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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  29/09/2020
Data da última atualização:  08/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, J. M. F.; FAJARDO, T. V. M.; AL RWAHNIH, M.; NAGATA, T.
Afiliação:  JOAO MARCOS FAGUNDES SILVA; THOR VINICIUS MARTINS FAJARDO, CNPUV; MAHER AL RWAHNIH; TATSUYA NAGATA.
Título:  First report of grapevine associated jivivirus 1 infecting grapevines in Brazil.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Plant Disease, Sept. 2020.
Páginas:  1
DOI:  https://doi.org/10.1094/PDIS-08-20-1689-PDN
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Grapevines can host up to 86 virus species, some of which affect plant vigor, production and fruit quality (Fuchs, 2020). In 2014, a Vitis vinifera cv. Semillon vine showing yellow speckles and mild leafroll symptoms in Bento Gonçalves, RS, Brazil, was investigated for viruses (Silva et al., 2017), resulting in the detection of grapevine enamovirus 1, grapevine yellow speckle viroid 1 and hop stunt viroid.
Palavras-Chave:  Brasil; Grapevine; Grapevine associated jivivirus 1; Vitis vinifera cv Semillon.
Thesagro:  Uva.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/216298/1/Arch-Virol-First-report-GaJV-1-in-Brazil-First-look-28-09-20-b.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV18496 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  26/06/2020
Data da última atualização:  18/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  RIBEIRO, L. de O.; FREITAS, S. P.; MATTA, V. M. da; JUNG, E. P.; KUNIGAMI, C. N.
Afiliação:  Leilson de Oliveira Ribeiro, UFRJ; Suely Pereira Freitas, UFRJ; VIRGINIA MARTINS DA MATTA, CTAA; Eliane Przytyk Jung; Claudete Norie Kunigami.
Título:  Microencapsulation of the Extract from Euterpe edulis Co-product: An Alternative to Add Value to Fruit Agro-Chain.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Waste Biomass Valorization, 2020. p. 1-12.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s12649-020-01122-1
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the main characteristics of microparticles obtained from an extract of the Euterpe edulis (juçara) co-product, and in addition evaluate their stability during storage at 30 °C for 60 days. For this purpose, the wall material composition, for spray dryer process, was selected by means of sedimentation assays from suspensions formulated using modified starch, maltodextrin, and whey protein concentrate. The most stable suspensions were those formulated using 100% modified starch and modified starch?+?maltodextrin (1:1). Microparticles were evaluated for determination of moisture, solubility, hygroscopicity, morphological characteristics, particle size, phenolic compounds, antioxidant potential, and glass transition temperature. The results showed that the physical characteristics of the microparticles were not influenced significantly by the reduction of modified starch percentage in the formulations, except for glass transition temperature. Microparticles presented solubility higher than 76%, and hygroscopicity less than 9%. Spherical microparticles with an average size of less than 10 ?m were obtained. The highest process yield (62%) and glass transition temperature (47 °C) were observed when suspension was elaborated using modified starch only. After 60 days, microparticles presented anthocyanins retention superior to 92%, as well as 80%, 99%, and 99% retention of the antioxidant capacity by DPPH, ABTS, and FRAP methods, respectivel... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Physical characteristics; Stability study.
Thesagro:  Euterpe Edulis.
Thesaurus NAL:  Bioactive compounds; Food technology; Spray drying.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA14982 - 1UPCAP - DD
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