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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
25/04/2003 |
Data da última atualização: |
25/04/2003 |
Autoria: |
ALBUQUERQUE, J. E. de; MELO, W. L. B.; FARIA, R. M. |
Afiliação: |
Universidade Federal de Viçosa, Departamento de Física, Viçosa, MG; Embrapa Instrumentação Agropecuária, São Carlos, SP; USP-Instituto de Física de São Carlos, SP. |
Título: |
Determination of physical parameters of conducting polymrs by photothermal spectroscopies. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
Review of Scientific Instruments, Rochester, v. 74, n. 1, p. 306-308, Jan. 2003. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Photothermal spectroscopies, photopyroelectric and photoacoustic, were used to obtain physical parameters of polyaniline-emeraldine base (PANI-EB) and poly(0-methoxyaniline)-emeraldine base (POMA-EB), such as thermic parameters like thermal diffusivity, thermal conductivity, and specific heat. These studies were done for PANI-EB and POMA-EB films in the 400
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Palavras-Chave: |
Photoacoustic; Photopyroelectric; Photothermal spectroscopies; Polyaniline; Solid-state material. |
Thesaurus Nal: |
polymers. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01796naa a2200217 a 4500 001 1024689 005 2003-04-25 008 2003 bl --- 0-- u #d 100 1 $aALBUQUERQUE, J. E. de 245 $aDetermination of physical parameters of conducting polymrs by photothermal spectroscopies. 260 $c2003 520 $aPhotothermal spectroscopies, photopyroelectric and photoacoustic, were used to obtain physical parameters of polyaniline-emeraldine base (PANI-EB) and poly(0-methoxyaniline)-emeraldine base (POMA-EB), such as thermic parameters like thermal diffusivity, thermal conductivity, and specific heat. These studies were done for PANI-EB and POMA-EB films in the 400<delta<900nm wavelength range. The photopyroelectric intensity Vn(f) and the phase Fn(f) (f being the chopping frequency) for a given delta of the saturation part of the PPES spectrum signal were independently measured, as well as the intensity Vn(delta) and its phase Fn(delta). Equations of both the intensity and the phase of the PES signal, taking into account the thermal and the optical characteristics of the PANI and POMA films and the pyroelectric detector, were used to fit the experimental results. It was observed that, in contrast with the strong doping dependence of the electrical conductivity, the thermal parameters of PANI films remained practically unchanged under doping. This apparent discrepancy is explained by the granular metal model of doped PANI. 650 $apolymers 653 $aPhotoacoustic 653 $aPhotopyroelectric 653 $aPhotothermal spectroscopies 653 $aPolyaniline 653 $aSolid-state material 700 1 $aMELO, W. L. B. 700 1 $aFARIA, R. M. 773 $tReview of Scientific Instruments, Rochester$gv. 74, n. 1, p. 306-308, Jan. 2003.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Volume |
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URL |
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Registros recuperados : 187 | |
3. | | KROLOW, A. C. R. Algo mais sobre a maçã. Disponível em: http://www.paginarural.com.br/artigo/2183/algo-mais-sobre-a-macaTipo: Artigo de Divulgação na Mídia |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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7. | | KROLOW, A. C. R. Tecnologia de agroindustrialização. In: ANTUNES, L. E. C.; HOFFMANN, A. (Ed.). Pequenas frutas: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2012. p. 171-177. il. (Coleção 500 perguntas, 500 respostas).Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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11. | | KROLOW, A. C. R. Geleia de Butiá. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2010. 4 p. (Embrapa Clima Temperado. Comunicado técnico, 251).Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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12. | | KROLOW, A. C. R. Geléia de Uvaia. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2009. 3 p. (Embrapa Clima Temperado, Comunicado técnico, 228).Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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13. | | KROLOW, A. C. R. Industrialização de pêssego. In: RASEIRA, M. do C. B.; PEREIRA, J. F. M.; CARVALHO, F. L. C. (Ed.). Pessegueiro. Brasília, DF: Embrapa, 2014. p. 605-614.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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15. | | KROLOW, A. C. R. Iogurte integral sabor café. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2008. 4 p. (Embrapa Clima Temperado. Comunicado técnico, 193).Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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16. | | KROLOW, A. C. R. Hortaliças em conserva. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica, 2006. 40 p. (Coleção Agroindústria Familiar). Projeto Minibibliotecas.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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17. | | KROLOW, A. C. R. Processamento. In: MAYER, N. A.; FRANZON, R. C.; RASEIRA, M. do C. B. (Ed.). Pêssego, nectarina e ameixa: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2019. 290 p. il. (Coleção 500 perguntas, 500 respostas). cap. 20. p. 271-282Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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18. | | KROLOW, A. C. R. Processamento e novos produtos. In: ANTUNES, L. E. C.; REISSER JUNIOR, C.; SCHWENGBER, J. E. (Ed.). Morangueiro. Pelotas: Embrapa Clima Temperado: Brasília, DF: Embrapa, 2016. 589 p. p. 573-589Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
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19. | | KROLOW, A. C. R. Processamento de pêssego. In: RASEIRA, M. do C. B.; PEREIRA, J. F. M.; CARVALHO, F. L. C. (ed.). Cultivo do pessegueiro. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2022. (Embrapa Clima Temperado. Sistemas de Produção, 4). ODS. p. 173-185.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
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