:  Biomass.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/92199/1/CECCON.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/86507/1/RBCSSagrilo.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN29400 - 1UPCAP - PPS 136/132013.00136
CPAO34953 - 1UPCAP - PPSEP 271SEP 271
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