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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
29/12/2023 |
Data da última atualização: |
29/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
FEDDERN, V.; HUBER, E.; BIASI, V.; KAWSKI, V. L. |
Afiliação: |
VIVIAN FEDDERN, CNPSA; EDUARDO HUBER; VANESSA BIASI; VICKY LILGE KAWSKI, CNPSA. |
Título: |
Emulsified meat product with fibers for reducing fat content. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: VERRUCK, S.; MARSICO, E. T. (ed.). Functional meat products. New York: Humana Press/Springer, Dec 2023. (Methods and Protocols in Food Science). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Abstract: Meat products are rich in almost every macro- and micronutrient, with the exception of carbohydrates and fibers. Despite all the benefits provided by meat intake, consumers’ perception is towards reduction of fat in their diets. Therefore, one of the alternatives to overcome this desire is to reformulate meat products to meet this demand. Fiber is being used as fat replacer in emulsified products, and depending on the concentration in the final product, it may pose nutraceutical appeal. In order to collaborate to better understand the mortadella production, this chapter brings a protocol containing the steps of mortadella development added with fibers and the necessary determinations once the final product is achieved. |
Palavras-Chave: |
Fiber; Functional; Produtos cárneos emulsionados. |
Thesagro: |
Fibra; Mortadela; Produto Derivado da Carne; Salsicha. |
Thesaurus Nal: |
Meat; Mortadella; Sausages. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01560naa a2200277 a 4500 001 2160341 005 2023-12-29 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFEDDERN, V. 245 $aEmulsified meat product with fibers for reducing fat content.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aAbstract: Meat products are rich in almost every macro- and micronutrient, with the exception of carbohydrates and fibers. Despite all the benefits provided by meat intake, consumers’ perception is towards reduction of fat in their diets. Therefore, one of the alternatives to overcome this desire is to reformulate meat products to meet this demand. Fiber is being used as fat replacer in emulsified products, and depending on the concentration in the final product, it may pose nutraceutical appeal. In order to collaborate to better understand the mortadella production, this chapter brings a protocol containing the steps of mortadella development added with fibers and the necessary determinations once the final product is achieved. 650 $aMeat 650 $aMortadella 650 $aSausages 650 $aFibra 650 $aMortadela 650 $aProduto Derivado da Carne 650 $aSalsicha 653 $aFiber 653 $aFunctional 653 $aProdutos cárneos emulsionados 700 1 $aHUBER, E. 700 1 $aBIASI, V. 700 1 $aKAWSKI, V. L. 773 $tIn: VERRUCK, S.; MARSICO, E. T. (ed.). Functional meat products. New York: Humana Press/Springer, Dec 2023. (Methods and Protocols in Food Science).
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 62 | |
1. | | MELO, A. W. F. de; AMARAL, E. F. do. Levantamento de reconhecimento de baixa intensidade dos solos da Reserva Extrativista do Alto Juruá, Marechal Thaumaturgo, Acre. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 27., 1999, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa-CPAC: UNB, 1999. 1 p. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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7. | | AMARAL, E. F. do; BROWN, I. F.; MELO, A. W. F. de; CORDEIRO, D. G. Dinâmica de propriedades químicas e físicas dos solos e estoques de nutrientes no atual sistema de uso da terra no estado do Acre. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 27., 1999, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa-CPAC: UNB, 1999. 1 p. 1 CD ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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8. | | OLIVEIRA, T. K. de; AMARAL, E. F. do; MELO, A. W. F. de; CORDEIRO, D. G. Distribuição do sistema radicular da pupunheira (Bactris gasipaes) e do cupuaçuzeiro (Theobroma grandiflorum) em sistema agroflorestal na Amazônia Ocidental. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 27., 1999, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa-CPAC: UNB, 1999. 1 p. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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9. | | MELO, A. W. F. de; AMARAL, E. F. do; SCARCELLO, J. A.; BROWN, I. F. Diagnóstico de pastagens/roçados, florestas secundárias e florestas primárias em área piloto na região leste do estado do Acre. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 6., 1997, Rio Branco, AC. Anais. Rio Branco: UFAC, 1997. p. 79.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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12. | | SILVA, S. S. da; VALENTIM, J. F.; AMARAL, E. F. do; MELO, A. W. F. de. Dinâmica do desmatamento no período de 1988 e 2007 do município Rio Branco, Acre, Brasil. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 13., 2007, Florianópolis. Anais... São José dos Campos: INPE, 2007. p. 6273-6280.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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15. | | AMARAL, E. F. do; BROWN, I. F.; CORDEIRO, D. G.; MELO, A. W. F. de. Effects of land-use on soil properties, macronutrients and carbon stocks in Eastern Acre, Western Brazilian Amazon. In: LBA SCIENTIFIC CONFERENCE, 2000, Belém, PA. Book of abstracts... Belém: MCT; CPTEC; INPE, 2000. p. 177.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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16. | | OLIVEIRA, M. V. N. d'; MELO, A. W. F. de; AMARAL, E. F. do; HAVERROTH, M. Mapa de biomassa seca acima do solo da Terra Indígena Kaxinawá Nova Olinda, município de Feijó, estado do Acre. Rio Branco, AC: Embrapa Acre, 2020. 44 p. (Embrapa Acre. Documentos, 163). Selo ODS 13, Selo ODS 15, Selo ODS 17.Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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