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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
17/04/2024 |
Data da última atualização: |
17/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CUSTÓDIO, A. A. P.; SILVA, D. D. da; UTIAMADA, C. M.; CAMPOS, H. D.; COSTA, R. V. da; FANTIN, L. H.; YADA, I. F. U.; DUARTE, A. P.; DIAS, A. R.; COSTA, A. A.; MOCHKO. A. C.; CHAGAS, D. F.; SICHOCKO, D.; LUJAN, D. W.; MOREIRA, E. N.; MEDEIROS, F. C. L.; JULIATTI, F. C.; JULIATTI, F. C.; FANTIN, G. M.; ARAÚJO, I. P.; ROY, J. M. T.; GRIGOLLI, J. F. J.; NUNES JÚNIOR, J.; FONTANA, L. F.; BELUFI, L. M. R.; CARNEIRO, L. C.; BRAGA, K.; KUDLAWIEC, K.; SOUSA, M. V.; SENGER, M.; STEFANELLO, M. S.; MÜLLER, M. A.; TORMEN, N. R.; BRAND, S. C.; CARLIN, V. J. |
Afiliação: |
ADRIANO A. P. CUSTÓDIO, INSTITUTO DE DESENVOLVIMENTO RURAL DO PARANÁ; DAGMA DIONISIA DA SILVA ARAUJO, CNPMS; CARLOS M. UTIAMADA, TAGRO TECNOLOGIA AGROPECUÁRIA; HÉRCULES D. CAMPOS, UNIVERSIDADE DE RIO VERDE; RODRIGO VERAS DA COSTA, CNPMS; LUCAS H. FANTIN, FUNDAÇÃO CHAPADÃO; INÊS F. U. YADA, INSTITUTO DE DESENVOLVIMENTO RURAL DO PARANÁ; AILDSON P. DUARTE, INSTITUTO AGRONOMICO DE CAMPINAS; ALFREDO R. DIAS, DESAFIOS AGRO; ALEXANDRE A. COSTA, AGROENSAIO; ANA CLÁUDIA MOCHKO, FUNDAÇÃO MS; DÉBORA F. CHAGAS, G12AGRO; DIEGO SICHOCKO, META CONSULTORIA; DIONATHAN W. LUJAN, INSTITUTO DE DESENVOLVIMENTO RURAL DO PARANÁ; ÉDER N. MOREIRA, FITOLAB PESQUISA E DESENVOLVIMENTO AGRÍCOLA; FERNANDA C. L. MEDEIROS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; FERNANDA C. JULIATTI, JULIAGRO; FERNANDO C. JULIATTI, JULIAGRO; GISÈLE M. FANTIN, INSTITUTO BIOLOGICO; IVAN P. ARAÚJO, PROTEPLAN; JOÃO MAURÍCIO T. ROY, COPACOL; JOSÉ F. J. GRIGOLLI, FAMIVA PESQUISA & SOLUÇÕES AGRÍCOLAS; JOSÉ NUNES JÚNIOR, EMPRESA DE ASSISTÊNCIA TÉCNICA E EXTENSÃO RURAL DO ESTADO DE MINAS GERAIS; LAÍS F. FONTANA, INSTITUTO GOIANO DE AGRICULTURA; LUANA M. R. BELUFI, FUNDAÇÃO RIO VERDE; LUCIANA C. CARNEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE JATAÍ; KARLA BRAGA, FUNDAÇÃO CHAPADÃO; KARLA KUDLAWIEC, SLC AGRÍCOLA; MARCELLA V. SOUSA, SYGENTA SEEDS; MARINA SENGER, 3M EXPERIMENTAÇÃO AGRÍCOLA; MAURÍCIO S. STEFANELLO, CERES CONSULTORIA; MÔNICA A. MÜLLER, FUNDAÇÃO MT; NÉDIO R. TORMEN, STAPHYT; SIMONE C. BRAND, INSTITUTO PLANT CARE; VALTEMIR JOSÉ CARLIN, AGRO DINÂMICA. |
Título: |
Eficiência de fungicidas DMI e MBC no controle das manchas de Bipolaris e túrcicum do milho safrinha em 2021 e 2022. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO NACIONAL DE MILHO SAFRINHA, 17., 2023, Campo Grande, MS. Preservar e produzir: anais. Maracaju: Fundação MS, 2023. |
Páginas: |
p. 77-78. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Controle Químico; Doença de Planta; Fungicida; Milho. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1163694/1/Eficiencia-de-fungicidas-DMI-e-MBC.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
14/12/2023 |
Data da última atualização: |
14/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
OLIVEIRA, T. S. DE; COSTA, A. M. M.; CABRAL, L. M. C.; FREITAS-SILVA, O.; ROSENTHAL, A.; TONON, R. V. |
Afiliação: |
TAMIRES SOUZA DE OLIVEIRA, UFRJ; ANDRE MESQUITA MAGALHAES COSTA, UFRJ; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; AMAURI ROSENTHAL, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA. |
Título: |
Anthracnose Controlled by Essential Oils: Are Nanoemulsion-Based Films and Coatings a Viable and Efficient Technology for Tropical Fruit Preservation? |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Foods, 2023, v. 2, n. 279, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.3390/foods12020279 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Post-harvest diseases can be a huge problem for the tropical fruit sector. These fruits are generally consumed in natura; thus, their integrity and appearance directly affect commercialization and consumer desire. Anthracnose is caused by fungi of the genus Colletotrichum and affects tropical fruits, resulting in lesions that impair their appearance and consumption. Antifungals generally used to treat anthracnose can be harmful to human health, as well as to the environment. Therefore, essential oils (EO) have been investigated as natural biofungicides, successfully controlling anthracnose symptoms. The hydrophobicity, high volatility, and oxidative instability of essential oils limit their direct application; hence, these oils must be stabilized before food application. Distinct delivery systems have already been proposed to protect/stabilize EOs, and nanotechnology has recently reshaped the food application limits of EOs. This review presents robust data regarding nanotechnology application and EO antifungal properties, providing new perspectives to further improve the results already achieved in the treatment of anthracnose. Additionally, it evaluates the current scenario involving the application of EO directly or incorporated in films and coatings for anthracnose treatment in tropical fruits, which is of great importance, especially for those fruits intended for exportation that may have a prolonged shelf life. |
Palavras-Chave: |
Anthracnose Colletotrichum essential oils nanoemulsions film coatings. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/259713/1/foods-12-00279-v2.pdf
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Marc: |
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