Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  06/01/2009
Data da última atualização:  06/01/2009
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BARBIERI, F. S.; BRITO, L. G.; BARROS-BATTESTI, D. M.; LABRUNA, M.; CAMARGO, L. M.; FAMADAS, K.
Afiliação:  Fábio da Silva Barbieri, Embrapa Rondônia; Luciana Gatto Brito, Embrapa Rondônia; Darci Moraes Barros-Battesti, Instituto Butantan; Marcelo Bahia Labruna, FMVZ/USP; Luis Marcelo Aranha Camargo, SIPAM; Kátia Maria Famadas, UFRRJ.
Título:  TT - Description of the larva of Amblyomma calcatarum Neumann, 1899 (Acari: Ixododae) by light and scanning electron microscopy.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON TICKS AND TICK-BORNE PATHOGENS, 6., 2008, Buenos Aires. Proceedings... Buenos Aires: CICVYA: INTA, 2008. p. 372.
Idioma:  Inglês
Notas:  Meta 2008. Resumo P274.
Conteúdo:  Descrição da larva Amblyomma calcaratum Neumann utilizando microscópio óptico e eletrônico.
Palavras-Chave:  Amblyomma calcaratum; Descrição morfológica.
Thesagro:  Larva.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RO12935 - 1UPCSP - --SP-34193419
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  09/12/2016
Data da última atualização:  20/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  GALLI, V.; MESSIAS, R. da S.; PERIN, E. C.; BOROWSKI, J. M.; BAMBERG, A. L.; ROMBALDI, C. V.
Afiliação:  VANESSA GALLI, UFPEL; RAFAEL DA SILVA MESSIAS, UFPEL; ELLEN CRISTINA PERIN, UFPEL; JOYCE MOURA BOROWSKI, UFPEL; ADILSON LUIS BAMBERG, CPACT; CESAR VALMOR ROMBALDI, UFPEL.
Título:  Mild salt stress improves strawberry fruit quality.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  LWT Food Science and Technology, v. 73, p. 693-699, 2016.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Strawberry is one of the most popular fruits because of its shape, color and taste, and the presence of antioxidant compounds. Because severe abiotic stresses result in detrimental consequences to plant growth, the effect of cultivating under mild stress conditions has rarely been investigated. Therefore, we evaluated the effect of mild salt stress on yield and quality of strawberry fruit. Mild salt stress did not affect yield. The lower level of mild salt stress evaluated showed increased vegetative growth (24%), higher photosynthetic effectiveness, and increased activity of phenoloxidase (22%) and polyphenoloxidase (33%), as well as the accumulation of sucrose (5%) and anthocyanins (60%) in the fruit, compared to non-stressed plants. The higher level of mild salt stress increased root growth (30%), the activity of phenylalanine ammonia lyase (68%), and the accumulation of total phenolic compounds (14%), and total antioxidant activity (13%) in the fruit, compared to non-stressed plants. The only phenolic compound improved in these treatments was (þ)- catechins. Both levels of salt stress affected the expression of genes involved in the phenylpropanoid and flavonoid pathways, cell wall disassembly and abscisic acid-related genes. Therefore, mild salt stress improves strawberry fruit quality.
Palavras-Chave:  Strawberry.
Thesagro:  Fruta; Fruta de clima temperado; Morango.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/151541/1/galli2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT19549 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional