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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  08/03/1993
Data da última atualização:  08/03/1993
Autoria:  FERNANDES, J. C. T.; GOMES, M. J. P.
Título:  Tricomonose ou tricomoniase bovina.
Ano de publicação:  1992
Fonte/Imprenta:  In: CHARLES, T.P.; FURLONG, J. Doencas dos bovinos de leite adultos. Coronel Pacheco: EMBRAPA-CNPGL, 1992.
Páginas:  p.151-158.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Morfologia. Transmissao. Distribuicao geografica. Hospedeiro susceptivel. Localizacao. Patogenia. Sinais clinicos. Diagnostico clinico. Tratamento.
Palavras-Chave:  Patogenia; Transmissao; Tricomoniase.
Thesagro:  Bovino; Diagnostico; Hospedeiro; Tratamento; Tricomonose.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE525 - 1EMBPL - --636.2896C476d1993.2427
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  10/03/2022
Data da última atualização:  10/03/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  RODRIGUES, N. F.; OLIVEIRA, J. R. de; PEREIRA, M. de O.; SILVA, A. A. R. da; HÜTHER, C. M.; TAVARES, S. R. de L.
Afiliação:  NATÁLIA FERNANDES RODRIGUES, UFF; JULIA RAMOS DE OLIVEIRA, UFF; MARIANA DE OLIVEIRA PEREIRA, UFF; ANDRÉ ALISSON RODRIGUES DA SILVA, UFCG; CRISTINA MOLL HÜTHER, UFF; SILVIO ROBERTO DE LUCENA TAVARES, CNPS.
Título:  Germination of chapolin® tomato using different substrates and shading.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: WORKSHOP ON BIOSYSTEMS ENGINEERING - WEB 7.0, 7., 2021, Niterói. Proceedings [...]. Niterói: AGRHA, 2021. p. 151-156. Evento on-line.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Vegetable production is a great source of Brazilian income and has been widely studied. Thus, the formation of substrates that promote better seedling cultivation conditions and the amount of light received become important research factors for better results in the final product. The use of coconut fiber (FC) has been widely used in the production of seedlings of many vegetable species. Thus, the objective of this work was to evaluate the interaction of different substrate compositions and different shading levels in the germination of tomato of the Chapolin® variety. For this, the experiment was conducted at three different shading levels (70 and 90%) and 5 different mixtures of substrates with different concentrations of clay (A) and coconut fiber (FC): T1 (100% A), T2 (80 % A + 20% FC), T3 (60% A + 40% FC), T4 (40% A + 60% FC) and T5 (100% FC), in a completely randomized design, with four replications for each level of shading and substrate concentration. The beginning of germination occurred on the seventh day after sowing (DAS) and lasted until the fourteenth DAS. The type of substrate concentration with the highest germination percentage was the T2 substrate and the shading was 70%. Thus, for such experimental conditions, the concentration of 80% clay with 20% coconut fiber is indicated, when conducted in 70% shading and for 90% shading conditions, the composition of 60% clay and 40% fiber of coconut.
Palavras-Chave:  Coconut fiber; Fibra de coco; Luminosidade; Luminosity.
Thesagro:  Argila.
Thesaurus NAL:  Clay; Solanum lycopersicum.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232291/1/Germination-of-chapolin-tomato-using-different-substrates-and-shading-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPS21017 - 1UPCAA - DD
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