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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
28/08/2017 |
Data da última atualização: |
21/05/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CARVALHO, M. E.; ELER, J. P.; BONIN, M. N.; REZENDE, F. M.; BIASE, F. H.; MEIRELLES, F. V.; REGITANO, L. C. de A.; COUTINHO, L. L.; BALIEIRO, J. C. C.; FERRAZ, J. B. S. |
Afiliação: |
FZEA/USP; FZEA/USP; Bolsista/ Embrapa Gado de Corte; UFU; Auburn University; FZEA/USP; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE; ESALQ/USP; FMVZ/USP; FZEA/USP. |
Título: |
Genotypic and allelic frequencies of gene polymorphisms associated with meat tenderness in Nellore beef cattle. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Genetics and Molecular Research, v. 16, n. 1, p. 1-15, 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objectives of this study were to characterize the allelic and genotypic frequencies of polymorphisms in the μ-calpain and calpastatin genes, and to assess their association with meat tenderness and animal growth in Nellore cattle. We evaluated 605 Nellore animals at 24 months of age, on average, at slaughter. The polymorphisms were determined for the molecular markers CAPN316, CAPN530, CAPN4751, CAPN4753, and UOGACAST1. Analyses of meat tenderness at 7, 14, and 21 days of maturation were performed in samples of longissimus thoracis obtained between the 12th and 13th rib and sheared using a Warner Bratzler Shear Force. Significant effects were observed for meat tenderness at days 7, 14, and 21 of maturation for the marker CAPN4751, at day 21 for the marker CAPN4753, and at days 14 and 21 for the marker UOGCAST1. For genotypic combinations of markers, the results were significant for the combination CAPN4751/UOGCAST1 in the three maturation periods and CAPN4753/UOGCAST1 at days 14 and 21 of maturation. |
Palavras-Chave: |
Nellore cattle. |
Thesagro: |
Bos Indicus. |
Thesaurus Nal: |
polymorphism. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/163065/1/gmr-16-01-gmr.16018957.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Registros recuperados : 91 | |
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Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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22. | | VIEIRA, D. L. M.; LIMA, V. V. de; SEVILHA, A. C. Capacidade de rebrota de plântulas de 12 espécies arbóreas de mata seca. In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTÂNICA, 59.; CONGRESSO LATINOAMERICANO Y DEL CACTACESA Y OTRAS SUCULENTAS, 4.; CONGRESS OF INTERNATIONAL SOCIETY FOR SUCULENT PLANT STUDY, 30.; REUNIÃO NORDESTINA DE BOTÂNICA, 31., 2008, Nata, Resumos... Universidade Federal do Rio Grande do Norte, 2008. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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28. | | PORRO, R.; NASCIMENTO, A. S.; GUSMÃO, L. A.; SOUSA, R. C. de; SEVILHA, A. C. (ed.). A tradição do coco-babaçu na família de Francilene e Antônio Adão: Povoado São João da Mata, Lago dos Rodrigues, MA. Brasília, DF: Embrapa, 2020. 54 p. (Mestres do agroextrativismo no Mearim, v. 28).Tipo: Autoria/Organização/Edição de Livros |
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30. | | PORRO, R.; NASCIMENTO, A. S.; GUSMÃO, L. A.; SOUSA, R. C. de; SEVILHA, A. C. (ed.). A integração das atividades produtivas da família Sousa: Povoado Baixinha, São Luís Gonzaga do Maranhão, MA. Brasília, DF: Embrapa, 2020. 58 p. (Mestres do agroextrativismo no Mearim, v. 19).Tipo: Autoria/Organização/Edição de Livros |
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32. | | PORRO, R.; NASCIMENTO, A. S.; GUSMÃO, L. A.; SOUSA, R. C. de; SEVILHA, A. C. (ed.). As inovações de Rosa e Tião para uma boa produção em pequenas áreas: Centro dos Passarinhos, Lago dos Rodrigues, MA. Brasília, DF: Embrapa, 2020. 54 p. (Mestres do agroextrativismo no Mearim, v. 14). Editores técnico da coleção: Roberto Porro e Anderson Cássio Sevilha.Tipo: Autoria/Organização/Edição de Livros |
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33. | | WONDRACEK, D. C.; SEVILHA, A. C.; VIEIRA, R. F.; FALEIRO, F. G.; AGOSTINI-COSTA, T. S. Identificação de carotenóides em maracujá-do-cerrado (Passiflora setacea). In : ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 12., 2007, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007. p. 178.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
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34. | | PORRO, R.; NASCIMENTO, A. S.; GUSMÃO, L. A.; SOUSA, R. C. de; SEVILHA, A. C. (ed.). A qualidade da produção tradicional de queijo por Francisca e José Meneses: Serra do Aristóteles, Poção de Pedras, MA. Brasília, DF: Embrapa, 2020. 54 p. (Mestres do agroextrativismo no Mearim, v. 25).Tipo: Autoria/Organização/Edição de Livros |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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36. | | PORRO, R.; NASCIMENTO, A. S.; GUSMÃO, L. A.; SOUSA, R. C. de; SEVILHA, A. C. (ed.). A produção artesanal de azeite de babaçu da família Santos: Serra Quebrada, Poção de Pedras, MA. Brasília, DF: Embrapa, 2020. 54 p. (Mestres do agroextrativismo no Mearim, v. 29).Tipo: Autoria/Organização/Edição de Livros |
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38. | | PORRO, R.; NASCIMENTO, A. S.; GUSMÃO, L. A.; SOUSA, R. C. de; SEVILHA, A. C. (ed.). As vivências da família Martins na produção agroecológica: Povoado Nova Olinda, Lima Campos, MA. Brasília, DF: Embrapa, 2020. 58 p. (Mestres do agroextrativismo no Mearim, v. 8).Tipo: Autoria/Organização/Edição de Livros |
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39. | | PORRO, R.; NASCIMENTO, A. S.; LINHARES, A. da S.; SOUSA, R. C. de; BIAGINI, Y. M.; SEVILHA, A. C. (ed.). As boas práticas da família Pereira Santana: Sítio Novo, Lago do Junco, MA. Brasília, DF: Embrapa, 2020. 50 p. (Mestres do agroextrativismo no Mearim, v. 9). Editores técnico da coleção: Roberto Porro e Anderson Cássio Sevilha.Tipo: Autoria/Organização/Edição de Livros |
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40. | | PORRO, R.; NASCIMENTO, A. S.; MATOS, F. F. de; SOUSA, R. C. de; SEVILHA, A. C. (ed.). As boas práticas de produção e processamento da família de Lúcia e Chico Fartura: Povoado Serrinha, Igarapé Grande, MA. Brasília, DF: Embrapa, 2020. 58 p. (Mestres do agroextrativismo no Mearim, v. 24). Editores técnico da coleção: Roberto Porro e Anderson Cássio Sevilha.Tipo: Autoria/Organização/Edição de Livros |
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