Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  05/07/2004
Data da última atualização:  04/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FAGERIA, N. K.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF.
Título:  Nutrient management for improving upland rice productivity and sustainability.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 32, n. 15/16, p. 2603-2629, 2001.
DOI:  10.1081/CSS-120000394
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Upland rice also known as aerobic rice is mainly grown in Asia, Africa, and Latin America. Brazil is the largest producer of upland rice in the world. At world level, average yield of this crop is less than 2000 kg ha-1. The important yield limiting factors are water stress, mineral stress, diseases, insects and weeds. To improve and/or stabilize yield, these yield limiting factors should be alleviated. Research data related to yield limiting factors are scarce and much work is needed to improve upland rice yield under different agroecosystems. In this paper some basic principles to improve yield of this important crop with special reference to water and nutrient management, control of diseases, insects, weeds, and erosion, maintenance of organic matter and crop rotation are suggested. The basic principles to increase yield are similar for different ecosystems, although the technological packages based on these principles vary depending on local specific constraints and socio-economic considerations.
Thesagro:  Arroz; Oryza Sativa; Produtividade.
Thesaurus Nal:  Nutrient management; Rice.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF21509 - 1UPCAP - DD20012001
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  27/07/2009
Data da última atualização:  26/10/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  OLIVEIRA, M. A. de; MORAES, P. S. B. de.
Afiliação:  Marcelo Álvares de Oliveira, CNPSO.
Título:  Características físico-químicas, cozimento e produtividade de mandioca cultivar IAC 576-70 em diferentes épocas de colheita.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 33, n.3, maio/jun. 2009.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Cozimento.
Thesagro:  Colheita; Mandioca; Manihot Esculenta.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542009000300024&lng=en&nrm=iso&tlng=pt
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO29446 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional