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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  06/02/2023
Data da última atualização:  11/04/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, C. S. DA; GAMA, M. A. S. da; SILVA, E. A. M.; RIBEIRO, E. F.; SOUZA, F. G.; MONTEIRO, C. C. F.; MORA-LUNA, R. E.; OLIVEIRA, J. C. V.; SANTOS, D. C.; FERREIRA, M. DE A.
Afiliação:  CAMILA S. DA SILVA, Federal Rural University of Pernambuco; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CPPSE; ERICK A. M. SILVA, Federal Rural University of Pernambuco; EMÍLIA F. RIBEIRO, Federal Rural University of Pernambuco; FELIPE G. SOUZA, Federal Rural University of Pernambuco; CAROLINA C. F. MONTEIRO, State University of Alagoas; ROBERT E. MORA-LUNA, Federal University of North of Tocantins; JÚLIO C. V. OLIVEIRA, Agronomic Institute of Pernambuco; DJALMA C. SANTOS, Agronomic Institute of Pernambuco; MARCELO DE A. FERREIRA, Federal Rural University of Pernambuco.
Título:  Nutritional quality of milk fat from cows fed full-fat corn germ in diets containing cactus opuntia and sugarcane bagasse as forage sources.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Animals, v. 13, n. 4, 568, 2023.
Páginas:  13 p.
DOI:  10.3390/ani13040568
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  We evaluated the performance, milk composition, and milk fatty acid profile of cows fed diets composed of cactus cladodes (Opuntia stricta [Haw.] Haw), sugarcane bagasse and increasing levels of full-fat corn germ (FFCG). We hypothesized that ground corn can be effectively replaced by FFCG when cactus cladodes and sugarcane bagasse are used as forage sources. The cows were randomly distributed into two 5 × 5 Latin Squares and fed five diets in which ground corn was progressively replaced with full-fat corn germ (FFCG; 0%, 25%, 50%, 75%, or 100% of substitution). Adding FFCG to the diet increased milk production and milk fat content and reduced milk protein content. Overall, FFCG reduced the proportion of saturated FAs and increased mono- and polyunsaturated FAs in milk, including CLA isomers. In addition, activity indices of stearoyl-CoA desaturase were reduced by increasing levels of FFCG. We conclude that the substitution of corn for FFCG in diets based on cactus cladodes and sugarcane bagasse positively modifies the FA profile of milk and could add commercial value to milk products (e.g., CLA-enriched milk). In addition, the milk fat response indicates that the basal diet was favorable to the rumen environment, preventing the trans-10 shift commonly associated with milk fat depression.
Palavras-Chave:  Co products; Crossbred cows; Fat supplementation; Opuntia sp; Semi arid.
Thesaurus Nal:  Milk fat.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1151513/1/NutritionalQualityMilk.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE25899 - 1UPCAP - DDPROCI-2023.00005SIL2023.00006
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Registros recuperados : 27
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21.Imagem marcado/desmarcadoGAMA, M. A. S. da; PAULA, T. A. de; VERAS, A. S. C.; GUIDO, S. I.; BORGES, C. A. V.; ANTONIASSI, R.; LOPES, F. C. F.; NEVES, M. L. M. W.; FERREIRA, M. DE A. Partially replacing sorghum silage with cactus (Opuntia stricta) cladodes in a soybean oil-supplemented diet markedly increases trans-11 18:1, cis-9, trans-11 CLA and 18:2 n-6 contents in cow milk. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, v. 105, p. 232-246, 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Gado de Leite.
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22.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, C. S. DA; GAMA, M. A. S. da; SILVA, E. A. M.; RIBEIRO, E. F.; SOUZA, F. G.; MONTEIRO, C. C. F.; MORA-LUNA, R. E.; OLIVEIRA, J. C. V.; SANTOS, D. C.; FERREIRA, M. DE A. Nutritional quality of milk fat from cows fed full-fat corn germ in diets containing cactus opuntia and sugarcane bagasse as forage sources. Animals, v. 13, n. 4, 568, 2023. 13 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.
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23.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, E. C. da; FERREIRA, M. de A.; VÉRAS, A. S. C.; BISPO, S. V.; CONCEIÇÃO, M. G. da; SIQUEIRA, M. C. B. de; SALLA, L. E.; SOUZA, A. R. D. L. Substituição do fubá de milho por gérmen integral de milho na dieta de ovinos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 4, p. 442-449, abr. 2013. Título em inglês: Replacement of corn meal by corn germ meal in lamb diets.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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24.Imagem marcado/desmarcadoMOREIRA, J. N.; LIRA, M. de A.; FERREIRA, M. de A.; SANTOS, M. V. F. dos; DUBEUX JUNIOR, J. C. B.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA JÚNIOR, I. S. de. Suplementação de vacas Guzerá e Girolando, alimentadas com a vegetação nativa da caatinga durante a estação chuvosa, no Sertão de Pernambuco. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 39., 2002, Recife. Anais... Recife: SBZ/UFRPE, 2002. 1 CD-ROM.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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25.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, W. R.; FERREIRA, M. de A.; SILVA, J. L.; VÉRAS, A. S. C.; BARROS, L. J. A.; ALVES, A. M. S. V.; CHAGAS, J. C. C.; SIQUEIRA, T. D. Q.; ALMEIDA, G. A. P. de. Sugarcane bagasse as only roughage for crossbred lactating cows in semiarid regions. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 3, p. 386-393, mar. 2018. Título em português: Bagaço de cana-de-açúcar como único volumoso para vacas mestiças lactantes em regiões semiáridas.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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26.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, R. S. DE; GUIM, A.; MELLO, A. C. L. DE; FERREIRA, M. DE A.; CLEMENTE, J. V. F.; SILVA, S. O. L. DA; FARIAS, L. L. DE; MEDEIROS, R. B. DE; SILVA, T. G. P. DA; SILVA, P. H. F. DA. Additives and storage time for silage of pineapple crop waste. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 58, e03211, 2023. Título em português: Aditivos e tempo de armazenamento para silagem de restos de cultura do abacaxi.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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27.Imagem marcado/desmarcadoANTONIASSI, R.; WILHELM, A. E.; FREITAS, S. C. de; SILVA, T. dos S.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; CARVALHO, C. W. P. de; FERREIRA, M. de A.; LOPES, F. C. F.; SANTOS, D. C. dos; GAMA, M. A. S. da. Composição Química e Perfil de Ácidos Graxos de Cultivares de Palma Forrageira em Comparação a Outros Alimentos Utilizados na Dieta de Ruminantes. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2020. 19 p. (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 35).
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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