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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoOLLITRAULT, P.; MICHAUX-FERRIERE, N. Application of flow cytometry for citrus genetic and breeding. Proceeding Society Citriculture, p.193-198, 1992.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSCHWENDIMAN, J.; PANNETIER, C.; MICHAUX-FERRIERE, N. Histology of somatic embryogenesis from leaf explants of the oil palm Elaeis guineensis. Annals of Botany, v.62, p.43-52, 1988.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amazônia Ocidental.

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3.Imagem marcado/desmarcadoGEORGET, F.; DOMERGUE, R.; FERRIERE, N.; COTE, F. X. Morphohistological study of the different constituents of a banana (Musa AAA, cv. Grande naine) embryogenic cell suspension. Plant Cell Reports, v.19, n.8, p.748-754, 2000.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMONMARSON, S.; MICHAUX-FERRIERE, N.; BIOTROP/FHLOR, T. C. Production of high-frequency embryogenic calli from integuments of immature seeds Carica Papaya, L. Journal Horticultural Science, v.70, n.1, p.57-64, 1995.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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5.Imagem marcado/desmarcadoEL-HADRAMI, I.; MICHAUX-FERRIERE, N.; CARRON, M. P.; AUZAC, J. d'. Les polyamines, facteur limitant possible de l'embryogenèse somatique chez l'Hevea brasiliensis. Compte Rendu de l'Academie des Sciences, Paris, Série 3, v. 308, n. 7, p. 205-211, 1989.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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6.Imagem marcado/desmarcadoVERDEIL, J. L.; HOCHER, V.; HUET, C.; GROSDEMANGE, F.; ESCOUTE, J.; FERRIERE, N.; NICOLE, M. Ultrastructural changes in coconut calli associated with the acquisition of embryogenic competence. Annals of Botany, n. 88, p. 9-18, 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  20/10/2014
Data da última atualização:  27/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CARDOSO, L. de M.; PINHEIRO, S. S.; SILVA, L. L. da; MENEZES, C. B. de; CARVALHO, C. W. P. de; TARDIN, F. D.; QUEIROZ, V. A. V.; MARTINO, H. S. D.; PINHEIRO-SANT'ANA, H. M.
Afiliação:  CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS; FLAVIO DESSAUNE TARDIN, CNPMS; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS.
Título:  Tocochromanols and carotenoids in sorghum (Sorghum bicolor L.): diversity and stability to the heat treatment.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, London, v. 172, p. 900-908, 2015.
DOI:  10.1016/j.foodchem.2014.09.117
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The content and stability (retention) to dry heat in a conventional oven (DHCO) and extrusion of toco-chromanols and carotenoids in sorghum genotypes were evaluated. One hundred sorghum genotypes showed high variability in tocochromanol content (280.7–2962.4lg/100 g in wet basis) and 23% of the genotypes were classified as source of vitamin E. The total carotenoid varied from 2.12 to 85.46lg/100 g in one hundred sorghum genotypes. According to the genetic variability for carotenoids and toco-chromanols, the 100 genotypes were grouped into 7 groups. The retention of the total tocochromanols and a-tocopherol equivalent decreased after extrusion (69.1–84.8% and 52.4–85.0%, respectively) but increased after DHCO (106.8–114.7% and 109.9–115.8%, respectively). Sorghum carotenoids were sensitive to extrusion (30.7–37.1%) and DHCO (58.6–79.2%). In conclusion, the tocochromanols profile in sorghum varied widely and the genotypes presented high genetic variability for carotenoids and tocochromanols. Sorghum was a source of tocochromanols, which increased after DHCO and decreased after extrusion. The carotenoid content in sorghum decreased after DHCO and extrusion.
Palavras-Chave:  Carotenoid stability; Dry heat in a conventional oven; Sorghum bicolor L.
Thesagro:  Carotenoide; Extrusão; Sorghum bicolor; Vitamina E.
Thesaurus NAL:  extrusion; vitamin E.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS26200 - 1UPCAP - DD
CTAA12792 - 1UPCAP - DD
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