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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  15/12/2014
Data da última atualização:  22/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTOS, A. X.; KAHWAGE, P. R.; FATURI, C.; QUINZEIRO NETO, T.; LOURENÇO JÚNIOR, J. B.; JOELE, M. R. S. P.; GARCIA, A. R.
Afiliação:  UFPA; PRICISLA R. KAHWAGE, UFPA; UFRA; TALMIR QUINZEIRO NETO, CPATU; UEPA; IFPA/CASTANHAL; ALEXANDRE ROSSETTO GARCIA, CPPSE.
Título:  Feed supplementation with palm kernel cake-based concentrate increases the quality of water buffalo semen.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Animal Reproduction, v. 11, n. 2, p. 85-95, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Feed supplementation can represent a relevant strategy to raise reproductive indexes in water buffalo herds. When diets rich in lipids are offered to ruminants, there is a benefit to reproduction. Considering that palm kernel cake (PKC) and coconut meal (CM) are lipid-rich industrial by-products, this study aimed to evaluate the effect of concentrates made of PKC or CM on the nutrient intake by water buffalos (Bubalus bubalis), to investigate their effects on semen characteristics, and to correlate semen parameters to the supplementary intake of lipids, crude protein, and minerals. Fifteen water buffalos kept on pasture were used as semen donors. The animals received daily dietary supplementation (1% of body weight) for 252 days, and were divided into three groups: Control (n = 5; conventional concentrate), CM-Base (n = 5; coconut meal concentrate), and PKC-Base (n = 5; palm kernel cake concentrate). Aspect, color, volume, pH, gross motility, vigor, progressive sperm motility, plasma membrane integrity, and sperm morphology of ejaculates were evaluated (173 samples). The daily average for voluntary concentrate intake was 4.778 +/- 1.233 kg in the Control group, 3.112 +/- 0.693 kg in CM-Base, and 4.558 +/- 1.077 kg in PKC-Base group (P > 0.05). Diet based on palm kernel cake supplementation had a positive effect on semen quality. The plasma membrane integrity levels were increased in PKC-Base animals (Control: 68.0 +/- 19.5; CM-Base: 72.0 +/- 22.6; PKC-Base: 82.1 +/- 12.2; P ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Semen quality.
Thesagro:  Bubalus Bubalis.
Thesaurus Nal:  coconut meal; palm kernel cake; plasma membrane.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/113845/1/PROCI-2104.00120.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU53983 - 1UPCAP - DD
CPPSE22713 - 1UPCAP - DDPROCI-2014.00120SAN2014.00120
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1.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, G. D. de. Obtenção de produtos extrusados expandidos e não expandidos de casca de soja e milho. 2007. Dissertação (Mestrado em Ciências e Tecnologia de Alimentos) - Instituto de Tecnologia, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro, Seropédica. Orientador: José Luis Ramírez Ascheri, Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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2.Imagem marcado/desmarcadoCORDEIRO, D. S.; SARRUGE, J. R.; HAAG, H. P.; OLIVEIRA, G. D. de; SILVEIRA, R. I. Extracao de macronutrientes pela soja (Glycine max L.) Merrill) em funcao dos niveis de NPK. Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz, Piracicaba, v. 36, p. 551-604, 1979.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Nacional - B
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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3.Imagem marcado/desmarcadoCORDEIRO, D. S.; SARRUGE, J. R.; HAAG, H. P.; OLIVEIRA, G. D. de. Producao de materia seca na soja (Glycine max (L.) Merrill) em presenca de fertilizantes. Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz, Piracicaba, v.37, p.11-21, 1980.
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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4.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, G. D. de; OLIVEIRA, E. F. de; CARVALHO, C. W. P. de. A preservação da qualidade nutricional da farinha de milho e casca de soja obtida pelo processo de extrusão. Higiene Alimentar, São Paulo, v. 25, n. 194/195, p. 171-172, mar./abr. 2011. Edição dos Trabalhos apresentados no V Congresso Latino Americano e XI Congresso Brasileiro de Higienistas de Alimentos, I Encontro Nacional de Vigilância de Zoonoses e Agravos Causados por Animais de Interesse à Saúde Pública, III Encontro do Sistema Brasileiro de Inspeção de Produtos de Origem Animal, Salvador, abr. 2011.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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5.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. F.; HAAG, H. P.; SARRUGE, J. R.; OLIVEIRA, G. D. de; MINAMI, K. Nutricao mineral de hortalicas. XXIX. Absorcao de macronutrientes por quatro cultivares de morangueiro (Fragaria spp.). Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz, Sao Paulo, v.33, p.647-683, 1976.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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6.Imagem marcado/desmarcadoASCHERI, J. L. R.; CARVALHO, C. W. P. de; OLIVEIRA, G. D. de; DELLA MODESTA, R. C.; TORREZAN, R. Produção de extrusados expandidos ("snacks") de casca de soja e "grits" de milho. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2007. (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Documentos, 84).
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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7.Imagem marcado/desmarcadoJESUS, G. L. de; LAVORANTI, O. J.; SCHAFER, G.; OLIVEIRA, G. D. de; SILVA, R. S. de A.; CUQUEL, F. L. Nutrient uptake in supplemented substrate by oyster mushroom. World Journal of Microbiology and Biotechnology, v. 39, n. 7, p. 1-9, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 3
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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