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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  19/03/2021
Data da última atualização:  19/03/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FARIAS, R. DE M.; BARRETO, C. F.; ZANDONÁ, R. R.; HELLWIG, C. G.; MARTINS, C. R.; MALGARIM, M. B.; MARODIN, G. A. B.
Afiliação:  ROSELI DE MELLO FARIAS, UERGS; CAROLINE FARIAS BARRETO; RENAN RICARDO ZANDONÁ, UFPEL; CRISTIANO GEREMIAS HELLWIG; CARLOS ROBERTO MARTINS, CPACT; MARCELO BARBOSA MALGARIM, UFPEL; GILMAR ARDUINO BETTIO MARODIN, UFRGS.
Título:  Metamitron in the chemical thinning of "PS 10711" peach trees.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 41, n. 5, supl. 1, p. 1923-1936, 2020.
ISSN:  1679-0359
DOI:  10.5433/1679-0359.2020v41n5Supl1p1923
Idioma:  Português
Conteúdo:  Chemical thinning of fruits may be an alternative practice to hand thinning. Hand thinning must be performed in a short time during the fruiting stage, but lack of manpower and the onerous costs of the operation make it increasingly difficult to employ it at the right time and at the ideal intensity. The objective of this study was to examine the effect of different concentrations of metamitron as a chemical thinner on ?PS 10711? peach trees. The experiment was carried out during two harvests in an orchard in the municipality of Eldorado do Sul, in the Central Depression region of the state of Rio Grande do Sul, Brazil. Treatments consisted of the application of metamitron at the concentrations of 100, 200, 300 and 400 mg L-1; hand thinning; and no thinning. The fruits were thinned chemically and by hand 40 days after the peach trees were in full bloom. Fruit abscission, fruit set, number of fruits, production per tree and fruit quality were evaluated. Metamitron has a thinning effect on the peaches of cultivar PS 10711. The metamitron concentrations of 100 and 200 mg L-1 result in less fruit abscission as compared with hand thinning. The thinning effect of metamitron alters production per tree, but does not interfere with fruit quality.
Thesagro:  Pêssego.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221990/1/Artigo-Metamitron-in-the-chemical.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT21904 - 1UPCAP - DD
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21.Imagem marcado/desmarcadoFARIAS, R. de M.; BARRETO, C. F.; SCHIAVON, A. V.; HELLWING, C. G.; MARTINS, C. R.; MALGARIM, M. B.; MELLO-FARIAS, P. C. Effect of Chemical Thinning Season Using Metamitron on Peaches 'Sensação' Quality. Journal of Experimental Agriculture International, v. 19, n. 6, p. 1-7, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: C - 0
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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22.Imagem marcado/desmarcadoFARIAS, R. DE M.; BARRETO, C. F.; ZANDONÁ, R. R.; HELLWIG, C. G.; MARTINS, C. R.; MALGARIM, M. B.; MARODIN, G. A. B. Metamitron in the chemical thinning of "PS 10711" peach trees. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 41, n. 5, supl. 1, p. 1923-1936, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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23.Imagem marcado/desmarcadoBARRETO, C. F.; KIRINUS, M. B. M.; SILVA, P. S. da; FARIAS, R. de M.; MALGARIM, M. B.; MARTINS, C. R. Uso de aditivos na qualidade de maçãs minimamente processadas. In: CONGRESSO BRASILEIRO SOBRE PROCESSAMENTO MÍNIMO E PÓS-COLHEITA DE FRUTAS, FLORES E HORTALIÇAS. 2., 2017, Ponta Grossa. Inovar para reduzir perdas. Ponta Grossa: Universidade Estadual de Ponta Grossa, 2017.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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24.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, C. R.; CASTRO, C. M.; HELLWIG, C. G.; NAVA, D. E.; NAVA, G.; HEIDEN, G.; FILIPPINI ALBA, J. M.; WREGE, M. S.; LAZAROTTO, M.; MALGARIM, M. B.; SOUZA, R. S. de; FARIAS, R. de M.; MARCO, R. de. Práticas básicas do plantio à colheita de noz-pecã. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2021. 19 p. (Embrapa Clima Temperado. Circular Técnica, 225). ODS 2.
Tipo: Circular Técnica
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Florestas.
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25.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, C. R.; CONTE, A.; FRONZA, D.; FILIPPINI ALBA, J. M.; HAMANN, J. J.; BILHARVA, M. G.; MALGARIM, M. B.; FARIAS, R. de M.; MARCO, R. de; REIS, T. S. Situação e perspectiva da nogueira-pecã no Brasil. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2018. 31 p. (Embrapa Clima Temperado. Documentos, 462).
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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