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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  03/10/2011
Data da última atualização:  23/09/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  STELLA, S. P.; FERRAREZI, A. C.; SANTOS, K. M. O. dos; MONTEIRO, M.
Afiliação:  Suzana P. Stella, UNESP, Araraquara, SP.; Alessandra C. Ferrarezi, UNESP, Araraquara, SP; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CNPC; Magali Monteiro, UNESP, Araraquara, SP.
Título:  Antioxidant activity of commercial ready-to-drink Orange juice and nectar.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Science, v. 76, n. 3, p. 392-397, 2011.
DOI:  doi: 10.1111/j.1750-3841.2011.02055.x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Total antioxidant activity (TAA), total phenolic compounds (TPC), and physicochemical characteristics of ready-to-drink orange juice and nectar from the most consumed brands available in Brazil were evaluated. TPC ranged from 18.7 to 54.2 mg of gallic acid/100 mL, and TAA varied from 57.88 to 349.32 ?mol TEAC/100 mL ready-to-drink orange juice and nectar. The ascorbic acid content was the only physicochemical parameter that showed strong variation among packages and brands. Correlation of TPC with TAA showed that the higher the level of TPC the higher the TAA. Correlation of ascorbic acid content with TAA is higher for ready-to-drink orange juice than nectar. The same was found for the correlation of ascorbic acid content with TPC. The results con?rm the contribution of the TPC to TAA.
Palavras-Chave:  ABTS; Ácido ascórbico; Suco pronto para beber.
Thesagro:  Antioxidante; Composto fenolico; Suco de fruta; Suco de laranja; Tecnologia de alimento.
Thesaurus Nal:  Antioxidant activity; Ascorbic acid; Orange juice.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC24644 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  18/01/2024
Data da última atualização:  23/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  JARDIM, A. M. da R. F.; MORAIS, J. E. F. de; SOUZA, L. S. B. de; MARIN, F. R.; MOURA, M. S. B. de; MORELLATO, L. P. C.; MONTENEGRO, A. A. de A.; OMETTO, J. P. H. B.; LIMA, J. L. M. P. de; DUBEUX JÚNIOR, J. C. B.; SILVA, T. G. F. da.
Afiliação:  ALEXANDRE MANIÇOBA DA ROSA FERRAZ JARDIM, UFRPE; JOSÉ EDSON FLORENTINO DE MORAIS, UFRPE, Serra Talhada, PE; LUCIANA SANDRA BASTOS DE SOUZA, UFRPE, Serra Talhada, PE; FABIO RICARDO MARIN, USP; MAGNA SOELMA BESERRA DE MOURA, CPATSA; LEONOR PATRICIA CERDEIRA MORELLATO, UNESP, Rio Claro, SP; ABELARDO ANTÔNIO DE ASSUNÇÃO MONTENEGRO, UFRPE; JEAN PIERRE HENRY BALBAUD OMETTO, INPE; JOÃO L. M. P. DE LIMA, MARE—Marine and Environmental Sciences Centre, ARNET – Aquatic Research Network, Department of Civil Engineering, Faculty of Sciences and Technology; JOSÉ CARLOS BATISTA DUBEUX JÚNIOR, North Florida Research and Education Center, University of Florida; THIERES GEORGE FREIRE DA SILVA, Department of Agricultural Engineering, Federal Rural University of Pernambuco, Serra Talhada, PE.
Título:  Sink or carbon source? how the Opuntia cactus agroecosystem interacts in the use of carbon, nutrients and radiation in the Brazilian semi-arid region.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal of Hydrology, v. 625, 130121, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.jhydrol.2023.130121
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Anthropogenic disturbances directly influence environmental processes and increase the concentration of carbon (C) in the atmosphere. Here, we compare the differences in the seasonality of the balance of carbon, energy, and radiation, as well as seek to identify the interrelationships between these environmental variables and their impact on the growth of Opuntia cactus. Data were acquired from an eddy covariance flux tower over a cactus crop agroecosystem (2019–2021) in the Brazilian semi-arid region. In addition, we use plant growth rates, carbon and nutrient stocks, evapotranspiration (ET) and water use efficiency (WUE), and radiation (RUE). We show that the closure of the surface energy balance was 71%, although there are minimal fluxes of available energy lost (29%) by unquantified processes. At all seasons, the highest net ecosystem CO2 exchange (NEE) rate was between 11:00–13:00 (�� 5.75 μmol m�� 2 s�� 1). During the dry and wet-dry season, there was the lowest daily gross primary productivity (GPP) (2.5 μmol m�� 2 s�� 1) and net radiation—Rn (217.97 W m�� 2). Ecosystem respiration was more expressive during the wet season (2.41 μmol m�� 2 s�� 1), and maximum diurnal value of 2.65 μmol m�� 2 s�� 1. Furthermore, the latent heat flux was higher during the wet season (114.68 W m�� 2) and lowered in the dry season (9.39 W m�� 2). The net assimilation rate showed higher values during the dry-wet transition. The dry season presented higher nutrient use efficiency and WUE (1... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agroecossistema; Cacto de sequeiro; Concentração de carbono; Covariância de redemoinho; Opuntia cactus; Planta CAM; Semiárido; Sumidouro ou fonte de carbono; Troca líquida de CO2.
Thesagro:  Caatinga; Cacto; Carbono; Ecossistema; Evapotranspiração.
Thesaurus NAL:  Evapotranspiration; Opuntia.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1161040/1/Sink-or-carbon-source-how-the-Opuntia-cactus-agroecosystem-interacts-in-the-use-of-carbon-nutrients-and-radiation-in-the-Brazilian-semi-arid-region.pdf
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Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60825 - 1UPCAP - DD
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