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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  22/12/1999
Data da última atualização:  14/09/2015
Autoria:  PICININI, E. C.; FERNANDES, J. M. C.
Afiliação:  1-2 Embrapa Trigo.
Título:  Controle químico de doenças da parte aérea da cultura de trigo - ensaio cooperativo de fungicidas do ano de 1993.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE TRIGO, 18., 1999, Passo Fundo. Anais... Passo Fundo: Embrapa Trigo, 1999.
Volume:  v. 2
Páginas:  p. 461-466
Idioma:  Português
Thesagro:  Trigo.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/129481/1/ID13517-XVIIIrenapet-p461-466.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT13517 - 1UPCPL - --LV-00141
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  19/02/2016
Data da última atualização:  15/04/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BONONI, L.; VASCONCELLOS, R. L. F.; TAKETANI, R. G.; VILELA, E. S. D.; MOITINHO, M. A.; MELO, I. S. de.
Afiliação:  L. BONONI, ESALQ/USP; R. L. F. VASCONCELLOS; R. G. TAKETANI, Bolsista FAPESP; E. S. D. VILELA; M. A. MOITINHO, ESALQ/USP; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA.
Título:  Change in enzymatic activity of microbial communities on the seasonal differences in soils the of biomes caatinga and atlantic forest.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 28., Florianópolis. Anais... Florianópolis: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2015. Ref. 0973-1.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The average global temperature has increased and will continue increasing, with forecast of up to 5.8° C by the end of this century as a result of the increase in the concentration of greenhouse gases in the atmosphere. Due to these increased temperature, some biomes may introduce features of arid and semi-arid environments in the coming years. The patterns of water availability in the soil can select groups of microorganisms with physiological strategies to tolerate these seasonal changes. Nutrient availability for plants becomes limited when the aqueous part of the soil is low in the dry period. On the other hand, in irrigated soils the concentration of nutrients available associated with mineralization increases rapidly. Environmental indicators such as seasonal variations in the enzymatic activity, the abundance of microorganisms and soil physical and chemical characteristics, are useful to measure and analyze the change of the functionality soil microbiota. This work was aimed to study the seasonal changes of enzymatic activity (dehydrogenase, acid phosphatase and alkaline, arylsulfatase, phytase, cellulase, amylase and urease) of microbial communities in soils of Caatinga and Atlantic Forest. The soils were collected in Bertioga-SP, Cananéia-SP, Juazeiro-BA and Petrolina-PE. The samples of soil were sifted and separated into 18 glass bottles of 200 mL containing 50 g of each soil. The bottles were incubated at 28° C varying moisture in 60% and 30% every 14 da... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Arid environments; Seasonality; Soil microbiota.
Thesagro:  Caatinga.
Thesaurus NAL:  Dry environmental conditions; Enzyme activity; Soil microorganisms.
Categoria do assunto:  V Taxonomia de Organismos
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/139543/1/2015RA-018.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA14951 - 1UPCRA - DD2015RA_018
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