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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
06/04/2004 |
Data da última atualização: |
27/07/2007 |
Autoria: |
ABUD, S.; SOUZA, P. I. M.; MOREIRA, C. T.; FARIAS NETO, A. L.; VIANNA, G. R.; ANDRADE, S. R. M.; NUNES JÚNIOR, J.; GUERZONI, R. A.; MONTEIRO, P. M. F. O.; ASSUNÇÃO, M. S.; RECH, E. L.; ARAGÃO, F. J. L. |
Título: |
Distance of flow in transgenic BROO-69515 and the non transgenic soybean in the Cerrado Region, Brazil. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 7.; INTERNATIONAL SOYBEAN PROCESSING AND UTILIZATION CONFERENCE, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 3., 2004, Foz do Iguassu. Abstracts of contributed papers and posters. Londrina: Embrapa Soybean, 2004. |
Páginas: |
p. 110-111. |
Série: |
(Embrapa Soja. Documentos, 228). |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Editado por Flávio Moscardi, Clara Beatriz Hoffmann-Campo, Odilon Ferreira Saraiva, Paulo Roberto Galerani, Francisco Carlos Krzyzanowski, Mercedes Concordia Carrão-Panizzi. |
Conteúdo: |
In order to evaluate the gene flow from the transgenic soybean RR (Round Up ready) to non-transgenic soybean, an experiment was conducted in Embrapa Cerrados (Federal District, Brazil). Plots with non-transgenic plants, were sowed around a central plot with the transgenic soybean plants (Var. Conquista, line BR00-69515), transformed with the cp4 epsps gene, which confers glifosate resistance. The plots were previously identified and the seeds of each plot were separately harvested, counted and sowed to evaluate the resistant plants containing the cp4 epsps gene. Plants were sprayed at the third-trifoliate stage with the herbicide glifosate (Round Up) at 2,4 Kg.ha-1. Plants that survived were analyzed by PCR. The percentage of natural cross was calculated as the fraction of tolerant plants from the total number of plants. The frequency of cross-pollination between the transgenic line BR 00-69515 and non-transgenic plants were 0,485% (at 1 meter from the central plot). The frequency of cross pollination was dramatically reduced at 2 m from the central plot (0,099 %), and reduced to 0.063%, 0.054 %, 0.021 %, 0.019 %, 0.020 %, 0.009 %, 0.006 % e 0.005 % in each subsequent meter, up to 10 m of the central plot. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Embrapa Soja (CNPSO) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
11/12/2013 |
Data da última atualização: |
11/12/2013 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
DIAS, F. R. T.; FEIDEN, A.; BORSATO, A. V.; URBANETZ, C.; GALVANI, F.; SALIS, S. M. de; CURADO, F. F.; JORGE, M. H. A.; ROLON, G. C. |
Afiliação: |
FERNANDO RODRIGUES TEIXEIRA DIAS, CPAP; ALBERTO FEIDEN, CPAP; AURELIO VINICIUS BORSATO, CPAP; CATIA URBANETZ, CPAP; FABIO GALVANI, CPAP; SUZANA MARIA DE SALIS, CPAP; FERNANDO FLEURY CURADO, CPATC; MARCAL HENRIQUE AMICI JORGE, CNPH; GILBERTO CHENA ROLON, Casa do Artesão de Corumbá. |
Título: |
Consumo e Produção de Farinha de Bocaiuva em Corumbá. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO SOBRE RECURSOS NATURAIS E SOCIOECONÔMICOS DO PANTANAL, 6.; EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DO PANTANAL, 1., 2013, Corumbá, MS. Desafios e soluções para o Pantanal: resumos. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2013. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Quem vem a Corumbá pela BR-262 vê muitos pés de bocaiuva ? ou macaúba, Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd. ex Mart ? ao longo da rodovia e dispersos na paisagem. Extra- tivistas e artesãos da cidade, comunidades e assentamentos da região aumentam a renda de suas famílias com a produção artesanal e comercialização de produtos alimentícios a partir do fruto da bocaiuva, como a farinha, sorvetes, pães e licores. |
Thesagro: |
Macaúba. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/93797/1/R331.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pantanal (CPAP) |
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