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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste. |
Data corrente: |
29/08/2007 |
Data da última atualização: |
16/01/2008 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FERREIRA, A. C. de; LAMAS, F. M.; CARVALHO M. da C. S.; BARBOSA, K. de A.; TEOBALDO, A. da S. |
Afiliação: |
Alexandre Cunha de Barcellos Ferreira, Embrapa Algodão; Fernando Mendes Lamas, Embrapa Agropecuária Oeste, Maria da Conceição Santana Carvalho, Embrapa Algodão; Kézia de Assis Barbosa, Fundação GO, André da Silva Teobaldo, Fundação GO. |
Título: |
Avaliação de coberturas vegetais semeadas na primavera e suas influências sobre o algodoeiro. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DO ALGODÃO, 6., 2007, Uberlândia. O algodão como oportunidade de negócios: resumos. Uberlândia: ABRAPA: AMIPA: Embrapa Algodão, 2007. |
Páginas: |
p. 135 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Painel 96. |
Palavras-Chave: |
Congresso. |
Thesagro: |
Algodão. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agropecuária Oeste (CPAO) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
12/01/2017 |
Data da última atualização: |
06/05/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
BRUNETTO, G.; MELO, G. W. B. de; TERZANO, R.; DEL BUONO, D.; ASTOLFI, S.; TOMASI, N.; PII, Y.; MIMMO, T.; CESCO, S. |
Afiliação: |
Gustavo Brunetto, Departament of Soil Science, Federal University of Santa Maria, 97105-900, Santa Maria, Rio Grande do Sul, Brazil; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV; Roberto Terzano, Dipartimento di Scienze del Suolo, della Pianta e degli Alimenti, University of Bari “Aldo Moro”, I-70126, Bari, Italy; DANIEL DEL BUONO, Dipartimento di Scienze Agrarie, Alimentari e Ambientali, Universita degli Studi di Perugia, Borgo XX Giugno 74, 06121 Perugia, Italy; Stefania Astolfi, Department of Agricultural and Forestry Sciences (DAFNE), Universita della Tuscia, Viterbo, I-01100, Italy; Nicola Tomasi, Dipartimento di Scienze Agrarie e Ambientali, University of Udine, I-33100, Udine, Italy; Youry Pii, Faculty of Science and Technology, Free University of Bolzano, Piazza Universita 5, 39100, Bolzano, Italy; Tanja Mimmo, Faculty of Science and Technology, Free University of Bolzano, Piazza Universita 5, 39100, Bolzano, Italy; Stefano Cesco, Faculty of Science and Technology, Free University of Bolzano, Piazza Universita 5, 39100, Bolzano, Italy. |
Título: |
Copper accumulation in vineyard soils: Rhizosphere processes and agronomic practices to limit its toxicity. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Chemosphere, v. 162, p. 293-307, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Viticulture represents an important agricultural practice in many countries worldwide. Yet, the continuous use of fungicides has caused copper (Cu) accumulation in soils, which represent a major environmental and toxicological concern. Despite being an important micronutrient, Cu can be a potential toxicant at high concentrations since it may cause morphological, anatomical and physiological changes in plants, decreasing both food productivity and quality. Rhizosphere processes can, however, actively control the uptake and translocation of Cu in plants. In particular, root exudates affecting the chemical, physical and biological characteristics of the rhizosphere, might reduce the availability of Cu in the soil and hence its absorption. In addition, this review will aim at discussing the advantages and disadvantages of agronomic practices, such as liming, the use of pesticides, the application of organic matter, biochar and coal fly ashes, the inoculation with bacteria and/or mycorrhizal fungi and the intercropping, in alleviating Cu toxicity symptoms. |
Palavras-Chave: |
Cu toxicidade; Cu toxicity; Processos da rizosfera; Rhizosphere processes; Solos de vinhedos. |
Thesagro: |
Cobre. |
Thesaurus NAL: |
Copper; Vineyard soils. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/153233/1/AS-3977946459545611471853042511-content-1.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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